LMarika, ale ba. Nezavislych zdrojov mas vela aj v slovencine, cestine. Dnes sa dokonca vyvija coraz viac tzv. tretia kultura (popularizacia vedy) - kedy samotni vedci pisu odborne veci, ale popularno-naucnym stylom, aby tomu rozumeli aj laici. Nehovoriac o tom, ze mas vedecke databazy, ale pristup k nim si musis platit. Ale daju sa najst aj neplatene studie.
Ludia su vsak casto lenivi a radsej si precitaju kratky neodborny clanok za ucelom skrytej propagacie platenej inzerentom, nez by mali siahnut po odbornych studiach, ktore maju aj stovky stran. Takze hladat treba v odbornych kruhoch, nikde inde. redaktor nejakeho casopisu asi tazko bude MuDr.
Ale k veci. Pani Blahova bola uznana za podvodnicku, napisala knihu, ale cez odbornych recenzentov to nepreslo. Ale nevadi. Pani Blahova si aspon zarobila.
www.lovcisarlatanov.sk
amelka, nehnevaj sa. Ale som byvaly vyskumny pracovnik a hovorit o tom, kolkym hlupostiam ludia veria, je na dlhe hodiny. Ver mi, ze by som tu nepisala veci, ktore su postavene na mojom dojme. Detox sa stravou nerobi. Tu si mozes precitat viac, nebudem to tu cele pisat
fitcult.refresher.sk
Co sa tyka toho, ze "strava lieci". nuz, skuste mat ukazkovu stravu a byt v strese, v spinavom ci az toxickom prostredi, skuste fajcit a mat dedicne degenerativne choroby. Velmi by ma zaujimalo, ako vas strava vylieci. Opat to je o nepochopeni suvislosti. Strava je ludska potreba, nie liek. Ked uz, je to velmi dobra prevencia. Su choroby, kde vam nijako uprava stravy nepomoze a su take, kde si viete ovplyvnit spustenie/priebeh choroby (u cukrovky typu II. je to az okolo 80%).
Ale v ziadnom pripade to neplati univerzalne a kazdy typ choroby vyzaduje INY pristup a inu prevenciu v strave. V odbornych kruhoch dokonca neexistuje nic take ako zdrava a nezdrava potravina. Pretoze plati stare zname, ze toxicke je mnozstvo, nie zlozenie. Navyse, priroda ma vo vacsine pripadov slabe koncentracie liecivych latok, ktore sa inak extrahuju do liekov. ako priklad uvediem lutein. Ano, je to dobra prevencia proti ocnym a srdcovo-cievnym ochoreniam, nachadza sa hlavne v malinach. Ale denne by ste ich museli zjest na kila, aby ste do tela dostali potrebne mnozstvo ucinnej latky. Takze uz chapete ten rozdiel? Preco jedlo nie je liek?
mimochodom, uvedene zdroje su nezavisle, pisali ich odbornici, s niektorymi sa poznam. takze lmarika, z tychto mozes bezpecne cerpat.