Ahojte, chcela by som sa opýtať či môžem masturbovať ak som v druhom mesiaci tehotenstva? Mam 20 rokov. Na sex sa neodvážim ani na prstovanie ale či je v poriadku aspon cez klitoris lebo už sa zbláznim, za odpovede dakujem :)
Masturbacia v 1. trimestri?
minutu ticha pre tvojho muza
TY SI NA TOM DOBRE ZLE !!!
V tehotenstve sa odporuca uplne alebo aspon ciastocne obmedzenie pohlavneho styku a masturbacie pretoze ako vies vyvolava to kontrakcie maternicoveho svalstva co ma u zien casto za nasledok krvacanie, bolesti a potrat pretoze pocas orgazmu sa maternica silno prekrvuje. V prvom trimestri je najvacsie riziko nielen potratu ale aj infekcnych nakaz co tiez casto sposobuje samotny potrat alebo poskodenie plodu. Muzi su casto zdrojom infekcie z nedostatocnej hygieny pohlavnych organov. Aj ked dodziava cistotu pohl. organov infekcia sa moze preniest z moc. trubice ak muz neprijima dostatocne mnozstvo tekutin cim sa mu zahustuje moc, nedostatocne moci a mnozia sa v moci bakterie. A kedze vieme ze moc. trubica je ulozena v penise muza tak aj touto cestou sa dostava dokontaktu s posvou zeny. Masturbaciou si tiez sama moze zavliest rukami ci inymi pomockami do posvy infekciu. Preto tak vela zien ma potraty lebo si na tejto zasade vyhybania sa pohl. styku nedaju dostatocne zalezat. Infecia z pohl. styku moze ohrozit tehotenstvo aj vo vyssom stadiu tehotnosti. V case tehotenstva je sliznica posvy a krcok maternice nachylnejsi na zapaly a mykoticke infekcie a tie dost casto trapia mnohe zeny prave pocas tehotnosti. Pohl. styk sa uz vobec ale vobec neodporuca ak mala zena v minulosti potrat, krvacanie pocas tehotenstva alebo trpela infekciami. Ak vam zalezi natom aby sa vam narodil zdravy plod a vobec aby ste ho v zdravi donosili zdrzte sa akychkolvek sexual. hratok. Navyse je dokazane podla psychologov ze sex pocas tehotenstva moze mat negat. dopad na psychiku dietata a jeho vnimanie sexuality pocas zivota. A to v podobe promiskuity, hypersexuality, homosexuality a inych sexual. uchyliek. Dieta uz v maternici vnima dianie okolo neho a vsetko co preziva matka preziva s nou. Ak je matka citliva bude aj dieta, ak je matka v tehotenstve sexualne drazdiva bude aj dieta take, ak je matka nervozna aj dieta bude, ak je matka depresivna aj dieta take bude. Telo je s dusou jedna sustava, je to vzajomne prepojenie tela a duse.
Vies o tom, ze mozes mat normalne sex, akurat by si nemala robit nieco divokejsie a to az takmer do porodu? (Teda ak budes mat normalne nerizikove tehotenstvo). Babatko je bezpecne uzatvorene v maternici a vagina je od neho oddelena. Opytaj sa na to gynekologa ak tomu neveris.
to si nevies zistit na nete, milion stranok je ohladne tochto, pokial nemas rizikove mozes cokolvek aj sex