Krvne testy a bulimia

Príspevok v téme: Krvne testy a bulimia
fenolax

Cawte vie mi dakto poradit ci sa da vracanie a prehanadla zistit s beznych krvnych testov? Tlakomer viem oklamat dvomu kavami ale krvne testy asi neoklamem. Da sa vyhovorit ze som mala virozu ale cokeby mi nasli vkrvi ze berem prehanadla? Mam 162 cm a 56,2 kg teda niesom podvyzivena a som plnoleta teda mozem odmietnut liecenie nie?

lombardo1981

Možno za túto otázku ukameňuješ, ale si "skutočná" bulimička? Pretože som stretla dosť anorektičiek, ktoré sa považovali za bulimičky len preto, že jedli viac ako si predstavovali... a samozrejme aj kompenzovali vracaním, laxatívami alebo i cvičením. Pretože pri anorexii je okrem zníženého T3 aj T4.
A to ti tak veľmi záleží na tom, aby sa o tom nik nedozvedel, keď sa chceš na všetko kvôli tomu vykašľať?

fenolax

Takze aj stitnu zlazu hormony mi to moze donicit rozhadzat? Bo ona mi ide robit na stitnu zlazu ale keby ma zbada jak vypadam strhane asi daco bude tusit a spravi mi celkove bo tam mi pise vysku vahu bmi tlak a neviem ako zisti aj ci a ako sa stavujem ci dobre slabsie alebo nedostatocne

lombardo1981

Záleží od toho, aké krvné testy ti budú robiť a aký lekár ich bude interpretovať. Pretože lekári špecializujúci sa na PPP sa tak ľahko nedajú oklamať. Ja osobne som už niekoľko rokov abstinujúca bulimička. A počas hospitalizácie na PSK v Pezinku tam bola jedna anorektička, ktorá vehementne popierala, že by zneužívala laxatíva. Ale napokon musela s pravdou von, pretože krvné testy nepustili.
Toto sú napríklad zmeny pri vracaní: zvýšený hydrogénkarbonát, zvýšené pH, je prítomná metabolická alkalóza
Pri zneužívaní laxatív: metabolická acidóza, znížený hydrogénkarbonát, znížené pH
Všeobecne pri bulímii: zvýšená amyláza, zvýšený kortizol, znížený folikulosimulačný hormón, znížený luteinizačný hormón, znížený prolaktín, progesterón, serotonín a T3. A samozrejme sú znížené už spomínané chloridy, K a Na.
Nebudem ťa teraz presviedčať o tom, aby si prestala. pretože ti to škodí. Ja sama som to neznášala. Ale skús porozmýšľať nad tým, čo ti tento spôsob života prináša, dobré i zlé, a čo ťa v ňom udržuje. Dávaj na seba pozor a drž sa.

mamstrach

Ahoj.nezistia.z krvi zistia akurat nedostatok mineralov-tie telo hnackami straci.sodik,draslik atd...ale nepridu na to,ze uzivas prehanadla.pozor vsak! Hrozi ti celkovy rozvrat vnutorneho prostredia.niekedy je nutna az hospitalizacia,ked uz mas mineraly riadne rozhadzane...