L - arginín AKG

Príspevok v téme: L - arginín AKG
ss

dobry den
mam 16 rokov a cvicim uz rok...chcel by som sa spytat ako davkovat arginin akg a ake ma ucinky viac menej som si nieco o tom precital a chcel som skusit kreatin ale ked som sa docital ze aj pol roka po uzity pri krvnych testoch ho najdu v krvi hned ma to preslo a ze arginin pomaha pri tvorbe kreatinu v tele a tak...
kto s tym mate skusenosti ci by ste mi mohli poradit ako ho davkovat alebo kolko g na den zobrat a aj s vlastnej skusenosti nieco poradit a tak...budem vam vdacny
mam 66kg

pekloQ

L-arginín je ako NO v cievach používa sa na lepšie prekrvenie svalov pridáva sa do volnoprejných liekov na erekciu kedže zkvalitnuje sex lepším prekrvením nieje to nič telu škodné ako všetky doplnky výživy ... tuto pán je velmi premudrelí evidentne vie o tom ho.no cvičím 17rokov stoho 10rokov som sa venoval profesionalnemu boxu.... suplementovat niečo znamená dodávat telu nejaké látky ... pri tvojej váhe nieje problem denný príjem vykryt stravou čiže zameraj sa viac na stravu ked už chceš doplnky kup si multivitamin a multiminerál to ti pomože najviac... doplnky ako napr protein je na vyrovnanie bielkovinoveho deficitu pre predstavu 110kg človek by v objeme musel zjest cca 1kg mäsa čo nieje právne ideálne pre trávenie čiže jedno dve jedlá nahradí protein lachko stravitelná bielkovina odlachčí trávenie.... ku kreatinu prečítaj si študie je to najviac preskumanní doplnok nemá žiadne negatívne učinky pokial ho nebereš dlhodobo a vela :) to že sa dostane do krvi je normálne všetko čo dáš do seba aj strava sa rozloží v žaludku a dostáva sa do krvi ty treningom tu krv pumpuješ do svalov a vyživuješ tak rastie sval čiže nieje sa čo bát je to prirodzený proces :D

odpovedam

doplnky nepotrebujes. nie vsetky funguju a tie, co funguju, tak nerobia zazraky. predpokladam, ze ti ide o narast svalovej hmoty. nezabudaj na to, ze telo ma iste hranice a doplnky narast svalovej hmoty za isty cas neovplyvnia. priberies len tolko, kolko by si pribral aj bez nich. vyznam v doplnkoch je naozaj len v tom, ze maju funkciu doplnania.

ako som pisala, niektore ucinky maju, niektore nie. doplnok, ktory funguje, je protein. arginin, kreatin, glutamin, gainer atd. su naozaj zbytocne. navyse, kreatin u vacsiny ludi ucinok nema, v inych pripadoch sposobuje retenciu vody. takze mozes pribrat, ale nebude to svalova hmota. moze ti velmi mierne narast sila, ale to je tiez individualne.

Doplnky si davaj, ak nevies v strave vykryt dennu potrebu bielkovin (1,8g na 1kg telesnej hmotnosti). "Ucinok" aj tak viac pociti tvoja penazenka, nie telo. Inym slovami, narast hmoty s doplnkami sa nelisi od toho bez doplnkov. Doplnky ti len povedzme ulahcia situaciu, kedy nemas moznost nieco normalne zjest, tak si das proteinovy napoj. Len to je cele.

ss

Preto arginin lebo nechcem brat kreatin ktory ostava v krvi este aj polroka po dobrati a cital som ze podporuje tvorbu kreatinu v tele

odpovedam

vacsina doplnkov nema ucinok, resp. ich ucinok bud dokazany nebol alebo bolo dokazane, ze su neucinne. preco si si vybral prave arginin? staci ti dobre nastavena strava a maximalne protein a bcaa. ale ani tie bcaa nepotrebujes.