Vegánstvo - môžem konzumovať klasické pečivo?

Príspevok v téme: Vegánstvo - môžem konzumovať klasické pečivo?
Chr1stine

Zdravím,
rozhodla som sa prejsť na vegánsku stravu, z etických dôvodov.

Tak som hľadala na internete a nedokážem sa dopátrať, z čoho sa skladá klasické pečivo, tým myslím biely chlieb a rožky. Je v nich niečo živočíšneho pôvodu, čiže vajce alebo mlieko?

Viem, je to blbá otázka, možno budete krútiť hlavami, ako nemôžem vedieť takú triviálnu vec, no budem rada, ak mi čo i len jeden človek odpíše k veci.

Pekný deň :-)

soleil

Ako vegan "nemozes" jest nielen klasicke pecivo ale ako bolo spomenute, treba sledovat ecka, lieky su tiez casto zivocisneho povodu dokonca aj kozmetika.ale su aj cisto veganske kozmetiky. Castokrat je napriklad farbivo zivocisneho povodu. Ozaj aj med nie je vegansky. Zas ale netreba sa do nicohi silit a skatulkovat.

Jedenie veci v surovom stave je vitarianstvo.

[zruseny35]

:) Vieš čo ma práve dostalo do kolien?Tvoja otázka v teme.Ktorý vegán do seba bude "tlačiť" tak nezdravu potravinu z bielej muky?
Vieš čo je to vobec to "vegánstvo" ? -ovocie,zelenina a orechy rozneho druhu spolu so semiačkami a strukovinami.Najlepšie v surovom stave,lebo su zastancami "živej stravy" .

Chr1stine

redka, ďakujem krásne za link.

Nuž, tak to vyzerá, že sa s pečivom budem musieť rozlúčiť, prípadne si piecť doma.

redka

Tu mas zlozeniewww.topec.sk

Inas ak chces byt dosledna, tak zabudni na kozene topanky, kabelky, opasky a ozdoby, dobre si prezri z coho mas kozmetiku a ako bola testovana, pozri na doplnky vuzivy (napr zelatinove tobolky mozu byt zivocisneho povodu) a pod...