Okuliare mi zaobluju svet!

Príspevok v téme: Okuliare mi zaobluju svet!
Brejle

Dobrý deň , dnes som si kúpil po 4 rokoch nové okuliare, dioptria sa mi zmenila z 3,5 na 4.0

Pár posledných dní som nosil šošovky , asi týždeň som bol bez okuliarov

Dnes som si bol vziať nové a hoc do dialky vidím dobre nastáva problém ked sa pozriem na zem....zem nieje rovná, je to ako pozerať sa cez ten špeciálny objektív , tažko sa mi chodí ked sa pozerám na zem , všetko je zaoblené a cítim saako by som stál na kopci..

Chcem sa spýtať či tneto problém môže byť len tým že som nenosil okuliare a musia si moje oči zvyknúť alebo je problém niekde inde ?

andrika

Ja mam momentalne ten isty problem. Okuliare a sosovky nosim uz okolo 6 rokov. Nedavno som si dala spravit nove okuliare. V ocnej optike mi premerali zrak a mala som o stvrtku viac na oboch. Len tie okuliare mi nesedia, akoby boli na mna silne moc, neviem co si mam mysliet, podla mna mi to v tej optike asi zle premerali, mala som radsej ist k doktorke to zmerat.

Matej

Dobrý deň redka.

Oslovujeme vybraných aktívnych prispievateľov nášho fóra ohľadom činností, ktoré portál ZDRAVIE.sk plánuje v budúcnosti realizovať. Všimli sme si aj Vás.

Ak máte záujem o bližšie informácie, kontaktujte nás, prosím, na email: info@zdravie.sk

redka

tiez sa mi to stalo pri zmene dioptrii... citila som sa ako na vode ako keby som plavala, ako opita a pritom triezva... hovorim si, ze si zvyknem.. trvalo to dlhsie... zvykla som si... ale dnes si myslim, ze som to nemala nechat tak.... mam pocit, ze som mala zle urcene dioptrie... neviem, ale takyto pocit by nemal byt.... pozor aby si si zbytocne este nezhorsil zrak... ja som od tej lekarky odisla a kopu ludi s nou malo nejaky problem... chod do optiky a daj si este raz premerat dioptrie a vsetko, co suvisi s okuliarmi... kolegyna mala tiez tento problem a to mala len malicke dioptrie a nakoniec jej to museli cele opravovat (okuliare ju vvysli 200 eciek) vyrobili to podla dioptii stanovenych od lekarky, no po premerani v optike sa zistilo, ze mala mat slabsie... ked jej ich vymenili, uz nemala ziaden problem...

[zruseny35]

Neboj do mesiaca budeš "okuliarnik ako vyšitý " :)
oči ťa nesmu len bolieť,to je už signal zlých dioptrii

dixit

jo, je to tým... a mal by si si zvyknúť celkom rýchlo. ja nosím šošovky a vždy keď si dám napr. večer pred spaním na chvíľu okuliare, tak cítim rozdiel a tiež vidím akoby skreslene, zaoblene. ale po pár minútach už nevnímam nič neobvyklé