Po operacii prinosovych dutin - opuch oka

Príspevok v téme: Po operacii prinosovych dutin - opuch oka
tralalalicka

Dobry den, predvcerom som absolvovala operaciu maxilarnych dutin, vsetko bolo vporiadku, ale dnes rano som sa zobudila s opuchnutym okom a aj pod okom vidno opuch a ako keby modrinu (to uz sice je tam, kde ta dutina..ale vrch oka s tym nema podla mna nic spolocne)

je to normalne? .. taktiez som neskutocne unavena, ale to bude mozno aj tym ze v nemocnici som toho tie tri dni nenaspala

dakujem za rady

knaja

To musi odpuchnut, predsa je to len cerstva rana..a este asi bude dobre prikladat lad, to urychluje hojenie zapalov a opuchov, ale samozrejme nie priamo ale obalit aj v nejakej vreckovke napr. a prikladat a vymienat a prestavky robit.

tralalalicka

ja tam praveze nemam ziadnu ranu.. bola som aj na koznom uz, tak mi dala nejaky krem, pichla kalcium tak z vonka to je uz lepsie, ale z vnutra stale citim taky "tlak" proste ako napuchnute z vnutra, neviem to celkom opisat.. dakujem za rady, nieco urcite vyskusam

knaja

Hadam ti zaberu, drzim prsty. Vitaj v klube alergikov na lieky. Moze to byt aj z toho leukoplastu, preco nie?? Vyskusaj, ak mas doma, napr. obklad zo svedskych bylin. Nejaky Wobenzym by bol dobry alebo nieco ine enzymaticke, je po operaciach a na opuchy, mne po operaciach vzdy dobre posluzil. Kamoske pomaha jemne vlozit na par minut (napr. 15) do nosa ale nei hlboko bud cibula alebo cesnak a dychat nosom (vydychovat ustami). Aj mne to pomaha a nestipe to. Ale ak to mas ako operacnu ranu, tak neviem, mozno inhalovat slany roztok. A este mi napadlo, ze by bolo asi dobre mat vysoko hlavu.

tralalalicka

rozmyslala som, ci to nemoze byt reakcia na leukoplast? mam take cervene flaky aj na rukach, kde som leukoplast mala a nos som po operacii mala "vyviazany dohora" raz som mala podobnu reakciu z kvapiek, ale nebolo to az tak velmi opuchnute, pod okom mam aj cervene..

bola som vcera na krcnom, dali mi infuziu, antibiotika, z ktorych som sa vyhadzala tak som ich prestala uzivat

dnes to oko bolo este horsie, tak som isla na ocne, doktorka ma vysstrasila, pretoze sa moze stat ze pri operacii moze zajst hnis za oko a ze to je nebeznepcne, tak mi nasadila ine antibiotika ktore funguju aj na oci.. mam vraj aj zvyseny tlak v ociach..

som z toho dost nervozna

knaja

Tiez ma raz bolelo oko a ked som nan zatlacila, z nosa mi zacal vytekat dost dlho hnis, bala som sa hned k lekarovi, az som sa predsa len odhodlala ist na pohotovost, bol to zapal dutin - zlaty stafylokok, dali mi atb a preslo to. Skus zatlacit na to oko, ci sa dnu nenahromadila tekutina (zrejme na operovanom mieste) a mozno nosom vytecie. Na pooperacne opuchy aj doliecenie je vyborny nejaky enzymaticky pripravok.