je velmi potrebne doplnit, ze skorica obsahuje kumarin, ktory je toxicky, a jeho objemove mnozstvo v jednotlivych druhoch skorice je podla inych serverov drasticky odlisne. v cinskej lacnej skorici najdete kumarinu az do 5 percent, a v cejlonskej pravej skorici je ho iba 0,004 percenta, cize su to tisicky objemovych percent menej. je zarazajuce, ze sa obsah kumarinu povinne neuvadza na sackoch v obchodoch, a dokonca ani povod skorice casto nenajdete, pritom okrem toxickosti je aj chutovo uplne rozdielna. zdroj info napr. tu: www.vitalia.cz
p.s.: dakujem pekne za uzitocny clanok.
Škorica ako liek. Poznáte jej účinky na naše zdravie?
Poznáte nejaký dobrý recept so škoricou? Milujem jej vôňu:)
Ja si zas pečiem alebo dusím jabĺčka so škoricou. Na to lyžicu jogurtu a posypať orieškami. Je to zdravé, chutné, voňavé, super olovrant ku kávičke =)
Škorica je 1 z viacerých antioxidantov,kt. telo potrebuje na elimináciu voľných radikálov. Má aj iné priaznivé účinky, ale netreba to s ňou preháňať. Najlepšia je vždy stredná cesta. Dávajte si každé ráno 1ČL škorice zmiešanej s medom.
Táto chutná a mimoriadne voňavá korenina nám pomáha v boji proti rakovine a cukrovke, skrášľuje pleť, lieči dušu a má silné protiinfekčné účinky. Aj napriek tomu to s ňou však netreba preháňať, môže byť totiž toxická.