Kamaratka - pokus o sebevrazdu

AlterEgo05

Dekuji, lidi... Takze v rovnovaze, ano? To bych snad mohla zvladnout. A kezby to zvladla i ona.
Mam totiz dalsi kamaradku, ktera mi den-dva po propusteni z lecebny volala, ze se chce predavkovat leky, tak jsem se snazila pristupovat citlive a jak to dopadlo? Snad jsem jeste ani neukoncila hovor a uz jsem ji musela zhanet po lecebnach. Boze.
Abych pravdu rekla, v rane dospelosti mi diagnostikovali bipolarni poruchu, beru leky, ale to je tak vse, proc se tim dal zabyvat? Okej, nekdy mam spatne myslenky, nekdy zas litam jak diva, ale jdu tedy ke sve lekarce dat si upravit lecbu! A tot vse.
Proc musi byt lide tak sloziti...

lombardo1981

Ľudia so sklonom ku samoľútosti sa dokážu ľutovať za každých okolností. Je jedno, či je to starostlivosť či ignorácia. Na FB nám jednu kamarátku s podobnými "ťahmi". A pri nej som sa naučila, že ignorácia je dokonca ešte horšia ako ľútosť. Samozrejme, neprejaviť ani ten, pretože umocní tú jej samoľútosť akýmsi potvrdením. Ignorácia zase spôsobí, že prehĺbia tie pocity, ktoré ku pokusu viedli. Väčšinou je to totižto domnienka, že ju nikto nemá rád, že je všetkým ľahostajná, že so všetkým musí bojovať sama.
Je nesmierne zložité udržať sú správnu rovnováhu záujmu bez podnecovania samoľútosti.

_meno

Ahoj Alter

Jessi_1111
Buď s ňou neustále v kontakte a podporuj ju psychicky. Len v tom dobrom.

Clovek ktorému nikto neposkytuje lasku, clovek ktory sa citi sam, clovek ktorému sa stalo nieco zle v zivote .... sa citi sam a nevie si poradit pretoze je sam nachadza len seba .... preto poskytovanie lasky, pochopenia, svojho casu je to co toho cloveka naspat naplni laskou, chutou do zivota :)

Koho naplnas laskou ten ma v sebe lasku :) Kto ma v sebe lasku rozdava zo seba.

Je krasne ako sa o nu staras Alter, len tak dalej, tesim sa spolu s Vami, krasnu nedelu ti / Vam prajem :)

Kýčera

Až teraz som si prečítala všetky príspevky a poviem Ti dievča, máš to ťažké. Každé ochorenie má aj duchovnú príčinu,neexistuje zdravá duša a choré telo,tak ako neexistuje chorá duša a zdravé telo.Ak je to tak, ako píšeš, tak jej ťažko niekto pomôže. Ľútostivosť-to je ten najzradnejší pocit, všetci okolo sú zlí, každý jej ubližuje,... Ale možnože sa mýlim, zázraky sa dejú, prajem jej,aby sa ho čo najskôr zbavila.Okrem už spomenutých, pomôže aj Veštiareň,cz./anjeli/.

Kýčera

Ľudia sme rôzní, jedného položí malichernosť,iný sa pasuje s ťažkým ochorením, životom a nemá čas na depky. Depresiou dnes trpia už aj detí. Môže byť za tým všeličo-somatické, psychosomatické, psychické ochorenie alebo len jednoduché volanie o pomoc. Myslím si, že to bude to posledné, preto by si mala dať vedieť rodičom tej dievčiny, čo urobila. Ak im na dcére záleží, podniknú potrebné kroky/rozhovor, spoločný čas,.../ a Ty budeš mať čisté svedomie. Ešte ju/ ako Ti odporúčali/podporuj, ale rozhodne n e ľ u t u j. Povedz jej,že život je dar,kt. dostala, nemá teda právo si ho zobrať, preto problémy, kt. ju trápia musí riešiť TU a TERAZ, inak sa môže stať,že v najbližšom živote bude riešiť to isté a nepohne sa ďalej.Pomôžu jej knihy od.R.A.Moodyho,etikoterapia,...Depky/ako som hore písala/ sú sprievodným znakom mnohých ochorení,súvisia so serotonínom,parazitmi,...

Audace

Príčinou depresií môže byť aj intolerancia lepku alebo laktozy:
"Když jsem jedla lepek, deprese mě dovedly ke třem neúspěšným pokusům o sebevraždu. Dnes na bezlepkové dietě jsem prakticky šťastný člověk a svým sebevažedným pokusům se dnes musím jen smát. Tehdy mi ale do smíchu rozhodně nebylo."
"Mně lepek taky působí špatně na psychiku, ale celiak přitom nejsem. Mám negativní testy na celiakii, přitom, když jsem zkusila lepek 14 dní vůbec nejíst, tak deprese úplně zmizely."
Viac osobných skúseností s depresiami na tomto linku:
www.celiak.cz

AlterEgo05

zewa - Myslim, ze ji nelituji, naopak, nejradeji bych ji nakopala prdel, ale bojim se o ni, to jo. A tvuj navrh se mi docela pozdava, totiz ona sama sebe lituje hodne. Brr. Ja jen doufam, ze ji tohle nedozene zas k nejake pitomosti.

zewa

Podla mna by si s nou na cas mala prerusit kontakt. Toto ti bude robit stale, stanes sa na pomahani jej zavislou. A to ti ludia potrebuju. Priputat si ludi, ktori ich budu lutovat a bat sa o nich. Ak na nejaky cas, povedzme 6 tyzdnov prerusis kontakt, snad si uvedomi, ze jej spravanie nieje v poriadku a ze nim neziska neustalu oporu, ale ze nim o ludi pride. Odporuc jej obratit sa na odbornika, ze ty jednoducho nevies ako jej v takej chvili pomoct.

AlterEgo05

Deria - S jeji rodinou se bohuzel nevidam, ovsem ona jeste bydli s rodici. Neda se nejak... ja nevim... zavolat pomoc z jineho statu, kdyz vim jmeno a mesto?