Neprestavajuca bolest hrdla

Príspevok v téme: Neprestavajuca bolest hrdla
juraj8758

Dobry den,
mam slabe bolesti hrdla, tazkosti pri hltani a pluzgieriky na zadnej strane hrdla, uz viac ako mesiac. Bol som u doktora, spravil mi vyter z hrdla, bol tam nejaky streptokok. Dal mi antibiotika, nepomohli. Isiel som znova na vyter, tentokrat tam bol vraj hemofilus (alebo nieco podobne, nezapamätal som si presne). Dal mi teda dalsie antibiotika, no stale nic. Stale ma boli hrdlo a povedal by som, ze ho mam skaredsie ako predtym. Ako je mozne, ze ak da vyter z hrdla testovat aj na antibiotika, tak mi nezaberu ?

Mam este problem s jednym zubom, akosi mi vela zvyskov jedla zachadza medzi 2 zuby, akoby az pod dasno. Ked si to tam cistim nitou, tak mi to krvaca. Nechcel som ale ist k zubarovi kym sa nevylieci to hrdlo. Teraz ma ale tak napadlo, nemoze to spolu nejak suvisiet ?

Brano123

Čau, čau nedávno som čítal jeden článok, že existuje zápal hrdla vyvolaný coxsackie vírusom, ten môže vytvoriť na sliznici v dutine úst aj malé vriedky. Alebo by som typoval aj na niečo herpetické, ale neviem presne (zdravoteka.webnoviny.sk). Lekár by mal dať vyšetriť. A určite bude treba posilniť imunitu. Na to je tiež viac výrobkov, ale imunoglukan, vitamín C a D. Základ. A keď tak niečo lokálne ešte vyskúšať. Prajem hodne zdaru!!!

ORL

Na infekty v ústnej dutine odporúčam BACTORAL - ústne probiotikum s kultúrou baktérie Streptococcus salivarius K12.
Potvrdené klinickými štúdiami u detí aj dospelých.

RNG

Infekcia sa do tela dostava najma z kvapockovej infekcie , ktora sa zo vzduchu usadi v prinosnycy dtinach, odkial sa z hlienam,i dostava na mandle, do hrdla priedusiek a pluc a dokonca cez Eustachovu trubicu do stredneho ucha.
Nic brane ustne, s vynimkou aromatickych olejov sa nemoze dostat do dutin a tak tam infekciu znicit. pre to odporucam kvapky napr roztoku citricidalu, profesional(Hoogle) kvapkat v leze, s hlavou sklonenou co najviac dozadu, aby sa to dostalo aj do celnych dutin.
Ked je clovek zahlieneny z akehokolvek dovodu, po case sa mu dostanu do hlieniov mikroby co vedia z hlienov zit a na tie nie su atb ucinne, prave naopak ich podporia tym, ze znuicia v tele nasu obrannu probioticku floru.

Na odhlienenie pomaha NAC(acc) v davke 2 x 600 az 1200 mg
tiez serrapaptaza 3 x 120 000 IU a najviac oreganovy olej, kde davka ucinnej latky carvacrolu ma byt aspon 3.x 200 mg carvacrolu co najdes napr v produkte firmy NOW, entericky pokrytych kapsiloach, ktore kazda z nich obsahuje 100 mg carvacrolu, zarucene.

peter868

Prave antibiotika ti možno vybudovali odolnost voci antibiotikam, keď ich je privela tak skor uskodia, sice na koka su asi potrebne...skus cmulat strepfen, má to v sebe cosi protizapalove, dám si ho vždy keď citim že zacina sarapata v hrdle ;)

odpovedam

aj mna bolieva, kazde rano. z alergie. problem moze byt potom inde. niektori ludia maju len tzv. citlivost, napr. caste nutkanie na mocenie akoby pri zapale, ale ziaden tam nie je, je to len citlivost. ale skus pre istotu aj ineho lekara, pripadne si vyries ten zubny problem.

juraj8758

Teraz mi nedavno zobrali dalsi vyter z hrdla a vysledok je: bezna flora. Hrdlo ma ale ajtak stale sem tam pobolieva a je skarede, mam tam stale take pluzgieriky. Ako je to mozne, ze bezna flora a stale ma boli ?