Ahojte, mám 166 cm a 47-48 kg. Prešla som na zdravú stravu, žiaden biely cukor, biela múka,ale šla som z 51 kg na túto váhu. Úprava stravy mi vyhovuje, riešim ekzém, ktorý sa mi zlepšuje, ale som dosť štíhlučká, rada by som pribrala na tých 51-52 kg. Ak mi viete rozumne poradiť, ale nie radami typu, že sa "poráádne najedz mastného a ťažkého", budem veľmi rada a určite tým pomôžeme aj ostatným, ktorí majú podobný problém. Ďakujem za všetky podnetné rady a rady zo života:)))))))))))
Stravujem sa zdravo, ale nemôžem pribrať
... nevim, jak nabrat! Nu, a k veceri to je chleba nebo knackebrot se sunkou a syrem a jogurt, ovsem ted zas ne smetanove s cokoladou, ale bile se seminky... Maso k obedu - chude.
Takhle asi nepriberu, vidte? :(
Ahojte, tenhle problem mam i ja, merim 159 cm (160, no, to zni lepe) a ma vaha je 45 kilo. Vsichni mi rikaji, ze vypadam jak kostra, ovsem ja si tak nepripadam, ale z jisteho duvodu musim mit minimalne 49 kg a neumim to nabrat.
Zhubla jsem prudce, nejezenim a vyssi aktivitou (aneb proste anorexie jak se patri, porad mam i takove mysleni) a lepe se stravuji tyden. Akorat nevim, jestli je to opravdu lepe, rano jsou to cerealie s bilym jogurtem a ovoce k tomu, pak snidane tvori opet ovoce nebo co, k obedu jsou to ted prevazne sladka jidla - ja
silove cvicenie je to naj. idealne aj s vahami, pojde to rychlejsie. Ale chapem, ked nechces chodit do fitka. Klucove pre teba je zamerat sa na tzv. komplexne viacklbove cviky a dodrziavat stravu. Zacni a konci den bielkovinovym jedlom. udrz si tych 100-120g bielkovin na den a vela vela sacharidov. Da sa to zvladnut. Len na zaciatku mozno budes trochu zmatena z gramaze, co kolko coho obsahuje. ale casom sa ti to zautomatizuje. drzim palce ;-)
Čo sa týka bielkovín, to čo si spomínala (odpovedam), tak 90% z toho jem. To, čo som napísala,že jem, tak to bol len ten jeden deň:) Čiže v podstate zisťujem, že to robím správne, len potrebujem jesť častejšie a musím nabrať svalovú hmotu. Je pravda, že môj výdaj je väčší ako príjem, lebo cvičím brušné tance a je to ako kondičný tréning. Niekedy som cvičila vlastnou váhou, takže sa k tomu vrátim. Ale čo ma teší, je vyrysovaná postava.
napr. ja som vyzivovy poradca, ale este nemam certifikaciu. nadmernym prijmom nemyslim ist do extremu (do kolapsu obliciek). Nadmerny znamena, ze musis prijat viac energie nez vydat. Co sa tyka stravy, velmi tazko sa info zovseobecnuju. Ale ako som pisala nizsie tie gramaze, to je pre teba orientacne.
Bielkovin mas vsade dost, vyber si, co ti chuti, co ti nesposobuje problemy (v jednorazovej davke max. 30gramov, viac telo naraz nevstrebe):
vajicka, maso ryby, cottage, mozzarela a ine syry, mliecne produkty (tvaroh, kefir, cmar, zakysanka, grecky jogurt, bryndza), obilniny ako vlocky (pohankove, ovsene atd.), strukoviny atd.
najdes vsetko na nete, aj ich nutricne hodnoty, to uz zvladnes sama ;-)
este si zisti, aky mas typ metabolizmu, nastavis si zlozenie a pomer zivin presnejsie. opat na nete najdes testy.
davaj si pozor na nadmerny prijem zivin, nie je vôbec vhodny.
samozrejme, je tazke urcite co je nadmerny prijem, kde je ta optimalna hranica prijmu.
chudi ludia nemaju problem so zivinami, ale so schopnostou ich spracovat.
ale ak mas detoxikacnu fazu ci ciel, tak tazko budes priberat. tvoja strava - podla toho prikladu - je skor na chudnutie.
kazdopadne, na spravne priberanie potrebujes cvicenie, ktora buduje svaly.
ale este raz, velmi podstatny je typ alebo uroven metabolizmu.
odpovedam: Vieš mi poradiť nejaký jedálniček, resp. čo obsahuje viac proteínov? Alebo poznáte nejakého dobrého výživového poradcu?
dvaja ludia s rovnakou hmotnostou mozu vyzerat rozne. dokonca stihle baby, co maju svalovy tonus a malo telesneho tuku, mozu vazit viac nez zeny s nadvahou. Na hmotnost tu nepozerajte, tu ide doslova o to, co vidis v zrkadle. Jes malo. Zbytocne vela sacharidov a malicko bielkovin.
Ked priberas zdravo - teda budovanim svalovej hmoty - zakonite sa ti MUSI urobit fald na bruchu. Vtedy vies, ze to robis spravne. Tuk budes palit az potom, co nadobudnes svalovu hmotu. Neda sa priberat len na svaloch a nepriberat tuk naraz. Jedz cca 2g proteinov na 1kg telesnej hmotnosti denne a 6-8g sacharidov na 1kg telesnej hmotnosti denne. Takisto dostatok dobreho tuku, bez neho ti sval tiez neporastie.
Ale chce to disciplinu. zena pribera priblizne 1kg svalovej hmoty rocne. Takze to nevzdavaj. ja to uz dlhe roky nevzdavam a vidim skvele vysledky. Takze zacni cvicit a uprav si stravu, rataj si gramaze, aby si nebola kaloricky podvyzivena. Tvoja strava je fakt nastavena skor na chudnutie.
Večeru s ranajkami treba vymeniť,koli enegickej hodnote lebo ráno sa treba dobre naštartovať.PS: zelenina sa vzdy musí jest s maslom,olejom ,inak vitamíny v nej nedokáže telo prijať-su rozpustne len v tukoch.
Ty neješ zdravo,držíš odtučnovaciu dietu .Zdravo znamená aj s hlavným jedlom.Prečo nejedávas mäso? Lahke maso,ryby a b-vitamíny + proteniny v nich su doležite pre telo,(ak nie tak v strukovinách+vyživoým doplnkom si to dobehnuť)...Ochorieš vážne,ked to budeš zamerne vynechávať zo stravy.
Ja jem na moju vahu,VšETKO,ked aj z mMCdonaldu-len to nieje pravidelne.Proste milujem hranolky a čoko -koláčiky, ich zmrzlinu :)-tu nejde ani o vek, som mamina po 30-tke.
Nejde vzdy iba o to,čo zješ ale kolko si toho naložíš na tanier.Detská (polovičná porcia) nikoho ešte k tučnote nepriviedla.
ved mas normálnu vahu,ja važim podobne.Proste je to asi tvoja vaha.Ale je to pravda ,ked začneš mas fyzicku namahu,človek vyhladne a zje viac aj častejsie-skus tu posilku,ale nie na večer-to už budu z toho faldíky :D