Kam so svatymi obrazmi a s krizom?

Príspevok v téme: Kam so svatymi obrazmi a s krizom?
lili222

Máme taký problém, kupili sme stary rodinny dom, ktorý chceme zbúrať no na stenách je veľa svatych obrazov a nevieme co mame s nimi robiť nechcem ich len tak vyhodiť niekam do kontajnera a za domom sme našli starý kríž z cintorína a tiež nevieme čo s ním. Ja veľmi verím na také veci a nechcem urobiť niečo čím by sme niekoho alebo niečo ,,rozhnevali"

5.5 elsa

s tým krížom neviem to by som tiež asi odniesla na faru,alebo sa ho opýtaj farára kam s tým,tamto zbaliť do krabice odniesť,zober aj ten kríž či im to tam môžeš nechať,alebo to máš dať na cintorín, tiež sa tam nemôže len tak niečo dať,opýtaj farára aby si s tým nemala nejaký problém prečo si to tam dala,odkiaľ to je a tak ......

lili222

Och este dobre ze sme ich nezapalili...asi to aj tak spravim vsetko dam do jednej krabice a odnesiem fararovi a ten kriz odnesiem naspat na cintorin tam ho poriem o nejaky strom...ak tam raz bol tak podla mna tam aj patri

5.5 elsa

daj to do nejakej krabice a odniesť tomu farárovi,asi ich s tým nespájajú dobré spomienky nie?tak to nechali vám,potrebovali sa toho zbaviť,dať do krabice odniesť na faru,do kostola a oni s tým už niečo urobia.......,dalo by sa to aj predať do antikvariátu s obrazmi to je už na tebe ....

---

Chod za fararom, ponukni obchodu so starozitnostami oni tiez take obrazy beru a mozno aj nieco ti kvapne z toho, dalej daj inzerat alebo ponukni nejakej starsej pani alebo babke ktore su veriace. Ale nepal to, posvatene obrazky a predmety s nabozenskou tematikou sa nesmu palit. Toto robia satanisti pri svojich ritualoch ze palia nabozenske predmety.

lili222

No teta mi radila ze ich mam spalit ale asi fakt pojdem za tym fararom nech s tym nieco robi on a no a majitelia stamadial nechceli nic ze si s tym mame robit co chceme ze ich to nezaujima. Nejde o to ze vymysliam hluposti len mam respekt pred svatymi vecami a ten kriz z nejakeho hrobu ked sa nanho pozriem tak mi zimomriavky behaju po tele

5.5 elsa

a čo tak vrátiť ich predajcom domu? :)až máš na nich kontakt samozrejme,ak nie no neviem asi do toho kostola potom,alebo im nájsť svoje miesto dať do nejakej krabice a na nejaké miesto ich dať vhodné,prečo to tam aj nechali sa toho chceli zbaviť?,kontaktuj ich, ak to pre nich nič neznamená tak teba to nemá čo trápiť potom by som to dala aspoň do toho kostola........

anjelik *

Ak som správne pochopila, dom idete zbúrať. Tak pobaľ všetky obrazy, aj kríž a v nedeľu to farárovi odovzdaj. Tie obrazy mali svoju hodnotu pre bývalých majiteľov, ale očividne ich nikto z príbuzných nechcel, tak tam zostali. Nemusíš sa báť, že ťa bude niekto mátať, lebo veď potom by sa nikde nemohlo nič zbúrať a ani nič zahodiť.:o) Čiže, skús zapojiť zdravý rozum a prestaň vymýšľať hlúposti. Farár môže niekomu tie obrazy darovať, nejakej rodine, čo nemá peniaze na ich kúpu. Tak aj dobrý skutok urobíš. :o)