Menstruacia pri nizkej vahe

Príspevok v téme: Menstruacia pri nizkej vahe
Nutella

Caukis, stala sa mi taka zvlastna vec, pri vyske 170 cm a 42-3 kg som dostala asi po pol roku menzes. Za posledny mesiac som jedla pestrejsiu stravu a vacsie porcie (ale myslim ze som nepribrala), myslite, ze je to kvoli tomu? Je to vobec mozne? Mam z toho radost a dufam ze je to ukazovatel ze sa veci hybu spravnym smerom :)

Nutella

Chcem dodat, ze mam 20 rokov a mentalnu anorexiu, pred ktorou som mala normalny cyklus a pri zdravotnych problemoch mi az zmyzol

ivonka133

Menštruakčný cyklus je veľmi individuálnou záležitosťou. Obvzlášť ak sa jedná o prvé mesiace menštruácie. Podľa mňa, posun mohol ovplyvniť aj pohyb, ale treba si uvedomiť, že cyklus trvá mnohokrát o pár dná dlhšie než 28 dni. U niekoho je úplne normálne že cyklus trva 31 alebo aj viac dní. Záleží to od daného organizmu.

mamba13

Lienocka, možno som sa zlé vjadrila, chcela som tým povedať ,že keď je ženské telo bicovane ,šetrí energiu ....a menstruacia stojí telo veľa energie....neviem či sportovkyne niečo berú,alebo nie,každopádne každý extrém sa na tele prejaví

[zruseny35]

Zlatko,ja meriam o 10cm menej a pri tvojej váhe som o nejakej menštruácii ani nesnívala,lebo som bola ležiaci pacient skoro 4 roky .Ked mas telo v poriadku prečo sa zbytočne snažíš si ubližovať?
PS: športovkyne to nemaju koli zaťaži-oni zámerne beru na to lieky,aby ich to neobťažovalo a mohli trenovať celých 30dni v mesiaci.

RNG

Tu ti jasne priroda naznacuje, ze normalna funkcia tela vyzaduje urcitu vahu, stravu a podobne a ze vybocenie z toho, ci uz prilis aktivnym sportom alebo modnym chudnutim je skodlive.

mamba13

Ahoj,mne zmizla menstruacia keď som bola moc chuda, na tvoju výšku máš veľmi málo kg. Menstruacia zmizne, keď telo nemá dostatok energie, aj športovkyne s velkou záťažou to majú. Mala by si pokračovať vo vyzivnejsom stravovni...a nabehne to:-)