Co mam robit? Mojho syna sikanuju v skole spoluziaci.Vidim ako ho to trapi.Kriste 10 rocni fagani!!!! Poradte kto ma skusenosti,ako mu mam pomoct.Chcem mu pomoct ale ako?Prosim....
Sikana mojho syna (10 rocny)
zranenia odfotit a ist za triednou. Ak to nemieni riesit triedna ucitelka tak rovno za riaditelom skoly.
antisikana, tiez sa divim, ze si to neriesila cez policiu, sud, ja by som toto nedopustila, najlepsie je aj zavolat rovno telku, az vtedy sa veci vzdy pohnu, ako si vsimam..
Prípady šikany sa množia, žiaľ často sa nedospeje k náprave alebo zlepšeniu ani súdom. Jediným riešením je skutočne len prestup na inú školu. Deti dokážu byť veľmi kruté ak je niekto iný ako oni. Žiaľ túto nenávisť a netoleranciu voči inakosti (chudoba alebo naopak bohatstvo, múdrosť či šikovnosť alebo naopak ak je niekto v učení pomalší atď.) v nich podporujú ich rodičia, ktorí sa správajú rovnako.
antisikana tak bez urážky,ale nič si nespravila vôbec nič,toto keby spravili môjmu dieťaťu,udám ich na súd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!to by som riešila k doktorke nech dá správu,všetky možné prostriedky by som použila na pošpinenie mena tej školy a potrestanie tých žiakov čo mu tie modriny spravili aj polepšovňa existuje,na políciu tých zasranov zobrať s nimi nech to riešia tam a ich rodičmi
nech si vyberie školu ktorá sa mu páči,od septembra inde :)
ina skola.... akoze mozno sa da nieco poriesit ak mas agresivneho manzela tak sa moze s chlapcami porozpravat zaroven skombinovat s ucitelkou riaditelom a proste urobit cirkus ako sa da ale ak to nezaberie tak ho prelozit
vsimla som si ako si rychlo oblieka tricko, ked som vosla do detskej izby. Na chrbte ma modriny a skrabance od kruzidla. Myslela som si, ze omdliem. To kto nezazije, nepochopi.Chcela som syna nechat doma, ale chcel ist do skoly - mal dve prezentacie. Viete si predstavit ten strach, ktory som ako matka prezivala. Zavolala som manzelovi, aby ho pockal pred skolou a zobral ho autom. ( ja nemam vodicsky) Cakal pred skolou a videl ako z dveri partia chalanov vytiahla za bundu niekoho von. Zacali ho sacat a ked dpadol na zem a vysypali na neho aktovku spoznal, ze je to nas syn. Vybehol z auta a zacal kricat na tych faganov, krical ma nich aby si podali jeho, aby isli s nim na ferovku... Chlapci sa zlakli. Moj manzel je velky chlap a nrma takuto agresivitu v krvi, ale toto bolo vrla... Ako to skoncilo? Dvaja boli synovia uciteliek zo skoly, silanovali nasho syna, lebo moj manzel pracuje v zahranici a nosil mu pekne veci. Ucitelku boli urazene k smrti. Ani ma nezdravili. Bolo to v aprily minily rok. Vydrzali sme a zmenili skolu. Ale syna to poznacilo. Nedavam tu rady, len hovorim ako to bolo u nas. Prajem vela sil, je to strasne. Verte si a pocuvajte svoje srdce...
Najlepším riešením je ho prehlásiť do inej školy. Ono detská, ktoré šikanujú si možno nachvíľu dajú pokoj (akoby naoko), ale začnú znovu. A o to krutejšie. A najhoršie bude, keď proti nemu poštvú aj iné deti, pretože bonzoval. To sa u detí moc nenosí.
ja by som ho prehlásila do inej školy,zatiaľ by som to riešila s učiteľkou a od ďalšieho roka-septembra inú školu by som vybavila,určite lebo ona to môže riešiť dočasne a potom čo stále sa tam chodiť sťažovať? na inú školu,ale opýtala by som sa ho či chce ísť do inej školy a do ktorej
Ja mam osobnu skusenost. Napisem ju, aj ked sa to nebude niekomu pacit. Mojho syna zacali sikanovat v 4 rocniku ZS. Zacal sa zle ucit, chudnut, bol v strese, obhryzal si nechty az strach... Zacala som si veci viac vsimat a bola na svete sikana. Bolo to strasne obdobie mojho zivota. Priserne bolo, ze v zasade nikto nestal na mojej strane. Triedna ucitelka si myslela, ze deti su hrave a prehanam. Ostatne ucitelky - na nasej skole take nieco neexistuje. Skolsky psycholog - poradca tvrdil, ze len prechadza pubertou a meni povahu a samozrejme - vymysla si. Skoncili sme u psychologa a snazili sa uplatnit tie uzasne rady- komunikacia, pochopenie dokonca nam pani radila, ze si mame s tymi chlapcami uzavriet nejaky pakt. Odporucala vzajomne stretavanie, navstevy a podobme. Aby sme z chlapcov urobili spojencov. Cisty absurdistan. Ale ja som verila odbornosti odbornikov. Tlmila som manzela, ktory chcel ist urobit do skoly bordel... Az jedneho dna...