Vyliečená bulimička

Príspevok v téme: Vyliečená bulimička
S.i.m.o.n.a

Ahojte, čítam si vaše príspevky a chcela by som sa podeliť o svoje skúsenosti. Som jedna z tých ktoré si prešli bulímiou. Trvalo asi 2 roky kým som sa z toho postupne dostala. Viem aké to je a čo všetko to obnáša. Tiež som sem pridávala príspevky a čakala kým mi konečne niekto napíše čo mám robiť a ako sa z toho dostať. Poviem ti, že mi nepomohol nikto. Ani psychológ ani psychiater ani liečenie ani lieky ani kamaráti ani internet. Veľakrát som to chcela vzdať, po každom páde som chcela vstať a začať chodiť normálne ale nevedela som to, stále som padala. Padala a zase vstávala. Ale stále je to lepšie ako ostať ležať a nechať po sebe šliapať. Áno bolo to ťažké a mala som chvíle keď sa mi nechceli žiť, ale stále tu boli ľudia pre ktorých som chcela žiť a vyliečiť sa.
Veľa som čítala o poruchách príjmu potravy, doslova som študovala čo mám jesť a čo nie, hltala som všetky informácie o jedle, ktoré sa mi dostali pod ruku, no nevedela som ich uplatniť. Teóriu som ovládala ale v praxi ma ovládalo niečo iné. Ovládali ma moje chute, moje telo si so mnou robilo čo samo chcelo a moja hlava neustále myslela len na jedlo. Plánovala som si čo budem jesť a keď som to porušila potrestala som sa tým, že som sa prejedla. Chodila som vracať ale vedela som že to nechcem. Zobrala som všetku silu a povedala som si že aj keď sa prejem, nepojdem vracať aj keby som šla prasknút. To je prvý krok. To čo musíš urobiť aj ty, seknút s tým. Samozrejme že som sa prejedala ďalej a začala som priberať ale hlavné bolo, že som sa dávala dokopy. Párkrát som to nezvládla a skončila som nad záchodom ale viac ako trikrát sa mi to nestalo. Pomaly sa upravilo aj moje stravovanie, uvedomila som si, že keď nebudem vracať, nebudem mocť toľko jest lebo som nechcela priberať. Doležité bolo pre mna obmediť sladkosti a ver že sa to dá.
Neviem či veriš v Boha ale ja áno, to je to čo mi pomohlo - viera. Pomohlo mi Božie slovo (biblia) a to, že som naozaj chcela dostať sa z toho. Ježiš ma uzdravil a može uzdraviť aj teba.
Prečítaj si knihu: Lisa Beverová - si viac než koľko vážiš
Autorka hovorí o skutočných hodnotách, o bulimii aj anorexii, o svojich vlastných problémoch aj o tom ako sa s tym vyrovnať. Škoda, že som ju objavila až teraz.
Ak s tým chceš naozaj seknúť a začat žiť plnohodnotný život, povedz si dosť! Nie zajtra ani o týžden ale teraz hneď! Prestan sa sústrediť na svoju váhu, doležité je urobiť si poriadok v hlave až potom si upravíš váhu cvičením a vhodnou stravou. Viem, že je to ťažké ale nie nemožné. Viem, že chceš žiť, chceš byť štíhla a zdravá - to všetko možeš mať a budeš to mať. Začni tomu veriť. Obráť sa k Ježišovi a pros ho o pomoc, uvidíš, že ťa neodmietne.
Pochop, že tvoje telo je len obal. Nie ty máš slúžit jemu ale ono tebe!
Haleluja!

drumtiddlyka

Ahojte, čítam tu vaše príspevky a chcela by som vás poprosiť či by ste sa somnou nepodelili o váš príbeh pravdaže v anonymite, potrebujem to na prácu do školy a rada aj pokecám :)Kto by bol ochotný nech mi prosím napíše na mail.ďakujem vám.

Katkaaa

Jaj, no tak to sme sa stretli :-) no ano,ved aj ja chodim do milosti(nie vzdy:/ napr. pol roka som nebola v kuse).. tiez nepreferujem tradicny krst.. ale ako som zmienovala, ja keby sa citim fit ako predtym,..neviem ci by som dalej chodila do zboru... je to mozno smutne ci pohorsujuce tvrdenie-neviem, ale tak to u mna je.. uz asi 2. rok odkladam ten krst.. a co sa tyka znovuzrodenia tiez niesom si ista.. vies, vcera vyzeral byt tak supis den v tom zmysle,ze som sa tak tesila z Boha,atd. a neviem co a ze mu chcem sluzit a zrazu bum,idem si pozriet daco o anorexii,pro ana, atd.. a bolo to,nechcelo sa mi modlit.
Minule pastor hovoril o vykorenovani hriechu,o Lotovej zene.. hm, ono asi ja nemam velku sancu na krestansky zivot ked nechavam volny priebeh tomuto a anorexiu milujem viacej ako Bozie Slovo.. hoc ju nemam,..tuzim po nej viac ako po Bohu.
No nic, ja si ta poznacim, ale skor to beriem asi tak ze ti pisat nebudem(asi).. no ale, poznacim. Ty si na dobrej ceste, bulimia dobry zivotny styl predpokladam nieje tak ti verim ze to nechces. Tak aspon niekto z veriacich vie moje vnutorne myslienky lebo nikto to nevie...
..Ale ked ja s tym nechcem nic robit,vies jak.. mohlo by sa zamna modlit aj neviem kolko ludi.. iked Boh je vacsi, clovek nevie :D
Neviem,ci je to hriech, asi. Ako mozem chciet hriech? co je na tom lakave..no je to zname. Keby aspon trochu sa citim psychicky a fyzicky dobre,ale ani po modlitbach sa nezlepsilo a este tieto myslienky.... Drz sa aspon ty, ved Pan vidi ze mu veris. co si o mne mysli, to ani nechcem vediet.. On ma neodsudzuje ja viem, ale dokedy.......
Ked si predstavim, ze by som JA mala vykorenovat TOTO, tak si to ani nepredstavujem, ze toto by bolo to najvacsie zlo v mojom zivote,co je proti Bozej voli.
Noale tak, maj sa,nieje k tomu co dodat.
Neviem co si o tom myslis ty, ale ja si nemyslim, ze by anorexia-ked uz o nu ide a sa prejavuje- nieje choroba..v pravom slova zmysle..clovek to ma aspon zcasti teda vo svojich rukach a tyka sa to jeho vole. pa

S.i.m.o.n.a

Ahoj určite si urobila dobre, že si napísala. Určite ti nemá čo chýbať, ale asi ti rozumiem. Aj ja by som chcela schudnúť ešte aj teraz a tiež sa mi vkrádajú do hlavy hocijaké myšlienky, ale to je normálne. Ja som znovuzrodená kresťanka ale tiež ešte niesom pokrstená..tým pravým krstom. Neviem akú cirkev myslíš, pretože katolícka určite nieje to pravé. Ani ja nepoznám žiadneho odborníka, možno nejaký pastor by ti vedel poradiť. Nedávno som čítala knihu ktorú som vyššie aj uviedla a skús si ju prečítať.
Neviem či poznáš kresťanské spoločenstvo milosť, posobia po celom Slovensku a organizujú stretnutia. Pozri si ich stránku milosť.sk a uvidíš. :-) som si istá, že to je to pravé, pretože stoja na Božom slove. Neviem odkiaľ si, možno sa to koná aj v tvojom meste. Keby si tam šla mohol by sa za teba pomodliť pastor.
V prvom rade musíš chcieť a veriť, že to odíde.
Neviem či som ti týmto pomohla ale neviem o tebe nič takže len podľa možností, nechám ti tu mail ak by si chcela, možeš mi napísať, pretože tu to nesledujem tak často: sim.bohacova@gmail.com

Katkaaa

Ahoj, síce neviem, či robím dobre, ale aj tak píšem. Nie som bulimička,ale bola som kedysi anorektička. Je to síce už dosť dávno, no myšlienky na tie časy- ako som sa mala dobre,a teraz sa dobre nemám ma stále pohlcujú,v tom zmysle, že by som to chcela s5. Zrealizovať to,aby som mohla byť znova anorektičkou mi akosi nejde, necítim sa dobre fyzicky ani psychicky,nemám pocit,že mám svoje telo pod kontrolou a rada by som bola keby som ho mala,fakt.
A tieto myšlienky sa mi pravidelne vkrádajú do mysle,a napriek tomu,že som znovuzrodená kresťanka(aspoň myslím-niesom presvedčená o tom v mysli) a dosť mi to samej prekáža,že vlastne neviem sa akoby rozhodnúť čo chcem. Či to chudnutie,alebo poznávať Boha. Všimla som si, že si tu písala, o Biblii- teda neviem či aj ty si znovuzrodená a pokrstená či nie,alebo tradične.. Ja niesom ešte pokrstená, a fakt akokeby som len prešľapovala z miesta na miesto.
Preto to tu píšem,lebo neviem kde a s kým by som sa o tomto poradila,v cirkvi nepoznám takých odborníkov z fachu čo sa týmto zaoberajú a ja niesom natoľko silná aby som dostatočne chcela s tým prestať na to myslieť,lebo vlastne nehcem. Ach,to je ale opisovanie..... Tak keď vieš čo mi na to odpovedať budem rada. pa