Otázka je jasná :) Kam ide šatstvo zbierané do špeciiálnych kontajnerov na sídliskách?
Kam ide šatstvo zbierané do kontajnerov?
Tak to je fajn ,že to niekam išlo.U nas su tie kontajneri otvorene a občas v nom urobia "inventuru " potmavší občania.Čiže skončia na zemi ,na ulici ,kým to niekto nepozbiera,alebo tých "občanov" nepošle odtial nahlas "niekam ".
Oblečenie sa dá podarovat do centier s osamelými matkami-to naozaj nezničené a "in",ostatné sa vyhadzuje.
Alebo do deckých domovom-ale tam su už vraj mnohí vedúci "fajnový " na takýto druh oblečenia,niektore domovi to dokonca zakazuju nosiť to k nim.
nechcem vám brať ilúzie, ale v šali išli do sekáčov a ďalej sa predávali. bola o tom reportáž.
Ok by mi pripadalo, ak by sa veci predávali iba za cenu nákladov.
To mi ale nepripadá celkom v poriadku. Ja to vlastne darujem nejakej firme, ktorá sa na tom nabalí? Sekáče sú lacné, ale vo veľkom to už môže nejakého podnikateľa uživiť.
V Nemecku to ide na charitu pokial viem a teraz existuju uz take socialne domy, kde si mozu ti, ktori nemaju pracu, ci malo penazi nakupit za ovela mensie ceny nez v sekaci.
Tiez sa pytam kam to ide. Nikdy nevidim kto to odvaza. V jednom programe ukazovali ako lahko sa da vyzbierat satstvo na charitu a potom vyhodne predat dobre kusy. Dokonca si otvorili fake obchod.
Je to niečo ako na second hand.Šatstvo može ist napr. do Afriky, kde sa predá lacno potrebným.Takto funguje sekáč aj u nás.V Nemecku to ludia dajú tiež do kontajnerov, predmetná firma to zvezie, vytriedi a obchodníci so sekáčom si tood nej nakúpia na tony a potom tu predajú.Takto to funguje aj od nás.