Na úrade práce som evidovaná rok. Mám skončenú vysokú školu, po ktorej som nastúpila do práce. Avšak kvôli zhoršujúcim sa zdravotným problémom som musela z práce odísť, dva mesiace som bola samoplatca a potom som striedala brigády, aby som mala aspoň nejaký príjem počas liečby. Nepoberám žiadne sociálne dávky ani nič podobné.
Úradníčky mi komplikujú hľadanie práce s každou návštevou. Po roku \"núteného\" odchodu z práce a brigádach som sa rozhodla nastúpiť do zamestnania z môjho odboru. Skutočné žiadosti o prácu mi nechcú zobrať, lebo originál je v angličtine (pri mojom obore sa tomu nedá vyhnúť). Moje žiadosti nesmú byť v elektronickej podobe, iba na papieri.
Po novom mi úradníčka zaviedla, že mi termín neohlási dopredu, ale sa budem musieť dostaviť do 3 dní od písomného vyzvania úradom. Veľký problém je ten, že ak ma zavolajú na pohovor do zamestnania o ktoré sa skutočne uchádzam, môže prísť k tomu, že tento termín nestihnem. Spýtala som sa jej, čo v tomto prípade, a ona mi oznámila že po nedostavení budem jednoducho vyradená z úradu práce.
Som šokovaná z tohto prístupu, keďže sociálne dávky nepoberám, termíny som vždy dodržovala a vždy predkladala potrebné papiere. Úradníčke som oznámila, kam sa do práce hlásim, aj prečo som z predošlej musela odísť. Pritom viem o rovesníkoch, ktorí sa chodia podpisovať raz za 3 mesiace a niektorí dokonca ani nepredkladajú doklad o hľadaní zamestnania.
Existujú na toto vôbec nejaké smernice, alebo ako mám vzniknutú situáciu stále horšieho prístupu riešiť?