Vazenie potravin - chudnutie

Príspevok v téme: Vazenie potravin - chudnutie
lojzo88

Ahojte, rozhodol som sa konecne spravit nieco s mojim trochu vacsim bruchom, a povedal som si, ze ked nie teraz tak nikdy. Nie som nejak obezny alebo tak, len mam o trochu vacsie brucho, a vadi mi, ze ked si obleciem uzsie veci tak to uz trochu zacina vidno. Nechcem sa dat na ziadnu dietu, kedze si myslim, ze to nema ziadny zmysel, chcem len zacat aktivnejsie sportovat a zdravo sa stravovat. Pozeral som si nejake jedalnicky, no vsade sa vazi strava. Myslite si, ze je potrebne na schudnutie takych 5-6 kil tak prisne kontrolovat stravu a vazit si ju? Priznam sa toto sa mi robit velmi nechce, ale ked to je potrebne tak do toho idem. Druha vec, mam vysku cca 183cm, hmotnost tak asi 71kg, raz som sa o nieco pokusal ale dlho mi to nevydrzalo, a pri nejakej kalkulacke som napocital, ze by som mal zjest denne okolo 8000kj uz si to presne nepamatam, ale bolo to cislo okolo 8 tisic. Ked som to dodrzoval, zdalo sa mi toho strasne vela jedlo som mal rozlozene na 5-6 krat kazde 3 hodiny, no priznam sa niekedy som ani nemal ani chut este jest, kedze som bol dost plny od predchadzajuceho jedla. Je teda pravda, ze mam prijat tolko kj? Dakujem za rady.

lojzo88

Na tu stravu sa snazim sustredit, dnes som to trochu nezvladol a pokaslal to. Jednak som zjedol malo a aj strava nic moc, viacmenej uz len z nudze, kedze som nemal cas. Chce to asi zrejme aj trochu cas, nech sa to naucim planovat vsetko atd. :)

odpovedam

na vazenie sa mozes vybodnut :-) aj ja sa obcas vazim, ale rozhodujuce je, co ti ukaze zrkadlo. Ak by si si vzal 2 ludi, co maju rovnaku vysku a hmotnost, mohli by vyzerat uplne inak. Jeden by mal nadvahu a druhy by bol super stihly (pretoze tuk je lahsi ako sval, preto je podstatnejsi pomer svalovej hmoty k tuku, nie samotna celkova hmotnost). Ale drz si stravu, ta je klucova pri priberani aj chudnuti.

lojzo88

diky za odpoved, dobre vediet to s tym intervalovym treningom, tak by to bolo asi viac menej zbytocne. Co sa tyka toho prijmu tak asi musim viac zacat jest, podla tej appky kde si pridavam jedla, tak som za dnes dal 1069 kcal, a nechcem aby sa mi spomalil metabolizmus. Co sa tyka bielkovin tak tych som dal 95g, sacharidov 230g, tukov 52g a vlaknina 28g. Zatial ma to celkom bavi tak uvidime, po dnesnom postaveni sa na vahu mam motivaciu este vacsiu, kedze vazim o cosi viac ako som si myslel, bolo to vsak poobede, takze skusim sa odvazit rano :-)

odpovedam

lojzo, ano, aktivita ti spaluje energiu, cize to su kalorie, ktore sa ti "odrataju". je to na tebe, ci ich doplnis - podla toho, co chces chudnut rychlo alebo radikalnejsie. ale odporucam radsej pomale chudnutie. Inak co sa tyka kardia, nerob ho ;-). Bud rob intervalovy pohyb (striedas intervaly, kedy ides na maximum sil s oddychovym intervalom, ktory je dlhsi nez ten maximalny) - to ti staci robit 20-25 minut....alebo kardio nerob, len silove cvicenie.

Pohyb, pri ktorom ides na vytrvalost (50 min na spineri je vela), pali svalovu hmotu. ale to ty nechces. akonahle robis pohyb intervalovo, tak je to vlastne silovy trening - kratky, vybusny. rozdiel je v tom, ze konstantny kardio pohyb spaluje energiu len pocas toho pohybu. Silovym/intervalovym treningom spalujes az skoro 50 hodin po skonceni treningu. cize pokojne ostan pri spineri, ale skrat cas na nom max. na 25 minut a striedaj intervaly (napr. polminuty chod naplno, 2 minuty chod oddychovym tempom a tak dokola). Spravis pre svoje telo ovela, ovela viac ;-)

lojzo88

To nepopieram, ze sa neda, ale myslim, ze ak mas cca prehlad o tom kolko coho zjes, tak sa to da zefektivnit. Inak 10kg na mesiac je podla mna celkom dost.

Noelani

Pozri ja ti niečo poviem ja som schudla 30 za 3 mesiace a vôbec som sa na tie kalórie nepozeral. Športová la a šlo to ;)

lojzo88

Dakujem este raz za odpoved a zaroven sa ospravedlnujem, ze odpisujem az teraz, ale bol som trochu vytazeny. Dnes aj vcera som si dal pekne kardio trening 50min na spinnery, takze sa snazim makat :) Chcel by som sa vsak este spytat, nasiel som super aplikaciu do mobilu, maju aj webove rozhranie, kde sa to tiez da naklikat. Vola sa to kaloricke tabulky, a je tam fakt plno potravin a jedal aj obedove porcie, kde sa to pekne da orientacne odsledovat. Snad nevadi, ze to nie je uplne presne. No co som sa chcel spytat, ked som si atm zadal ze som bol 50min na spinnery, odpocitalo mi to z tych 1770kcal co mam na den prijat. Znamena to, ze ked vyvijam nejaku sportovu aktivitu a kolko spalim mam potom prijat naviac? Alebo je to blbost? Dakujem :)

odpovedam

inak v tom komentari nizsie som ti uz prepocitala hodnoty podla IIFYM. Takze toho sa drz, cvic, maj disciplinu a pojde to ;-) drzim palce