Ako sa ho zbaviť, ked stále nevie pochopiť, že nemám záujem?

Príspevok v téme: Ako sa ho zbaviť, ked stále nevie pochopiť, že nemám záujem?
Leavemealone

Ahojte. Mám 18, tento rok maturujem. Už od prvého ročníka viem, že má jeden môj spolužiak o mňa záujem, resp. že sa mu páčim. Ani za nič by to však nepriznal, lebo je to taký hanblivý typ.

Ale už dosť dlho mi vadí ako sa stále obšmieta okolo mojej lavice, stále sa približuje do mojej intímnej zóny, pýta sa ma hlúpe otázky, na kt. vie odpoveď, ale tvári sa, že nevie. Na hodinách sa za mnou stále otáča a pozerá sa na mňa, ja sa nikdy neobzriem späť, aby som mu nedala nádej. Veľakrát ho zastihnem ako sa na mňa pozerá. "Omylom" do mňa naráža, doslova sa na mňa lepí, až cítim jeho dych. Je mi to veľmi, veľmi nepríjemné, obťažuje ma to a vzhľadom k tomu, že sa mi ani len trochu nepáči, lebo sa správa ako teplý s prepáčením.

Možno si poviete, prečo mu to nepoviem - odpoveď je jednoduchá - neprizná to, povie, že si to vymýšľam/namýšľam, že on o mňa záujem nemá a tiež mu nechcem zhodiť ego, či ublížiť, ale toto je už príliš.

Nedala som mu jeden jediný náznak nádeje. Úplne ho ignorujem, až som k nemu hnusná a drzá, keď sa okolo mňa obšmieta. Fakt mu to nedochádza? Prečo mi nedá pokoj? Prečo si myslí, že je sexi, keď príde k mojej lavici a začne si ako idiot s prepáčením napínať svaly na ruke (ako keby nejaké mal)alebo keď sa nasprejuje či navoňavkuje tým pitralonom?

Nedávno som si všimla aj, že keď sme sa stretli v šatni a ja som si tam ešte vyberala telesnú a zdržala som sa tam s jednou žiačkou, tak ako som vychádzala po schodoch (my máme triedu na najvyššom poschodí), tak tam stál a čakal, kým ja výjdem, aby ma mohol pozorovať. Ako si môže myslieť, že je nenápadný?

Prosím, poraďte mi, čo mám robiť, aby som sa ho zbavila, lebo ignorácia nezaberá a povedať mu to rovno proste neviem.

laura321

suhlasim s prispevkom od ODPOVEDAM. Normalne medzi styrmi ocami bez zosmiesnovania pred spoluziakmi by som mu povedala, ze sa jeho zaujem neda prehliadat a ze je ti to neprijemne, lebo nezdielas podobne pocity , takze kamarati mozete byt, ale to je vsetko a tak to aj ostane. Dokial mu to takto nepovies, neda pokoj. Ak by sa zacal iba pred tebou vykrusat, ze to nie je pravda, povedz mu az potom, ze si to vsimli viaceri v triede...mozno to napokon zaberie.

odpovedam

presne tak. je umenie nieco cloveku s uctou a otvorene vysvetlit, bez okolkov, vyhovoriek a skrytych vypocitavych tahov typu "drze poznamky". tiez nevidim dovod, preco chlapcovi ublizovat. najlepsie je narovinu nieco povedat, ale s respektom k druhemu cloveku. on predsa nemoze za to, ze sa zalubil.

weaponry

Ľudia uvedomujete si ako si niekedy protirečíte?
Predstavte si opačnú situáciu. Chalan píše do fóra svoj problém a čaká, že ho niekto povzbudí alebo poradí. Píše, že má spolužiačku, ktorá ho priťahuje, páči sa mu, ale myslí si, že ona ho nechce, navyše je hanblivý alebo skôr sa bojí odmietnutia a preto jej to nepovie dokonca to zatĺka. Chudák je zamilovaný a bezradný lebo vie, že dievča ho nechce. Určite by sme sa mu snažili poradiť, čo najlepšie aby netrpel, aby išiel za ňou sa porozprávať( keďže vie, že dotyčná ho nechce veľmi by mu to ublížilo a preto jej nič nepovie len sa ticho predvádza) alebo si predstavte, že by prišla ona za ním a povedala mu na rovinu, aby jej dal pokoj. Čo by ste poradili zronenému chalanovi? Že dotyčná je pi.. a že nemala mu to tak povedať na rovinu?
Rozumiete, že najlepšie riešenie je také, kde ostane vlk sýty aj ovca celá? Ináč povedané také, ktoré bude najlepšie pre obe strany?
Chápem aj dievča, že ju to otravuje, ale keby mu to povedala na rovinu alebo sa snažila byť k nemu hnusná, aby ho odradila( čo by aj tak nepomohlo) jemu by to mohlo veľmi ublížiť.
Navrhujem teda dotyčnej ak sa jej nechce vyčkávať do maturity ani ublížiť chalanovi, pokúsiť sa s ním skamarátiť a vychádzať s ním normálne ako s ostatnými. On sa možno osmelí a vytiahne to sám a už mu len povieš, že ho máš rada ako kamaráta a tak to aj ostane.( bude ho to síce bolieť, ale nie až tak a bude vedieť, že ste kamaráti).
Samozrejme je to len môj návrh nikto sa ním nemusí riadiť.
Len o koľko menej by bolo na svete nešťastných ľudí, keby sme vedeli spolu komunikovať.

_meno

ahoj Leavemealone

\"ignorácia nezaberá a povedať mu to rovno proste neviem.\"

On ignoruje seba (neprejavuje sa) ty ignoruješ seba (neprejavuješ sa).

Je to o tom čo robíš - nevedieť = žiť, vedieť = ilúzia myšlienok ktoré sami seba nazývajú budúcnosťou.
(viem že nič neviem :) )

Máš 2 možnosti : prejaviť sa (a argumentovať) alebo neprejaviť sa (a tiež argumentovať ;)

Začína to malými krokmi v neistote .. neskôr oveľa väčšími skokmi do neistoty ... ked clovek sedi pripada mu to akoby bol vazneny .. a je to tak :) ked bezi si uvedomuje ze je volny.
(ked sa neprejavujes vyzera to akoby si bola vaznena .... ked sa prejavujes uvedomujes si aka si volna)

Veľa šťastia Leavemealone uvidiš bude to sranda :)

daniuska

heehe, ze nasprejuja sa pitralonom :D som sa zasmiala.., povedz mu to, ked pride k tvojej lavici a zacne si napinat svoje ubohe svalstvo, utrus nejaku drzu poznamku, na jeho conavku tiez zareaguj nejako nevhodne, proste sa snaz, aby sa v tvojej blizkosti zacal zle citit.A daj mu uplne jasne na javo, ze ti jeho prtiomnost vadi, normalne zareaguj, ked ta niekde vyckava, alebo sa zdrzuje v tvojej pritomnosti slovami, ze ci nema co robit, alebo, ze Boze ty musis byt stale tam, kde ja? A aj keby povedal, ze si to namyslas, tak ti to moze byt fuk, aspon sa dozvie, ked mu to nedocvakuje, ze ti lezie na city a jeho pritomnost ta obtazuje.Niekomu musis priamo povedat, ako na tom je, lebo niekomu to jednoducho nemysli tak, aby nato prisiel sam.

odpovedam

tvarit sa, ze sa nic nedeje, ked deje? vola sa to pasivna agresivita a je to do zivota velmi zly postoj. Prakticky taky, ktory cloveka problemy nuti neriesit, ale hadzat ich na inych. jeden kratky rozhovor pomoze. navyse, dievca je alebo bude coskoro dospele. nech sa uci otvorene komunikovat.

weaponry

Na tvojom mieste už by som to neriešila. Však čoskoro maturujete a už sa neuvidíte. Keď si vydržala od prvého ročníka, tak ešte chvíľku pretrpíš a máš pokoj. Veď koniec koncov je to milé mať nápadníka spolužiaka tiež som mala takého spolužiaka, ale nevadilo mi to aj keď som ho nechcela.

odpovedam

lenze inu moznost ako povedat mu to nemas. proste mu povedz, ze ti nie je prijemne, ked za tebou chodi, dava ti hlupe otazky a prilis sa za tebou obzera. To je cele. ked mu nic nepovies, bude si mysliet, ze ti to nevadi.