Sikana mojho syna (10 rocny)

5.5 elsa

quako :D :D :D treba si to s nimi riešiť,ja som aj námatkové kontroly robila v triede zámienka desiata :D v šatni,v jedálni,v družine tam bol z jednou vychovávateľkou problém,tiež som jej jasne povedala bol s ňou svätý pokoj,tam nech si robí svoju robotu a nestará sa do vecí čo ju nemajú zaujímať,prišla som nabudúce už sa mi zdravila s úsmevom kľudne pôjdem aj riaditeľkou ja s tým nemám problém aj inde,ihneď sme to mali vyriešené:)

5.5 elsa

ovecka nie je choré to riešiť,ak by sa to neriešilo tak by ten zasran v tom pokračoval,vidím že ty sa v takých veciach nevyznáš tak sa do toho nestaraj.

0vecka

2 5.5 elsa blbe poznamky sa neriesia... nepoznam snad nikoho na koho by si niekto nieco take nestruhol... podla mna je chore to riesit...

quako

si pamätám,kedysi za komunizmu som zistil,že mučia tiež možno 10-12ročného syna
syn nechcel doma povedať,tak som to zistil,ktorí fešáci sú to
každého zvlášť som chytil pod krky/za oblečenie/,zdvihol do vzduchu a zatriasol s nim..a priateľsky prehovoril mu do duše
odvtedy bol pokoj:)

5.5 elsa

šikanovaný už si jedine vybudovať nejaké to sebavedomie aspoň základné,aby si nemal problém zo zoznamovaním a tak......,,,,,je to problém hlavne vedenia školy tam by sa mali robiť poriadky,synovec čo chodí do školy z.š tak tam áno tam sa robia poriadky,tam dávajú 2 3ky zo správania,tam sa s nimi nehrajú,vždy som hovorila synovcovi aby ma každý deň informoval čo sa tam deje či mu tam nerobí niekto nejaký problém,raz som tam brata poslala,nejednalo sa o dôležitú vec,ale všetko sa má uťať v zárodku:),jednalo sa o nejakú drzú poznámku voči synovcovi,išiel tam brat jeho otec už bolo po probléme, keby sme sa neozvali tak by sa to stupňovalo,treba to riešiť ihneď nie čakať kým príde k šikanovaniu nie ešteže k modrinám.....

šikanovaný

Ahojte, ja sa pridám tiež do diskusie, ja som bol pred pár rokmi tiež obeťou šikany na základnej škole, tuším sa to začali od nejakého 5 ročníka až do toho posledného deviateho. Chlapci dostávali strašne veľa poznámok, niektorí mali za ročník alebo polrok aj 2 strany, ale vždy začali prosíkať, že oni sa polepšia a tak, že už budú dobrí, dovoľovali si do učiteliek, nechápem, ako im to tak prešlo. Nebol som jediný ku ktorému boli surový, ale ja som bol ten, ku ktorému si dovoľovali najviac, či už slovne alebo fyzicky, takto som trpel asi 4 roky, jeden sa otvorene priznal, že niekedy kvôli jednému spolužiakovi nejde ani do školy od strachu. A tým pankhartom to vždy všetko prešlo, pri tom sme mali veľmi prísnu riaditeľku,ale ako si to nedokázali vyriešiť a vždy sa nechali zlákať na medové reči, že sa polepšia a tak, prípadne väčšina ani nehovorila o šikane, lebo sa im vyhrážali zabitím a tak.

Teraz mám kvôli tým sviniam problémy so spoznávaním ľudí, sebavedomie dosť nízko, kvôli nim mám možno následky, ktoré sa budú ťažko odstraňovať, ja len dúfam, že sa im to všetko v živote raz vráti, a budú trpieť stokrát viac, ako tí, ktorým to robili. Snáď na každého raz príde. Bohužiaľ toto je dosť aktuálna téma stále, a určite je plno takých, ako som bol ja a šikanuje sa jedna radosť, a je to ťažké riešiť, lebo niekedy na to všetci kašlú.