Alergie / intolerancie alebo čo?

Príspevok v téme: Alergie / intolerancie alebo čo?
menma

zdravím včera som po mesiaci jedol biele rožky.. ryby,kuracie maso,tortu proste všetko ... (pretože som držal kandidovu dietu kde som to proste nejedol) no ale o 12:00 približne, som si dal 3 rožky a ryby... a začalo mi z toho bušit srdce... nebušelo stale ale take že iba 1x to buchlo tak silno a bolo to citit a stale aspon 30 minut hned som vedel že to je kôli žaludku lebo ked som nejedol pečivo tak sa mi to nestavalo čo to može byt?? stalo sa mi to po rožkoch a potom ked som prišiel z oslavy kde som jedol rožky rezne torty atd.. tak som to mal tiež ... čo som mesiac a pol nemal.. je to nejaka intolerancia na niečo alebo alergia??? čo to môže byt?? tiež chcem poznamenať že sa mi v priebehu 1-2 mesiacoch meni stolica.. raz je žlta... raz je tmavo hneda niekedy mam zapchy... bolieva ma brucho oblast nad pupkom a aj pri pupku niekedy... tiež chodím 3-6x na stolicu za den.... a je jej vela.. na to čo ziem sa čudujem že tolko toho može zomna vinst ked neratam včerajšok samozrejme... o čo by mohlo ist????

mam robene výsledky krvi kde mi povedaly že o celiakiu nejde..
mam robene gastro.. kde mi našli zo vzorky helicobaktera. na ktore mam probiotika a žlč v žalúdku.. z čoho ma možno bolí žalúdok... obvodna mi brala krv či to neni zapal (asi pankreatitida) vraj nemam žiaden zapal ... o čo by mohlo ísť? tiež chcem poznamenať že mam dojem že vdaka zlemu traveniu alebo niečo na ten štýl... prichadzam o živiny vdaka ktorím ma bolievaju klby,praskaju... tiež mam precitlivene nervy a pomalšie sa hojja rany akoby moj žaludok nedokazal alebo niečo mu branilo alebo niečo bralo? živiny?? o čo by mohlo íst prosím???? na cukor som mal 3x robenu krv.. 3x okolo 4,40 nikdy nie viac... mam dlohodobo zvýšenu kys. močovu (asi rok) tiež mam niečo z chrbticov neviem čo presne ale v karte mam napisane nejake skoliozi mierne bolessti kostrče.... nemam pri sebe kartu tak neviem.. o čo by sa mohlo jednať?? chcem podotknut.. srdce mi nebušilo ako som držal kandidovu dietu kde som nejedol pačivo vôbec.. ako som včera jedol rožky tak mal som take "arytmie" ale iba 1x to buchlo.. tak mimo a bolo to citit v hrudi to buchnutie... neviem to lepšie popísat a dialo sa to asi tak 1x za 1-2 minuty..

dusanuds

Ochorenie gastrointestinálneho traktu, najmä žalúdka, ktoré sú bežné v populácii. Gastritída, poruchami motorickej funkcie, stres, vred, infekcia a toxický pôvod – to všetko je skupina chorôb, tak či onak spojené s ochorením žalúdočnej sliznice. Ak chcete odstrániť závady na žalúdočnej sliznici a obnoviť svoju normálnu funkciu, pre to bol vyvinutý produkt „ Ventramin”.

Má selektívny účinok na bunky sliznice žalúdka a dvanástornika, pri jej akútnom a chronickom poškodení. Urýchľuje obnovu žalúdočnej sliznice vo svojich akútnych a chronických lézií (gastritída, žalúdočný vred) v pooperačnom období po chirurgickej liečbe a po operácii. Odporúča sa zachovať funkciu tráviaceho systému pôsobením negatívnych faktorov : neschopnosť jesť pravidelne, používanie alkoholu, fajčenie, časté stresové situácie.
Štúdia o vplyve “Ventramin” pri rôznych ochoreniach, patológií tráviaceho traktu (chronická gastritída s sekrečnú nedostatočnosť, chirurgia pre vredovou chorobou, rakovina žalúdka patológie a čreva), bola vykonaná u 98 pacientov, ukázala, že príjem “Ventramin” pomáha normalizovať funkciu tráviaceho traktu a zlepšenie celkového zdravia pacientov. Účinnosť “Ventraminu” je sledovať sťažnosti z laboratória, funkčné a inštrumentálne štúdia.

Pri výskume u “Ventramina” bolo zistené, že jeho využívanie prispieva k vyhladeniu klinického prejavu chronickej gastritídy, a najväčší účinok bol pozorovaný u starších, dospelých, ktorí na znaky fibrogastroscopy zisťovali atrofické zmeny žalúdočnej sliznice. Ak užívate “Ventramin” chuť sa značne zvyšuje a má zníženú závažnosť dyspeptických porúch. Došlo k zníženiu intenzity zápalových zmien na sliznici pyloru časti žalúdka a dvanástnika, zníženie hlienu ,zvýšená sekrécia a evakuačné funkcie žalúdka.

Výsledky z klinických štúdií ukazujú na účinnosť a uskutočniteľnosť využívania “Ventramin” v liečbe chronickej gastritídy, pooperačných poruchách trávenia, žalúdočné a dvanástnikové vredy v remisii, rovnako ako na prevenciu tráviacich porúch a komplikácie ochorenia žalúdočnej sliznice.

“Ventramin” sa odporúča na urýchlenie obnovy funkcie sliznice žalúdka a dvanástnika jeho akútnych a chronických lézií, podvýživa, choroby tráviacej sústavy a po operácii na orgánoch tráviaceho traktu. Odporúča sa starším osobám pre udržanie funkcie tráviaceho systému.

INDIKÁCIE:

Gastritída s hypo a hypersecretory činnosť gastroduodenitis, peptický vred a dvanástnikových vredov, pred a pooperačné obdobie, počas resekcie žalúdočných vredov a dvanástnikových vredov, žalúdočných porúch v motorickej funkcii, dopady akútnej otravy a otravy jedlom, stav chronického stresu, nevyváženej strave, rozsiahlej geriatrickej praxe.

LMarika

Potraviny, na ktore mas intolerancie, posobia na tvoje telo ako jed, ako keby ta chceli otravit. Ja som to tiez tak citila, ale odkedy sa stravujem podla vysledkov testu na intolerancie, citim sa ako znovuzrodena a dlhorocne neznesitelne utrpenie akoby mavnutim carovneho prutika zmizlo a viac sa nevratilo.

LMarika

Vysetrenia, ktore si mal, neboli zamerane na potravinove intolerancie. S vynimkou celiakie. Kup si.v lekarni za 80€ test Food detective so 46 potravinami. Urobis si ho doma sam a potraviny, ktoee to v nom vyjdu, nebudes uz jest a hotovo. Mozes mat velmi silnu intoleranciu na psenicu, aj ked nemas celiakiu. Mozes mat aj i. na gluten, aj ked nemas celiakiu. Medzi top 10 potravin sposobujucich intolerancie patri mlieko (laktoza, mliecna bielkovina kravskeho mlieka, mliecna bielkovina kazein), psenica, kukurica, gluten (vacsinou ide o neceliaticku i. na gluten), vajecny bielok, cervena fazula, ryza, zemiaky, soja, pekarenske kvasnice.

menma

nie kávu som nepil mesiac som sa stravoval hlavne o zelenine,semiačok,orechov občas mäso... včera som si dal po mesiaci pečivo a proste som citil ako mi buchne srdce... aj neprijemný pocit na hrudi som mal... to čo som jedol včera som jedol prvý krat po dlhšiej dobe.. stolicu určite nemam zdravu... raz je žlta raz je tmavohneda aj ked nejem mäso niekedy mam zápchu v poslednej dobre skoro stále... bolieva ma brucho aj na dotyk.. hlavne ked su kusok stlačím.. tak ma tam bolí.. mam zapachajuce vetri po niektorých jedlach.,. ach ja neviem či to ma zmysel vôbec niečo robiť.. podla dokotrov som zdravý ja sa citím že idem umreť a ani neviem čo ma "požiera"

[zruseny35]

ahoj..a nepil si nahodou kavu?Srdce nebuši z pečiva ale z kavy :)
To čo píšeš,vyzera na to,že by si mal jesť striedmejšie-čo sa tých "všetkeho možneho jedla" týka, nastálo.Lebo ti je horšie.AK ti chýbaju vitamíny,je to tým,že ich neješ .Ved koláče a ine " somarinky" niesu predsa životne doležite,hlavne v nich tie živiny niesu.
Možno si mal len prílišný strach o seba,lebo si tu dietu strašne porušil.
Zdrava stolica ma byt svetlohnedá a ako "banán" -lahko vyjde.zapcha je z masa a nedostatku tekutín,Tmava stolica z priliš časteho jedla mäsa počas týždna.
Na celiakiu je velmi malo špecializovaných gastroneterologov-ja osobne dnes mam lekaára po 55r a tvári sa že síce vie čo je to (mam ju od narodenia) ale ani netuší o čo ide,lebo ma fakt čudne napady čo mi vyšetriť a čo mi na to ešte aj dať :) Skus si doslova vyhladat-celiakia a lekári-niečo najdeš v tvojom okolí a budeš mat pokoj.
Doplniť si zakladne živiny možeš aj chlorellou( na muža 30tbl.denne/15e sačok),a c-vitamínom (500-1000mg sumiveho ,pre diabetikov, do 1l Lucky-nieje mineralizovana,3e/ 30tbl.)
Sám uvidíš či je ti do 3 týždnov lepšie.