Máte niekto skúsenosti s učením sa Španielčiny?

In blossom

A na kurze sme sa ucili z ucebnic Prisma, tie boli tiez celkom dobre. Sem tam si pustam i videa na youtube. Mam asi 2-3 oblubenych spanielsky hovoriacich jutuberov. Je dobre, ked mas nejaku temu, ktora ta zaujima a najdes si niekoho, kto sa tomu venuje a v spanielcine. Sice jej rozumiem asi tak kazde 10 slovo, lebo oni strasne rychlo rozpravaju, ale dokopy pochopim co povedala, takto z kontextu sa podla mna najlepsie uci.

In blossom

Ja som sa ucila ako samouk z jednej knizky s CDckom. Velmi dobre som pochytila zaklady odtial, z tejto www.najlacnejsie-knihy.sk. Mala som aj inu predtym, ale ta bola o nicom. Potom som chodila aj na kurz. Skoda, ze teraz na to nemam cas, tak mi ten jazyk "zakapal". Dakujem za pripomenutie, mala by som si ju znovu nejak zaradit, lebo je to skoda. Podla mna spanielcina vobec nema lahku gramatiku, kedze ma rody a casovanie v kazdej osobe a v kazdom case uplne ine (narozdiel od takej anglictiny) plus milion vynimiek, ale je to tak krasny jazyk, ze to cloveku az tak nevadi :D

lilll

Ahoj... ja mám zo španielčiny C1. Je to pomerne ľahký jazyk - pri učnení mi veľa pomohol obrázkový skovník, existuje množstvo učebníc ale z cvičebníc ti asi najviac doporučujem Prisma A1+A2 a potom B1+B2. Ale to kde som veľa pochytila boli filmy :) Želám veľa úspechu pri štúdiu :)

amarka8

Kúp si učebnicu španielčiny pre samoukov, je tam aj CD, perfektná vec. Dostať v lepších kníhkupectvách.