Hovorí sa,že človek má vždy na výber, všetko je riešiteľné.S priateľom sme začali bývať spolu v podnájme,ja študujem a brigádujem,kde nezarobím veľa a sama byt neutiahnem a priateľ síce pracuje,ale tiež by mal problém všetko zvládnuť sám.Ale do ukončenia zmluvy nám ostáva 8mesiacov a ja som nečakala,že po rokoch spoločného chodenia,sa z neho vykľuje človek,ktorý mi bežne vynadá,chytí pod krk a pod.Som zúfalá, potrebujem túto situáciu vyriešiť,lebo som psychicky v koncoch...ako by ste postupovali v mojom prípade? Ako od neho odísť,zostať a ešte vydržať,alebo ako postupovať? Za každú radu budem vďačná.
Ako ďalej...?
Nie som typ človeka, ktorý koná bez chrbtovej kosti a keď sa k nám správala milo a vybrala si práve nás tak som sa jej sľúbila, že sa môže spoľahnúť. Preto mi je z toho tak ťažko. Ale samozrejme chápem, každý normálny človek by to mal pochopiť. Len ako píšem, priateľ o tom nechce ani len počuť, myslí si, že ma to prejde. Správa sa teraz dvojnásobne milo, ale viem, že pri najbližšej situácii to bude zas o tom istom. Už len musím nabrať silu.
*trojmesacna vypovedna doba, ale to nie je aj tak podstatne
sony, nemas s nou ani len zmluvu a Ty to vidis ako nevychodiskovu situaciu?? btw, keby si aj zmluvu mala, tak byva max mesacna vypovedna doma, ale to je teraz bezpredmetne. Ty ju nemas a namiesto toho, aby si problem riesila, hladas len komplikacie, preco ho riesit nemozes. Rozumiem, ze si rozcitlivena a zufala, ono vtedy clovek pristupuje k rieseniu naozaj neohrabane, ale prosim Ta, vzchop sa a rob nieco pre seba. Chod za pani napr. po robote, autobus tam predsa jazdit musi. Ked Ti teda ide o to byt ferova. No ked na Teba niekto siaha rukou, mozno nie je uz vhodny cas hladiet na ostatnych, ale starat sa o seba. Uprimne, mozes sa vysrat na neho, na tu pani, aj na kohokolvek ineho, ked je ublizovane Tebe.
SonyM24: este som sa nestretol s neprijemnym, neochotnym a arogantnym prenajimatelom, vzdy sa snazia posobit ustretovo, milo, ale v konecnom dosledku to casto byva presne naopak
ak bola naozaj mila, tak ta urcite pochopi a pride ti pomoct s odstahovanim, ak nie a pravidelne si po veceroch cita Baudelaireho kvety zla, tak ta to mrziet naozaj nemusi ;-)
SonyM24: dristy ako "clovek sa nemeni" necitaj, to vacsinou pisu ludia, ktori neboli schopni sa za cely svoj zivot odtrhnut od maminho cecku a svoju neschopnost brania problematickym porodom
clovek sa neustale meni, vyvija, menia nas skusenosti, zazitky, rodina, spolocnost, priatelia, prostredie v ktorom zijeme, hudba ktoru pocuvame, noha, ktorou vstavame z postele... :-)
Viem, že môžem odísť, len ja sa cítim dosť mizerne, z toho čo sa deje a ešte pri pocite, že tá pani bola tak milá, ochotná a vyšla nám v ústrety, teraz jej ja zavolám a poviem niečo také, trápi ma to. A najhoršie na tom je, že priateľ si myslí, že ja srandujem. Ja neviem ako to zrealizovať a odísť, ako mu to vysvetliť, že môj pohár trpezlivosti pretiekol, keď on to celé berie tak, že ma to prejde, vtipkuje akoby sa nič nedialo a správa sa milo. Ja nechápem, ako som mu mohla veriť, nevravím, že ja som bezchybná, ale tak veriť, že je to ten pravý, začať budovať spoločný život a zrazu sa všetko obráti o 180 stupňov.
SonyM24: v zmluve mas mat zadefinovanu vypovednu lehotu... ak to tak zakon stanovuje vypovednu lehotu na 3 mesiace, ktore zacnu plynut prvym dnom nasledujuceho mesiaca, v ktorom si podala vypoved
pokial nie je zmluva podpisana, aby prenajimatelka nemusela odvadzat dane, tak mozes odist aj... teraz :-)
Asi to bude najlepšie riešenie.Viackrát som mu to naznačila už,ale on ma neberie vážne.Viem,že ma má rád,ale jednoducho občas mu akoby prepne, samozrejme väčšinou po požití alkoholu a ja sa nechcem zrútiť kvôli nemu. Ľudia sa podľa mňa nemenia,on sa len prejavil a ja musím niečo robiť čím skôr. Toto,že tá pani býva asi 30km od mesta,nechodí tu a neviem či je takú tému dobré riešiť cez mobil.
treba pani uprimne povedat o co ide... mozno sama uzna, ze takto tam nemozes ostat... oznam jej to a nech si hlada noveho najomnika... teda ak priatel nechce v tom byte silou mocou ostat.... ale to uz je jeho problem, nech sa s nou dohodne potom on... tvoj priatel asi este netusi, ze chces odist co?