Roaccutane - rady a tipy

Príspevok v téme: Roaccutane - rady a tipy
Roa

Ahojte,

Pred tyzdnom som zacala brat roaccutane, kvoli mojmu pretrvavajucemu akne. Zatial sa mi vyrazky nadalej tvoria, vsimla som si, ze mam iste miesta na pleti kde uz nemam upchate pory, ktore som predtym mala naozaj vsade. Zacali sa mi robit take cervene kopceky, ktore maju niekedy bielu hlavicku, niektore vobec nie, co pripisujem tomu pociatocnemu zhorseniu. Popri roa uzivam ostropestrec mariansky (pecen), revalid (vlasy, padali mi uz pted roa), probiotika , rutin (nabeh na hemeroidy) a colafit (pravidelne beham). Takmer kazdy den si robievam smoothie,alebo odstavujem. Snazim sa jest zdravo, ziadne vyprazane,tucne,cukry,kravske mlieko, bielu muku. Niekto kto bere/bral roaccutane a ma nejake rady? Samozrejme si aj vsetko co sa da kazdodenne kremujem, zatial ale suchost nejak extremne nepocitujem :D :)

Akekolvek rady,skusenosti piste, budem rada :)
Beriem davku 20 mg.
Prosim komentare typu ze z tich liekov do zajtra zomriem nepiste. Presla som si vela vecami,liekmi, bylinkami,kremikmi,dietami,kozmetickami,lekarmi... A nik nepomohol.
Dakujeem:)

Roa

Ahoj hodan,

Som velmi vdacna, ze si sa ozvala :)
Ja ho beriem prave 2 tyzdne aj nieco, plet sa zhorsila, som z toho dost smutna, aj ked som to cakala :( Jedineho coho sa bojim je, ze mi ostane hrozne flaky alebo jazvicky... Tebe sa plet uplne zahojila? Myslim,tie jazvicky a flaky hlavne :)
Za typ na krem dakujem, zatial si vystacim s tym co mam a keby sa to zhorsovalo, urcite vyskusam... Zatial sa mi osvedcili extra mastne veci s kozmetiky Lush :) Ja velmi s oparmi nemam problemy, tak snad ich mat nebudem (klop klop :D).
A mozem sa spytat kolko mas rokov a aku davku si uzivala?

hodan

Ahoj, ja som bral Roaccutane okolo 1 roka. A neviem si ho vynachváliť. Síce trvá okolo 2 mesiacoch, kým si začnem uvedomovať zlepšovanie pleti...ale nakoniec ti zostane úplne krásna pleť. Teraz ho neužívam od septembra a naozaj len sem-tam sa mi vyhodí zopár pupáčikov. Odporúčam ti počas užívania, používať krém Linola - lebo sa ti bude veľmi šúpať tvár. Tento krém mi odporučila kožná, neupchával póry, ale zabezpečil, aby sa mi toľko nešúpala tvár. Jedinou nevýhodu Roaccutane u mňa bolo nadmerné vysúšanie pier. Absolutne nič mi nezaberalo. A ku koncu liečby som mala pery totálne popraskané a dva mesiace som mala 2 opary :D ale akonáhle som prestala používať Roaccutane, tak opary zmizly a pery mám normálne. Držím palce, aby sa aj tebe vylepšila tvár :)