"Dnes", v niečom s tebou súhlasím, len akosi nerozumiem, ako si sa hneď zaradil do nejakého nadštandardu oproti priateľovi baby, ktorá sem píše. nevieme o ňom nič, okrem toho, že je introvert a že na jednu jej otázku nezareagoval zrovna ukážkovo. pre introvertov je ťažšie vyjadriť svoje pocity slovami, no na ich hĺbke to nič nemení, ba často sú ešte hlbšie. introvertov je zvyčajne ťažšie pochopiť, no to neznamená, že to nestojí za to. sama k nim patrím. a ty jej tu de facto radíš, že ak má problém s tým, že je introvert, tak nech si nájde nejakého iného (tj. takého úžasného, ako si ty?).
takže namiesto toho, aby sa naučila vcítiť do jeho povahy (napokon, ženy sú tie vo všeobecnosti tie empatickejšie, nie muži), má sa rovno na neho vykašľať, lebo on sa nevedel dokonale vcítiť do jej momentálneho pocitu.
a tie "zakázané" otázky. otázka o budúcnosti sa mi nezdá až taká, ale tie ostatné, typu ľúbiš ma, som tučná, atď - nemyslím si, že by šlo o to, že by sa to žena NESMELA pýtať, aby sa muž náhodou nemusel posunúť z komfortnej zóny. ale skôr o to, že sú to otázky, ktoré nikam nevedú, nie je na ne správna odpoveď. zvlášť to o tučnote/kráse. trochu mi to pripomína, ako sa mama vždy vypytuje, či jedlo nie je málo/príliš slané. jediné, čo dosiahne je, že keď sa nad tým začnem zamýšľať, pravdepodobne aj prídem na to, že tam tej soli mohlo byť menej, no inak by som si to ani neuvedomila a s chuťou by som to zjedla. v živote by som sa priateľa nepýtala, či som tučná. samozrejme, že nie som :-D a ak náhodou hej, mám to vidieť aj sama, že je na čase so sebou niečo robiť, nepotrebujem, aby mi to on hovoril, resp. aby ma uisťoval, že nieee, si pre mňa najkrajšia na svete :D
samozrejme, ak sa žena už podobnú otázku spýta, tak je dobré, ak muž zareaguje citlivo. ale nie každý to vie od narodenia.