Wobenzym - príbytok na váhe

Príspevok v téme: Wobenzym - príbytok na váhe
1_MonikaP

Ahojte,
mám 30 rokov a posledných 6 mesiacov sa trápim s nadváhou, hoci som nikdy problém nemala.
Pred 3 rokmi som si objavila uzlinu v podpazuší, neskôr na krku a po sérii vyšetrení mi lekár oznámil, že mám indolentný lymfóm, ktorý zatiaľ nie je potrebné liečiť iba sledovať a čakať ako sa to vyvinie.
Vtedy som mala 65 kg a žila som normálny život, s dostatočným množstvom pohybu. Od tej doby a vlastne od doby ako sa u mňa začala choroba prejavovať som sa cítila slabšia, takže pohybu som mala menej.
Vtedy mi odporučili Wobenzym a lekár mi povedal, že musím jesť dostatok a hlavne pravidelne, aby som nezoslabla a mala dostatok síl.
Začala som užívať Wobenzym a jesť 5krát denne, ale pohyb chýbal. Postupne som začala priberať a na odporúčanie lekára som užívala Wobenzym až 2 roky a taktiež rôzne potravinové doplnky.
Teraz už Wobenzym neberiem, som zdravotne na tom relatívne dobre, ale únava pretrváva a mám pocit, že priberám aj z vody. Teraz mám 85 kg/168 cm a cítim sa hrozne.
Vie mi niekto poradiť ako schudnúť, alebo ako začať? Snažím sa stravovať normálne, doprajem si dlhšiu rezkejšiu chôdzu, cviky ale stále nič. Športovať intenzívnejšie nemôžem kvôli zdravotným problémom a poslednú dobu sa pridružili aj problémy s chrbticou a kolenom. Mám herniu platničky.
Za každú odpoveď budem vďačná.

ivonka133

Bolo by treba skonzultovať sa s výživovým poradcom a prekonzultovať dôkladne tvoje stravovanie. Treba zohľadniť vek a zdravotný stav. Ale oni s tým poradia.

[zruseny35]

Ahoj..
Zial inak sa to nedá len znížiť príjem stravy na polovičnu porciu-decku .Jesť jedno teple jedlo za den,a ostatok by mali byť "rozumne veci".
Sladke a pod.treba uplne vynechať.Koli tomu zdraviu a pohybu,to chorý musia "dať" len cez dietu- a na nej aj ostať.
Tiež som na podobne .