Šikana na úrade práce

Príspevok v téme: Šikana na úrade práce
Sunflower25

Na úrade práce som evidovaná rok. Mám skončenú vysokú školu, po ktorej som nastúpila do práce. Avšak kvôli zhoršujúcim sa zdravotným problémom som musela z práce odísť, dva mesiace som bola samoplatca a potom som striedala brigády, aby som mala aspoň nejaký príjem počas liečby. Nepoberám žiadne sociálne dávky ani nič podobné.

Úradníčky mi komplikujú hľadanie práce s každou návštevou. Po roku \"núteného\" odchodu z práce a brigádach som sa rozhodla nastúpiť do zamestnania z môjho odboru. Skutočné žiadosti o prácu mi nechcú zobrať, lebo originál je v angličtine (pri mojom obore sa tomu nedá vyhnúť). Moje žiadosti nesmú byť v elektronickej podobe, iba na papieri.

Po novom mi úradníčka zaviedla, že mi termín neohlási dopredu, ale sa budem musieť dostaviť do 3 dní od písomného vyzvania úradom. Veľký problém je ten, že ak ma zavolajú na pohovor do zamestnania o ktoré sa skutočne uchádzam, môže prísť k tomu, že tento termín nestihnem. Spýtala som sa jej, čo v tomto prípade, a ona mi oznámila že po nedostavení budem jednoducho vyradená z úradu práce.

Som šokovaná z tohto prístupu, keďže sociálne dávky nepoberám, termíny som vždy dodržovala a vždy predkladala potrebné papiere. Úradníčke som oznámila, kam sa do práce hlásim, aj prečo som z predošlej musela odísť. Pritom viem o rovesníkoch, ktorí sa chodia podpisovať raz za 3 mesiace a niektorí dokonca ani nepredkladajú doklad o hľadaní zamestnania.

Existujú na toto vôbec nejaké smernice, alebo ako mám vzniknutú situáciu stále horšieho prístupu riešiť?

tasty

Chodila som sa pár krát hlásiť, ale toto sa mi nikdy nestalo, jedine to, že nechceli prijať elektronické doklady - teda maily o hľadaní zamestnania, ale to sa ľahko vyriešilo, jednoducho som tie maily vytlačila a zaniesla tak, a bolo všetko v poriadku. Neoplatí sa s nimi naťahovať, potom je len horšie, aj ja by som mohla sa s nimi naťahovať, že prečo tie maily v elektronickej podobe nie sú dobré, ak moja spolužiačka bežne takto preposielala maily pracovníkovi z úradu práce,, no ale načo si robiť problémy? mne problém nerobilo vytlačiť tie maily, ja som bola spokojná a aj pracovník UP. Niekedy stačí sa naučiť primerane vychádzať s ľuďmi, lebo potom to naťahovanie s nimi sa začne nabalovať a vyostrovať každým stretnutím, a zakaždým je to horšie a horšie. Veľa šťastia snáď tie medziľudské vzťahy sa dajú do poriadku :)