ahojte mam 18sč a možno si poviete ,že som blázon ale v dnešnej dobe je možné všetko a mysslím si že dnes existujú rituali v podstate na všetko ....mam socialnu fobiu,akné,mám smolu v živote nič mi nevichádza ....je možno aby som bol prekliatý napr. že nejaký človek ma nenávidel a proste mu z ust vyšlo že : "preklínam ťa" ja nwm proste nevidím už v ničom zmysel z ničoho nič sa všetko zmenilo už asi 4 roky som v takom stave uzkosti,depresii,a niekedy mam aj panický strach z bežných vecí to predca nieje normálne ,,,,prirodzením spôsobom je tažké sa s toho dostať preto chcem skusiť aj nadprirodzení spôsob --- som veriaci i ked do kostola moc nechodím ----som aj takí samotár ,,,kamaratov mám len dvoch no aj tí ma už par krat stihli zradiť v dávnej minulosti to tak nebolo všetko bolo super ale teraz nwm všetko je opačne cítim sa biť menejcenným nemam žiadnu sebadôveru ,všetko dobré sa mi zrútilo do priepasti nevisím v ničom zmysel vo svete je len skaza,pohrdanie ,každý každúho odsudzuje i ked na to nemá právo lebo iba boh môže súdiť ,,,no som na dne raz som sa pokusil aj o samovraždu no ale potom som si to rozmyslel a vysekal sa s toho ---no nwm ako mám ísť dalej ,akým smerom ...nevidím nijakú cestu života po ktorej bysom kráčal a bol štastný ---budem vám vdačný za vaše rady
Pozná niekto ritualy po ktorých mi bude lepšie a nebudem mať depresie
pacient prídeš mi veľmi milý a dobrý chalan, určite to nevzdávaj, si mladučký a život máš pred sebou. Všetci máme také obdobia keď sa nám nedarí, ale nakoniec každý nezdar je na niečo dobrý, niekam nás posúva a práve kvôli nezdarom rastieme a stávajú sa z nás silnejšie osobnosti. Na niečo sa zameraj, nemysli na svoje trápenie, skús ho prijať a zmieriť sa s tým, nech ťa trápi čokoľvek. nájdi si nejaký koníček, ktorý ťa bude baviť a prídeš na iné myšlienky a uvidíš keď budeš niečo robiť, čo miluješ, celkovo sa ti bude v živote viac dariť a budeš šťastný a obklopený tými správnymi ľuďmi. Ak sa ti práve nedarí, je to preto lebo si ostal stáť a znamená to, že sa máš niekam posunúť a život ti to naznačil takým spôsobom, aby si to pochopil a robil s tým niečo :) O samovražde už ani nerozmýšľaj a príjmi život taký aký je. Je v tvojich rukách, len ty ho môžeš zmeniť. Držím ti všetky prsty, aby si našiel zmysel života :)
Ginger123 - určite máš v niečom pravdu že treba si planovať den a nie ho presedieť doma ...no zatial nemám čo robiť ,,som z takej malej obce takže vonku je moc nudne ...ale v lete už musím niečo vymyslieť ,odreagovať sa -- a asi si začnem všetko písať na papier určite mi to pomôže ked to šo napíšem aj dodržim -budem mať s toho lepší pocit :)
Skús studenu sprchu možno to znie šialené ale má to skvele ucinky na telo aj psychické zdravie. Vyhladaj si to vyskúšaj a uvidis
ja mam to iste , myslim .. teda asi v miernejsej forme, lebo s tym uz fakt bojujem .. takze, co mi pomaha : ked mam uplnu krizu, ze nie som schopna nicoho : 1. pozeram filmy, velmi pozitivne, komedie, motivacne,
2. zacnem sa zaoberat nejakou temou.. teraz sa riesilo napr. referendum,, tak som zacala sledovat vsetky diskusie, citat si blogy atd... jednoducho fakt prestavam riesit seba, svjoe pocity ( lebo tie vedu len k suicidnym myslienkam a pocitom zbytocnosti)
3. robim si plany (zatial teoreticke) ,, co by som chcela robit,, co chcem dosiahnut atd.. realne ich neplanujem lebo mam krizu..ale pisem si to, vsetky napady!
ak som natom lepsie, ze sa dostanem do lepsej fazy, ,ze sa nebojim vypytat liek v lekarni alebo chlieb v pekarni:D, tak to vylepsujem : 1. zoberiem ten moj zosit/papier s planmi a zacnem ich realne riesit, pozerat si ceny produktov, alebo si vyhladavam literaturu k danej teme atd.. to vzdy zavisi co chces robit/ vsetko popisujem abstrakne, lebo netusim ake mas zaluby, ci chces podnikat, alebo sa chces zamestnat..
2. kedze aj ja mam socialnu fobiu,, ale zaroven sa citim osamela, a chcela by som sa niekym skamaratit,, tak som spravila jednu uuuzasnu vec - zapisala sa na kruzok malovania . .s tym, ze som si stale opakovala, idem kreslit, idem kreslit, nemusim sa nikoho bat.. a jednoducho dostanes sa do kruzku, kde si medzi ludmi a zaroven riesit konkretnu temu: kreslenie .. cize nemusis mat strach, ze sa dostanes do nejakeho konfliktu, alebo, ze co si ten clovek o tebe pomyslii : jednoducho, tak som si nasla dve kamaratky,, a fakt mi to pomohlo!
3. idem do cudzej krajiny/mesta .. napr. do Brna .. spravim si dnovy vylet, ci uz s kamaratkou alebo sama .. na internete si najdem nejaku vystavu, a jednoducho vypadnem na den a citim sa fakt slobodne
neviem ci ti to pomoze.. ale mne toto pomohlo. a este jedna vec,, netravit moc casu na internete - je tu vela mozno peknych ale zaroven deprimujucich obrazkov, socialne siete ma tiez dost nicia atd. jednoducho osrat to. neriesit, co robia iny, podstatny si ty a tvoja spokojnost.
pacient123...aj sa ti bojím napísať,lebo zase mi odpíšeš,že ťa sledujem :D