Uveril som v Jezisa Krista, i v Boha, ale neverim v to, co hlasa katolicka cirkev.
Prosim, pokrstil by ma niekto? Staci ak je pokrsteny sam, a veri v Jezisa Krista, teda praktizuje to, co sa od neho ocakava, teda moze aj krstit ostatnych, tak ako prikazal samotny Pan Jezis Kristus. Bezni veriaci nechcu krstit a knazi si kladu podmienky, samozrejme, vstup do cirkvi a pol rocne vymyvanie mozgu katechizmom a tym, co si navymyslali. Kazda cirkev to tak robi, ja ale nechcem cirkev. Pre mna je cirkvou samotny Boh, a jeho Bozie Kralovstvo, ktore nas spaja a to bez podmienok a manipulacie. Jedina podmienka je chciet sa zbavit zleho ducha, a nehresit, neoodelit sa od Boha, ale hladat ho, ctit ho a nasledovat jeho prikazy. No a tie prikazy su milovat, ale kazda cirkev si tam dava to svoje. Napriklad, ja verim, ako aj prvi krestania v reinkarnaciu, neverim vo vecne zatratenie, to by nedavalo zmysel, aby islo nenarodene dieta, ktore zabili pri interupcii do vecneho zatratenia... nechapem, ako moze niekto v nieco take verit. Boh by nikdy nikoho neposlal na vecne zatratenie, to by bol Satan, nespravodlivy. A neverim ani v Bibliu, lebo bola manipulovana.
Pre 99% krestanov tym padom niesom veriaci. Ale ja viem, ze Biblia nieje bozie slovo, ale manipulacia. Ja neverim v Bibliu, ani Jezis v nu neveril. On hovoril, ze mame verit Otcovi a nie knihe. Teda, ze mame verit priamo Bohu, aby sme neboli oklamani. Oni ale veria knizke, ktoru pripravoval clovek, ktory je omylny. Medzi katolikmi sa citim velmi zle, chodim sa pomodlit do kostola, ale som tam velmi opatrny, pred manipulaciou. Oni maju totiz jedinu pravdu, a ta pravdou nieje. takze fanatizmus. A tak to robi kazda cirkev.
Ak by ma niekto pokrstil, budem rad. V Bratislave.
Som 32 rocny muz.
Dakujem.