Prečo sú ľudia takí zlí a pretvarujú sa?

Príspevok v téme: Prečo sú ľudia takí zlí a pretvarujú sa?
02Penny

Neviem, či je to tým, že som tak naivná a dobrosrdečná, a vedome by som nevedela nikomu ublížiť, ale nepochopím, ako môžu byť niektorí ľudia takí zlí? A len pre svoje potešenie ubližovať? A tak hrozne sa pretvarovať?
Stala sa mi taká vec. Mám jedného známeho. Dakedy v decembri sme si začali spolu aj písať. A vyzeral taký milý. Bavili sme sa takto asi mesiac. Mali by ste čítať tie správy. Vyzeral proste taký múdry, dobrý a správny, mal inteligentné názory, úplne skvelý človek so správnymi názormi. Potom sme sa párkrát stretli. Tiež úplne super konverzácia. No mala som z neho pocit, že je ozaj dobrý človek. Potom bol raz u mňa, a skončilo to tak, že sme sa bozkávali. Bola som rada, že mám v okruhu blízkych takého fajn človeka. No a potom sa to zvrtlo.
O týždeň po tejto príhode som ho vídala už s iným dievčaťom. Potom sa dal s niekým dokopy. A dozvedela som sa o ňom všelijaké nelichotivé veci. Ohľadom, povedzme, milostného života. A ukázalo sa, že mi vo väčšine vecí klamal. Teraz keď ho stretnem, tak sa zdvorilo pozdravíme, aj sa niečo zo slušnosti popýtame, ale mám nervy z každého razu, keď sa stretneme. A vždy ma to zosmutní.
Už prešlo odvtedy niekoľko týždňov, ale som z toho stále smutná. Nie z toho, že som s ním nemala viac, už som sa naučila, že pusa nič v dnešnom svete neznamená.
Ale je mi ľúto, že som stratila takého človeka. Lebo som si naozaj obľúbila toho človeka, ktorým sa tváril, že je, a úplne ma deprimuje, že to bolo všetko hrané.
Povedzte mi vy, chápete to? ako niekto môže tak manipulovať a hrať sa na niekoho, kým nie je? Veľmi veľmi ma to mrzí, že takto ľudia dokážu balamutiť.
Nie som blbá pubertiačka, už mám po dvadsiatke.

gamm

nie su vsetci taki ako on. akurat ze kazdy clovek ma viac povahovych crt. niektore ti mozu byt sympaticke ine nie, na niektore prides hned, na ine neskor. a ide len o to v akom pomere a ake tie crty u konkretneho cloveka jestvuju.
kedysi som mal na veci prisne jednostrany pohlad ale casom som zistil ze vsetko ma dve strany mince. alebo sa to da vyjadrit aj tak ze vsetko ma plusy aj minusy, ide o to ktore prevazuju. ale zaroven dost zalezi aj na tom kto ich posudzuje. to co jeden povazuje za minus, druhy nemusi. kiez by bol svet jednoduchsi vsak :-)

Nina.

Často je pretvárka a chlad iba sebaobranou. Všetci v podstate nosíme masky - niektorý priehľadné, niektorý menej priehľadné, ale je to tak. Najlepšie čo môže človek v dnešnom svete pre seba spraviť je podľa mňa zbaviť sa naivity a mať vlastnú hrdosť, no zároveň netreba mať ani prehnané očakávania od medziľudských vzťahov, ale každopádne nenechať si skákať po hlave.

kafe

dám ti strašne ale strašne hnusnú otázku: prečo sú niektoré baby také hlúpe? Prečo tak plytko kĺžu po povrchu, stačia im rečičky, pár stretnutí a namýšľajú si, že druhého človeka poznajú?
Zisťuj si o druhom aj menej lichotivé veci - nech ti poviem o svojich negatívach, čo ho rozčuľuje a ako sa správa keď je vytočený do červena.. a maj napamäti, že to všetko môže ale nemusí byť pravda. Slová vždy povedia o človeku strašne málo ale na začiatku to proste bez tých slov nejde, viem. Keby ste napríklad zmokli, zmeškali by ste spoj na výlet, vynadala by vám predavačka.. v takýchto mierne krízových situáciách máš šancu spoznávať toho druhého aký asi je. Namiesto slov viacej človeka pozoruj, vnímaj, pozerá ti do očí, keď sa rozprávate? Vraj každý človek niečo vyžaruje, ako sa pri ňom cítiš? Skús si na to pospomínať aj spätne a na začiatku ber slová s veľkou rezervou. Nehovorím, aby si niekoho podozrievala z klamstva a zisťovala si pravdu, ale aby si nebrala všetko čo druhý povie ako písmo sväté.
Obľúbila si si niečo povrchné, čo sa dá ľahko zahrať. Masku. Za tým ti je ľúto? Popálila si sa a aspoň si budeš dávať pozor, nemusí ti to byť ľúto. Možno by si sa mala zamyslieť nad tým, čo si na chlapovi ceníš a ako takého chlapa spoznať bez toho, aby ti on hovoril aký je. Možno celkom stačí ak sa len budete dlhší čas priateliť bez toho, aby si skĺzavala k uzáverom, že aký je skvelý. To ukáže čas. Ďakuj Bohu, že si sa celkom skoro zbavila tohto týpka. Stál za starú belu, tak za ním nesmúť akoby si stratila poklad. Život ide ďalej, stále máš šancu stretnúť 1.000krát lepšieho chlapa. Behá ich po svete dosť, neboj :)

kiwi

Necitala som ani celý príspevok ale k otázke musím povedať že ľudia sú zlí a pretvaruju sa jednoducho preto ze su slabí a majú strach, možno podvedome cítia nejaký smútok a pod., neveria jeden druhému a preto sa pretvaruju, je to začarovaný kruh...

sewie 

02Penny, vies som hlucny clovek a ked idem na jelena, tak viem, ze musim byt potichu. To iste chlapi, ktori ovladaju zenske myslenie. Takmer vsetky ste velmi lahko citatelne a kto to s vami vie, tak vas dostane. Chlapi sa vedia velmi dobre pretvarovat, ked chcu babu dostat do postele, lebo je to pre nich prilis silna motivacia. Neostava nic ine, iba si druheho poriadne preklepnut, kym ho pobozkas. popytat sa na neho dosledne v okoli. Jedine takto sa vyhnes sklamaniu.

imagination

Skúste sa zamyslieť nad zdravým rozumom vraj inteligentnej ženy po tridsiatke.Poznali sme sa veľmi dlho ale tak intenzívnejšie sme si začali písať asi v novembri.Veľmi vela spoločného aj veľa spoločných názorov nás priviedlo k intímnostiam.Niekoľko krát sme sa stretli ale len na chvíľku a zas niekam utekala za prácou a povinnosťami.Mal som pocit ako keby to bol len servis.Čo som vtedy len tušil sa ukázalo pravdou,po mojej námietke sa už viac ne ukázala.Tu nastáva pre mňa nepochopená absurdita,úplne sa odo mňa dištancovala ale začala pátrať čo robím ským sa stretávam napichla mi mob.sledujú ma jej známy a vytvára si o mne ilúziu z ktorej je pravdou pramálo.Som jej vždy hovoril že nemám čo skrývať ale jej to nestačilo ako náhle videla ísť nejakú ženu ku mne okamžite som s ňou niečo mal.Všetky klebety a intrigy sú jej vodou na mlyn a ani raz sa ma neopýtala či to alebo ono je pravdou.Toto trvá už niekoľko mesiacov od rozchodu neviem čo si mám o tom myslieť stále ma takto sledovať a pri tom sa trápiť nechápem to.Rád by som jej pomohol ale takto len vytvára bariéru medzi nami nikdy som jej vedome nechcel ublížiť a mal som ju skutočne rád ale týmto svojim chovaním sa mi doslova sprotivila.To mi ani tak nejde o ľudí čo si rozprávajú ale jej samotnej to bude ešte dlho rezonovať v hlave.Poraďte mi ako sa vysporiadať s takou osobou nechcem ťahať inštitúcie do toho aj keď už veľa krát porušila zákon voči mne . Skontaktovať som sa pokúšal no bez výsledku a tak len nachádzam jej spovede aký som klamár a podvodník je to cele čudné ale vôbec ma to netrápi.Ja so ženami problém nemám a to ju zrejme znepokojovalo preto asi chce vytvoriť o mne mýtus sukničkára.Stretli ste sa s takouto povahou?Ďakujem za komentáre určite mi každý pomôže.