Žienky, akými čistiacimi prostriedkami čistíte kúpeľnu? A ako často? Napr aj kachličky na stene a tak každý týždeň? A na prach máte niečo overené? Ďakujem. Veľmi ma to zaujíma budem rada za každú radu :)
Čistiace prostriedky
Dobrý deň ako tu už odznelo som videl,tiež využivame max 4. prostriedky na celú domácnosť od firmy Amway.Sú to prostriedky z vačšiny prírodných výťažkov,čo pre Vás znamená že nemusite sa obávať toho že musite čistiť s rukavicami,pretože nedrázdia pokožku a sú biologicky rozložitelné.Ďalej sa bavíme o koncentrovaných pripravkoch ktoré vy sama nariedite a výdrž jednej flašky sa datuje až na 2 mesiace podla frekvencie upratovania,čo pre Vás znamená že dlhodobo ušetríte pár Eur pre Vašu rodinu,pripadne na dovolenku ;). Čokolvek Vám nebolo jasné tak kludne sa obráťte otázkami na moju emailovú adresu,rád vám poradím. :)
ahojte ja pouzivam dlhododbo Kupelne s leskom uzasny prostriedok nastriekate date si kavicku oplachnete a je to ciste a krasne leskle. viete s tym umyvat celu kupelku okrem podlahy :)) a aj vona je uzasna. produkt najdete na www.cistiace.sk
ja pouzivam ekologicky pripravok Bio-mex, cistim s tym vsetko, od kupelni cez kuchynu, nedoskriabe sklo a pekne rozpusta aj masnotu, maju ho na vitarian. sk
Ja cistim uz 9 rokov vsetko z prirod.prostriedkom, v podstate s jednym a to takmer vsetko. Cely byt kompletne, aj klietky pre papuchov. Je to viacucelovy cist.prostriedok od Amway a som maximalne spokojna. Nepotrebujem pri cisteni rukavice, pouzivam ho casto aj namiesto mydla na ruky, hlavne ked robim v zahrade, lebo mi s tym zide razdva super vsetka spina, nevysusuje pokozku a este nim odstranujem veskere flaky z pradla. No ja si uz bez tohto prostriedku ani neviem predstavit domacnost.
A tak, ako pise bebe25, nemam ani ja kopu flias s chemiou, ako kedysi a vobec...prisla som na to, ze clovek neusetri suma sumarum nic, ked kupuje lacne produkty plne agresivnej chemie, lebo ich spotrebuje ovela viac v porovnani s jednym, aj ked drahsim prirodnym produktom, ovsem za predpokladu, ze je kvalitny. Lebo to, ze je prirodny, este neznamena, ze je aj ucinny. Okrem toho mam dobry pocit, co sa tyka ekologie a zvierata nemusia trpiet v labakoch kvoli tym chemickym svinstvam, ktore na nich testuju.
Ahojte ja uz rok cistim celu domacnost prirodnymi prostriedkami a je to skutocne rozdiel. Vana, kachlicky a sprchova zastena sa ligocu a krasne vonaju, ziadny chemicky smrad a podrazdene ruky. Cistim ich kazdy tyzden. umyvadlo castejsie. Rozdiel je v tom ze som neskutocne usetrila financne, nemam 10 pripravkov ale pre celu domacnost 3, vydrzia naozaj dlho. kupujem cez net: dicho.webnode.sk
najnovsie pouzivam na kachlicky s vanu ocot s trochou nejakeho samponu a par kvapkami eterickeho oleja citronela.. funguje to dobre... ale ak mate zanedbanu kupelnu s kopou vodneho kamena tak asi by som najskor siahla po fixinele alebo Pulirapid... vanu a kachlicky umyvam tak raz tyzdenne alebo podla potreby (niekedy pouzijem aj tekuty prasok - nieco ako cif) a umyvadlo mozno aj kazdy druhy den... len nastriekam ocot pretriem hubkou a je to...
na zachod este pouzivam take tie domestosy a podobne ale chystam sa na nieco ekologickejsie ked to dovyuzivam... zachod cistim podla potreby ale minimalne raz tyzdenne (skor 2x a podla potreby...), dosku a veko umyvam jednym pripravkom od dedry... tusim nanox, alebo bacilex)
prach utieram podla potreby ale nie velmi casto... na toto si nepotrpim, nemam vela nabytku....
podlahu vysavam 2x tyzdenne, alebu ju apon pozametam.... zmyvam tak raz za tyzden.... na zmyvanie pouzivam vodu s octom a trochou samponu.... niekedy pouzijem len take tie utierky vlhcene na podlahu...
inac prach utieram aj utierkami na detske prdelky alebo takymi tymi multifunkcnymi z lidlu....
ahoj, raz za tyzden, cifom na vodny kamen. kachličky mozno raz za rok :D