Je priatel z bohatej rodiny naozaj vyhoda

Príspevok v téme: Je priatel z bohatej rodiny naozaj vyhoda
Saskia N.

Ahojte,

Len mam chut sa podelit so svojou skusenostou a zistit, ci sa nieco podobne stalo aj vam.
Prednedavnom som sa rozisla s prietelom. Bol so solventnej rodiny. Mam pocit, ze existuje neuveritelne mnozstvo zien, ktore presne o tom snivaju. Ja mam vsak pocit, ze ho tento fakt skor negativne poznacil. K vela veciam sa spraval nezodnovedne. Vobec nevedel hospodarit s penazmi. Ked sme boli v restike, tak som sa snazila vyberat jedlo s dobrom pomerom cena a kvalita, ale on si vyberal co sa mu pacilo. Vobec nemyslel na to co bude zajtra. Rad sa tvaril ako uspesny a vela ludi si to aj o nom naozaj myslelo. Lenze ti ludia, ktori ho dobre poznali to vnimali uplne inak. Jeho praca mala mozno zaujimavy nazov, ale tym to koncilo. Kazda snaha o dohovorenie bola neuspesna.
Jeho rodina je praveze velmi slusna a vsetci su to velmi inteligentni ludia. Svojmu dietatu chceli dat len to najlepsie, lenze zabudli ho naucit sa pohybovat v realnom svete. Ja som si uvedomovala, ze takto to nemoze ist dalej a zas nemaju tolko penazi aby sa nedali minut. A asi by som sa citila zle s pocitom, ze mam takehoto partnera. Dakujem za akekolvek postrehy.

sweater*

Vdaka za vysvetlenie :D. A aby som uviwdol veci na pravu mieru, bol to len priklad co som pisal. Ja nevlastnim ani dom, byt, garzonku ani len garaz :)

[zruseny35]

sweater..možno nepatríš preto,že nemas firmu a písala som to preto,lebo mnoho mužov len balamutí ženy niečím čo v skutočnosti nemaju a dokonca vedia v žene vyvolať presvedčenie,že je nejaká "chuderka" a može byt rada , že s nou je.
Toto niesu meradlá,ale keby si študoval trošku legislatívu tak dojdeš friško na to , čo je "sociálny prípad" ,čo je "hranica chudoby ",čo je " priemerne zarabaju človek " a čo je už na "danove královstvo pre štát " :)

sweater*

Lienocka kto vymyslel to meradlo ze clovek je prachac iba so 4izbovym barakom a autom? :) co ked mam 3 izby a velku garaz? Som este nad ciarou ci sa uz neradim k bohatym?

[zruseny35]

Vieš,možno je len pyšný a chvali sa cudzím perím-peniazmi, ktore maju jeho rodičia ,nie on.
Kolko zarobí mesačne?-už ti to vobec sám od seba povedal? ako dlho ste spolu? planuje ist byvat raz s tebou,či ostane doma pri rodičoch ?
Poznám takýchto chlapcov, a niesu ani bohaty ako si myslia,len su jedináčkovia vedia ,že "všetko zraz bude ich ".Tak si dokonca mnohy ani len slušnu prác nehladaju-lebo na byvanie šetriť nepotrebuju,na aute sa voziť nemusia,vsak su aj taxíky alebo rodičia automaticky požičaju svoje fáro,a pod..
Som maminka s bývaním,tak na takýchto si dávam neuveritelný pozor.
On si len užíva život a je ešte nezrelý,bez ohladu na vek.
Vieš, na tom či je z bohatej rodiny nezáleží.Je to o tom,či to sám rozpráva.Ak by tak bolo, slušný chalan to nebude vypúšťať z ust.Kým sa neberiete ,načo ?
PS: bohaty je ten čo ma viac ako jeden dom, viac ako 4 izbovy a viac ako jedno auto (toto je iba zázemie na ktore si zarobili rodičia).A každý bohaty ma predsa firmu,v ktorej zamestnáva aj ludí . Nech nemás zlý pocit zo seba.

dixit

čo ja viem, poznám dosť ľudí, ktorí hoci aj nie sú z bohatej rodiny a ani sami nemajú peňazí nazvyš, nevedia s nimi hospodáriť (a pozoruhodné je, že sú to všetko chlapi :D ). takže úplne by som to nezvaľovala na rodinu.

a naopak, tými, čo skrblia až prehnane a kvôli ušetreniu pár centov sa trepú na druhý koniec mesta, bývajú zasa spravidla ženy :-)

sweater*

Casto mam pocit ze decka s majetnejsich rodin pokial uz vyrastaju od malicka v takych pomeroch kde je im dopriate cokolvek si zelaju a este aj viac vyrastu v ludi, ktori si nedokazu nejako vazit veci a peniaze a drinu ktora casto stoji za ich ziskanim. Ale popravde naco to riesis neviem, je to vec pohladu, tak ako by sa na neho pozeral nejaky nemec ako na bezneho utracaca sa na teba indicke dieta moze obvinujuco pozerat ze zahadzujes jogurty po zaruke ktore si nestihla zjest lebo mas nadbytok, chapes co myslim? Zi, kupuj a hospodar si s peniazmi ako sama uznas dza vhodne, ja sa nikomu nemiesam ani do toho ci maka na kariere alebo vala sunky alebo nakupuje somariny alebo skrbli kazdy cent... je to kazdeho osobna vec, nemotam sa nikomu do toho lebo absolutne nemam zaujem aby sa obi mne motali do rozhodnuti co robim ja. To iste si myslim ze urob tiez. Nevyhovoval ti jeho pristup, rozisli ste sa, hotovka... nieje co riesit. Su chlapi co sa k financiam spravaju rovnako ako ty, mozno si takeho najdes