Liečba Paretínom a Helexom - vedľajšie účinky

Príspevok v téme: Liečba Paretínom a Helexom - vedľajšie účinky
atra

Ahojte, ja som včera po takmer 3 rokoch navštívila psychiatra, lebo už to bolo neúnosné,mávala som zlé stavy, búšenie srdca, vytváranie si katastrofických scenárov, pocity závrate, na vracanie, raz som sa spotila ale končatiny som mala ľadové, triašku v žalúdku, pocity na odpadnutie a niekedy aj bez zjavného dôvodu, len tak "to " na mňa prišlo, strach, že umieram, že mám infarkt a tak. Lekár mi nasadil liečbu paretínom a Helexom, no dnes som si dala prvý krát polovičku Paretínu a vedľajšie účinky sa dostavili a dosť v ťažkej forme a to som v práci a robím a tvárim sa, že som v pohode a stojí ma to veľmi veľa síl a už teraz sa bojím, čo bude zas zajtra, keď si ho dám. Ale stav som mala už taký, že naozaj neúnosný, že som sa rozhodla, že už musím niečo pre seba urobiť. Takže dala som sa do liečby s vierou, že snáď mi to pomôže aj keď vidím, že privykanie si organizmu na takéto lieky je veľmi ťažké. Máte niekto skúsenosti s týmto liekom a jeho vedľajšími účinkami? Do kedy mi bude z neho takto zle?

Seli sely

Ďakujem Andy228 za odpoveď... Mám také zlé pocity v bruchu stále keď sa preberiem zo spánku... a potom aj v priebehu dňa ma to chytí .... okrem toho mi bola zistená tetania , takže tie úzkosti som mala z nej preto som sa rozhodla pre AD....ináč športujem aktívne beh na dlhé trate je to moja srdcovka a preto chcem byť čo najskor fit.

Andy228

Ahoj, bola dom na tom podobne ako ty a tiez som sa po case rozhodla nasadit liecbu. Paretin beriem uz 10 mesiacov a citim sa dobre. Bud trpezliva... zaciatky uzivania mozu byt tazke ale zo prejde. Mne zabral paretin cca po mesiaci. Jediny vedlajsi ucinok co mavam, je tras ruk. Niekedy viac, niekedy menej a niekedy vobec... drz sa!

Seli sely

Ahojte aj ja mam vedlajsie ucinky z paretinu ....triaska ...potenie ....naval tepla ....sucho v ustach ....nervozita....zaludocna nervozita .... po akom case to prejde ?

atra

Ahoj gubron, konečne sa mi ozval niekto, kto tiež berie alebo bral Paretín. Máš pravdu v tom, že sa moc sledujem a pozorujem ako sa cítim, som na to zameraná a možno preto mám pocit, že sa so mnou niečo deje.Cítim niekedy takú vnútornú triašku, nepokoj, sucho v ústach....Prvé 2 dni som si musela dať aj Neurol 0,5, ale už 3tí deň sa snažím byť bez Neurolu. Nie je to nič nevydržateľné, beriem 1/2 Paretínu 7mi deň, na 9ty deň mám začať brať celý, teda celých 20mg.Ty ho už ako dlho užívaš? Pomohol ti? Z akého dôvodu ho nasadili tebe?

gubron

Cudujem sa,ze z Paretinu mas taketo vedlajsie ucinky.Nie si privelmi na to fixovana?Myslim myslienkami a ci privelku vahu a sustredenie tomu nedavas?Niekedy aj to zohra velku rolu.Ono nie je to az taky silny liek.V podstate je to antidepresivum a aj u teba je nasadeny pravdepodobne natie panicke stavy.Ja som ho uzival 1x rano 20mg.Nemal som ziadne vedlajsie ucinky.Skus dalej normalne uzivat a ked sa to nezlepsi navstiv lekara.A povedz mu o tom,ono aj trva urcitu dobu kym zaberu tie lieky je to individualne.Mohla by si aj popisat ake boli tie stavy po uziti?Paretin je uz z tych novsich antidepresiv,kazdopadne drzim ti palce nech sa ti zdravotny stav zlepsi.Chce to trpezlivost...