Ahojte, ako kazda ina trieda tak aj my pojdeme na koncorocny vylet na 2 dni, no a spoluziacky a spoluziaci samozrejme hned rozoberali kto a aky chlast zoberu, tipujem ze uz hned prvy den, teda vecer sa vsetci ozeru, no a mna ked sa pytali, ze ci budem pit tak ja som povedala ze urcite nie a tak oni pregulili ocami, ze ako fajn, tak si nepi ale budes sama, tak to mysleli, pretoze ani na prvom vylete som nepila a bola som sama ked vsetci isli pit viete, no a tak trochu sa obavam, oni ma vyradia z kolektivu za to, ze nebudem pit, zas sa budem tak blbo citit, ze ja budem sama a oni sa tam budu bavit, to akoze mam si vypit len pre to aby sa so mnou bavili? Ale ja nechcen pit, ale oni to nechapu, budu ma dotoho tlacit ale ja proste nechcem. Riesim to preto, lebo vzdy ja som ta vystrcena z kolektivu, vlastne ani neviem aku radu chcem tymto od vas... Mozno mi povedzte ci mam pit aby som bola v kolektive alebo byt sama sebou a nerobit to co nechcem ale na druhu stranu budem sama cely vylet a budem cumiet na nich ako sa bavia...
Mam pit a zaradit sa alebo ostat zase sama?
No podľa mňa by si si mohla vypiť. Nezabije ťa to. Veď to neznamená, že sa musíš opiť tak, že ti bude zle a taktiež nemusíš vychlastať celú flašu, ale jedno pivo alebo dva deci vína ešte nikoho nezabilo - veď si s nimi na výlete štrngni s poldecákom, potom sa daj dva deci vína a keď oni už budú opití, ty budeš ešte úplne v pohode, možno trošku unavená - aspoň sa ti lepšie zaspí - robíš z toho prílišnú drámu, skús to brať skôr tak ako by mal niekto narodeniny - vtedy je tiež slušné si aspoň štrngnúť s oslávencom, tak tiež na silvestra si asi každý dá aspoň prípitok.
A nikto ťa nenúti sa opiť - oni nech sa opijú, ty nemusíš predsa, ale prečo by si si nemohla dať aspoň trošku, alebo do nálady tak to fakt nechápem. Máš už skoro 18 rokov, nespíjaš sa každý druhý deň po baroch a si dosť opatrná v týchto veciach, podľa toho čo píšeš, takže myslím, že nehrozí, že by si sa spila pod obraz.
natalia, ja si myslím, že si medzi ľuďmi, s ktorými sa len nevieš uvoľniť a baviť. Ako sa bavíš ty? Čo robíš, keď chceš vystrájať, odpútať sa trochu od všedného života a vyšantiť sa? Si vážny človek? Alebo len nepotrebuješ ľudí a veľkú spločnosť aby si sa bavila.
Vieš, vedieť vypnúť a uvoľniť sa je veľmi fajn. Ľudia takéto čosi ale nevedia spraviť tak rýchlo ako by chceli bez alkoholu. Tak to skús ty a bav sa bez alkoholu. Ale BAV SA. Nebuď ako kôl v plote, usmej sa, uvoľni, vystrájaj v rámci slušnosti. Prípadne, proste prijmi fakt, že sa bavíš inak ako väčšina a potom ale nechci byť ako oni. Ak si jediná vegetariánka, v spoločnosti mäsožravcov budeš furt vyčnievať. Rozumieš? Netráp sa tým a bav sa po svojom, bav sa tak ako to tebe vyhovuje.
No vidis a sme doma!:) Pomaly sa to z teba dostava...si vynikajuca v uceni, neozieras sa ako oni, si introvert, no a proste je tam aj trochu zavist. Takze sa nad tym povznes, bav sa s nimi normalne, snaz sa brat vsetko s humorom a mysli na to, ze si aj tak lepsia nez oni, to ti pozvihne naladu.:) Takze pekny vylet!
Lienocka no pravdou je, ze ma moc bavi ucenie a tym padom som v tom aj dobra, vypis polrocny som mala najlepsi z triedy, nikto sa ku mne ani nepriblizil
ešte by som dodalal,možno z ineho uhla pohladu.Vieš ktorý zvyknu piť a "vystrájať".? Tí čo su poväčšinou uplne nuly.Možno si dobrá v studiu,možno v telesnej,možno ich irituješ už len tým,že si slušná puberťáčka..a oni sa citia čudný pri tebe ,tak sa snažia ťa nejak pokaziť.
Ja som mala kamošky ,ktore som za niečo obdivovala,čo neslo mne :)
:/ máš velmi zvláštnu "bandu " .Ja som nikdy nepila,lebo ani naši nepili kým hodievali na zabavy a tak.Ten poharik - dva na naladičku nerátam.Ked som mala však v tvojom veku ,na SŠ priatela, bol o 5r starší a mal kopu jeho "dospelých kamaratov".Niektorý pili ako dúha od začiatku diskotéky do konca,niektorý na chatach "víkendovali " a niektorý prišli pokecať o tom ako/za čo ich "zašili " - vieme kto :)
Nikto mi ale moju abstinenciu nevyčítal! Pre nich bolo doležite,že JA na ich životný stýl nefrflem a pokecám.Dnes su mnohý ženatý a na to "čo bolo " už nespomínaju,ked tak len s usmevom .A ja tiež nie.Každý sa nejak tou pubertou potreboval "pretriasť".
Skús si nájsť podobných -všetci určite nepijú .
Sweater, mam !7 tento rok 18, ten vek 15 som uvadzala ze co robili v prvom rocniku, no a presne o toto im ide, kto sa ozere co najviac, oni nepiju len do nalady, oni piju dalej, spoluziakom nerobi problem zobrat flasu vodky aj do skoly, podla mna toto uz neni az tak normalne, kazdy pondelok zapocujem ich debatu kto co robil ked bol v piatok a sobotu na sracky a ta dana osoba vzdy len coo? To som nerobil.. cize evidentne bol na total ozraty, jeden spoluziak ma dokonca problemy s pecenou :) no kto vie preco, no ale na ten vylet urcite pojdem lebo tam chcem ist ja sama, pit nebudem, este nikdy som nepila a nemam v plane to tam zmenit a este sweater ano nerobi im vobec problem stiahnut flasu vodky alebo vina ktore donesu v 2l flasy do 5-10 min
SOrac az teraz citam ze mas len 15, to bys om asi volil to nepitie. Take mladi su najhorsi chlastaci, neskuseni a hlavne bazia len po yom zotat sa co najviac a najrychlejsie. Myslim ze budes mat najvacsiu zodpovednost na vylete, ako jedina triezva budes schopna zavolat pomoc ked budu potrebovat vypumpovat zaludok. Ten Moj predosli prispevok ani nemusis citat, to som.myslel ze mas tak 18-19. Zial toto si myslim ze bude cisty zverinec...
Ludia co sa tu pozastavuJu nad tym ze ta kolektiv neberie za to ze nepijes si asi nepamataju obdobie ked boli pubertaci, sak to je tupota (bez urazky) jedine na com kazdemu zalezi je aby bol cool a brany ostatnymi. Je to vek ked sa ludia hladaju, casto ani nemaju vlastny nazor na vec, to sa zacne formovat az neskor ajako aj schopnost ocenit individualitu a vynimocnost jednotlivca. Ze zivot je aj inom ako len o 'partii'. No ale to je zbytocne riesit teraz to sa nezmeni. Tiez som musel riesievat rovnake problemy nejake roky spat. Hovorim ze na vylet chod, teda ak chces ist a jedine co ta odradza je ta chlastacka. A ci pit, mozno robim chybu ze to tu napisem ale budis snad mas rozum a vies zvazit. Takze spatne ked sa nayo pozrem ako som sa stranil alkoholu hovorim si naco? Teraz ked si idem vypit s kamaratmi asi tak 3-4krat do roka, panuje super atmosfera, nieje to zavod o to kto sa skor zgrca, alkohol ma tu 'super' vlastnost ze odhadzujes zabrany, cize nikto sa nehanbi povedat co si mysli, tancovat, zabudnes na kazdodennu rutinu a starosti ale pozor vzdy sa dokazem kontrolovat aby som s nejakou slapkou neskoncil na veckach, tolko rozumu mam aj ked som pod parou. Zalezi ale aj co tam bude za ludi, pokial su to volovia ze polka ludi tam stiahne flasu vodky jak keby to bol dzus, bude to hrozne, vstci ogrcany, povalany pozemi, v horsom pripade niekto dostane otravu a budete volat pomoc... uz som sa rozpisal co ja nerad :) ale je to pretoze tam vstupuje vela faktorov. Chcem len podotknut ze m3dzi tymi vyjazdami co mam s kamaratmi su pauzy 3-4 mesiace pocas ktorych do seba nedam ani kvapku alkpholu, kvoli tomu ze v tom nevidim zmysel, odpotat su mysel je pre mna lakave len ak som v dobrej partii inak neviem naco by som pil. Ak budes pit hlavne s rozumom, po prvy raz nikdy neviesako to na teba zaucinkuje, ver mi ze aj do seba zacnes hadzat podecaky, alebo aj rychlo budes pit trebars len viNo, udre to na teba, a bude ti strasne zle. Takze ak ano tak naozaj decentne, lebo ten stav nevolnosti neprichadza postupne ale udre to v jeden moment a hodne dlho neodijde :). Bezpecny vylet zelam
veru len buď sama sebou... trénuješ tým hrdinstvo, učíš sa nekráčať s davom :-)
(ako ten chlapík s čiernou bodkou na čele - viď tento článok: www.national-geographic.cz )