Kastrácia alebo sterilizácia (kocúrov, mačiek)

Príspevok v téme: Kastrácia alebo sterilizácia (kocúrov, mačiek)
cathy298

Dobrý deň. Chcela by som si kúpiť britskú mačičku, alebo kocúrika. Dočítala som sa, že ak ich nechcem chovať na chov ale iba ako maznáčika tak by bola vopred vhodná kastrácia alebo sterilizácia. Taktiež som sa dozvedela že kocúrikovia v období ruje dosť \"značkujú\" teritórium močom a mačičky vydávajú kvílivé zvuky až to lezie na nervy. Moja otázka teda znie, že či po kastrácii, prípadne sterilizácii toto \"vyčíňanie\" oboch pohlaví prestane alebo budú mať aj naďalej počas ruje tie svoje stavy. Prípadne čo by ste mi doporučili mačičku či kocúrika? Vopred ďakujem za rady. :)

Jana 336

Už asi nikdy nedám žiadne zviera kastrovat. Odniesli sme zdravého mladého kocurika a pri preberaní nám dávali mŕtvolu s tým, že všetko prebehlo v poriadku. Ani nepozerali či to zviera žije. Až na naše upozornenie že ma prázdny pohľad a bielu penu v papuli ho začali oživovať, čo samozrejme už bolo neskoro ktovie ako dlho bol kocúr mŕtvy. Zachránili sme ho z ulice aby sme ho následne dali zabiť. Taká je moja skúsenosť s kastraciou.

ZaKastraciu

Asi to bude tym ze som baba a vajca nemam :) a neboli ich to nevidim ze by ich to bolelo. Iba mierne po zakroku ale to je normalne. Ako pokial chces aby ti macka doma mraučala ako besná, všetko značkovala a snažila sa utekat tak budiš.. ludia nekastruju a potom chudata macky a psy su "bezdomovcami"..

Horas

Cathy...je jedno ci kocurik ci macicka.Dolezite je aby si ich mala rada aj za rok,5,10r.

Sterilizaciou a kastraciou im usetris problemy obom.Nekastrovane kocure su jak besne,hladaju,snoria,nejedia,biju sa s ostatnymi kocurami o teritorium,prejde ich auto,nejsu ostrazite hlavne ked zacitia macku.A ostia ti cely byt,lebo potrebuju znackovat teritorium.
Sme davali teraz sterilizovat dve baby a su spokojne,ziju si proste pre seba.

ZaKastraciu

Ake mrzacenie pre boha ?? Vykastrovane macky mi prezili dlhsie ako nevykastrovane ... veď mu nevyberaju srdce pre boha..

Kocicka222

Ahoj naší niesu kastrovany , maju cipy suprelorin proti znackovaniu je to super lepsie než zmrzacit zviera kastraciou

Vinchenzo

Zdravim. Chcel by som poradit ohladne kocurika britskej macky. Ma teraz 3 mesiace ale az dospeje a dalsi rok na jar bude mat ruju, ci ho treba dat vykastrovat alebo sa da nejako predchadzat tomu aby neznackoval doma v byte.

Biela Kobra

Simca, keď niekto kŕmi mačku Whiskasom príležitostne, to ako keby sme si my dali sem-tam sucháre alebo čipsy. Ale sú ľudia, ktorí tým kŕmia mačence odmalička, a takto to vyzerá. Áno, táto britka má závažné problémy preto, lebo majitelia odmalička kŕmili len Whiskasom (granule, kapsičky) a v živote im neprišlo na um prečítať si na obale, čo tam je. Najčastejšie sa pri kŕmení "lacnými" granulami pridajú problémy s obličkami a pečeňou, takže potom sa majitelia nejdú doplatiť na veterinárovi, alebo mačku proste vyhodia - ako bol tento prípad.