Ak sa tu najde dobra dusa ktora by mi to vysvetlila.
Co je to POSTER? Na internete som sa docitala ze je to nejaka uvitacia informacna tabula pri konani sa nejakého reprezentacneho podujatia. Lenze som si vsimla ze niektori volaju posterom aj obycajne tabule na nejaky výrobok alebo sluzbu. Tak co je to vlastne poster?
Co je to TORRENT? Zase som sa docitala ze je to nejaky subor ktory sa da stiahnut ale odkial? A ze umoznuje nejake rychlejsie pripojenie na web?
Kto je to SPRINKLERISTA?
Dakujem pekne kazdemu kto prejavi ochotu mi to podrobnejsie vysvetlit :)
Čo je poster, torrent a sprinklerista?
Wreck ďakujem. Zrozumiteľne si mi to vysvetlil. Vďaka :)
sprinklerista bude asi clovek ktory montuje tie sprinklery cize je nato odbornik.
poster je plagat. akykolvek. od oznamov na nastenke u lekara az po obrovske reklamy popri cestach. v slovencine mame na to vlastne vyznamy, nemusime volat vsetko rovnako. ;)
(bit)torrent je decentralizovana technologia, ktora umoznuje komukolvek cez internet zdielat subory. subor s priponou .torrent obsahuje informacie o zdielanych suboroch a zoznam serverov (tzv. trackerov), ktore dane subory registruju, cez ktore sa daju vyhladat. decentralizacia znamena, ze subory nie su ulozene na jednom konkretnom mieste, ale sa stahuju od tych pouzivatelov, ktori ich maju a posielaju sa zase tym, ktori ich ziadaju. deje sa to cez tzv. torrent klienta. to je jednoducho aplikacia v pocitaci na to urcena. dokaze ta spojit s tymi pocitacmi na internete, ktore su prave zapnute a na nachadzaju sa na nich subory (napriklad hudba, video alebo cokolvek ine), ktory ty pozadujes. rychlost spociva v tom, ze stahovane data sa rozkuskuju a stahuju sa viacere kusky naraz. z nich sa potom u teba v pocitaci posklada vysledny subor, napriklad nova_hudba.mp3. cela problematika je zlozitejsia, ale na zaciatok aspon tolko. :)
neviem kto je sprinklerista, viem len, ze v modernych budovach sa pouzivaju tzv. sprinklery. vyzeraju ako take male kovove ozubene kolieska, ktore visia zo stropu. aktivuju sa pri kontakte s dymom a zacnu striekat vodu. su sucastou protipoziarnej ochrany budov.
Nikto nic?