Takže zdravím všetkých,som tu nový a chcel by som sa podeliť a požiadať o radu s mojím problémom.
No všetko bolo v poriadku,známky na škole samé jedničky až dokým sa nenarodili moje dve sestry.Kompletne sa všetko zmenilo.Myslel som si , že všetko pohode.Čo sa môže stať
Lenže zmenilo sa úplne všetko od základov.
Od detstva som mal problémy s pozornosťou.Neriešili sme to.Tie problémy neboli také vážne.Napríklad keď stojím niekde v rade v jedálni,nie som v kľude,ako hovoria dedinčania ,že "tancujem".Učiteľom to nevadilo keď som bol pri tabuli,totiž okrem jedného.V matike som bol doslovne ako génius.Ako 4 ročný som mal rád dejiny a najradšej Egypt a starovek celkovo plus Rímska ríša.Vedel som povedať aj zoznam dynastií a najslávnejších cisárov z každej a čo urobil.Čítať som vedel tiež skôr.na Vianoce som nedostaval hračky ale knihy :D (Som mužského pohlavia).V prvých ročníkoch som bol jedným z najlepších žiakov ale často som sa bil :D Nikto si nemyslel že mam hyperaktivitu alebo niečo také.Od mala som bol niečo ako nerd.Šport som veľmi nemusel až do siedmej triedy.V Dejepisu a Matike som bol naj.Slovenský jazyk mi nešiel.Dokonca Nemecky som vedel rozprávať skôr ako Slovensky :D Som strašne rád pozeral Nemecké kanály a som sa rozprával s Nemcami keď som mal 4 roky.
Lenže teraz som na strednej (Gymnázium,4-ročné) a sestry sa narodili pred dvoma rokmi.No čo sa stalo sám tomu nechápem.Pamäť sa mi zhoršila stonásobne.Ako minulosť si spomeniem aj čo som robil včera lenže krátkodobá absolútne nič.Aspoň trochu trvá dokým si niečo spomeniem.Problémy mám len s krátkymi slovami ako sú mená,výrazy a vybranie vhodných slov.Čísla si pamätám výborne.Dosť často sa stáva že chcem si niečo pohľadať na internete ohľadom napríklad Mongolskej Ríše,pôjdem na WC a jak prídem neviem čo som chcel hľadať.Samozrejme si to spomeniem ale len keď uvidím stránku na internete pred tým ako som išiel na WC (tieto veci sú ako kľúče pre moju pamäť),napríklad keď si chcem spomenúť meno musím si spomenúť obrázok alebo nejaké slovo na ktoré sa to podobá.
Bol som na krvných testoch a som mal zníženú hladinu vápnika.Mám ísť do neurológa ale nechcem ísť ku psychiatrovi.
V škole je to tiež hrôza,z jedničiek som prešiel na dvojky a dokonca aj dve trojky mám.To sa mi nestalo.Na Geografii som sa naučil celú látku aby som sa prihlásil.Prihlásil som sa aj som rozprával ale čo sa stalo.Úplne mi vypadlo slovo "vlhkosť vzduchu" a to sa mi stáva stále dookola s každým predmetom.Na Matike postup správny v každej písomke ale výsledky zlé.V zlomkoch často v menovateli napíšem miesto x (v algebre) číslo.To je fatálna chyba.
(Závraty nemám,epileptické záchvaty tiež nie :D a ani bolesti hlavy)
Dám príklad na tú algebru.Takže mám napr. 1/x + 2x/4 (čisto len príklad,zadanie) a ja napíšem toto : 1/2 + 2x/4 a bum celý príklad zle (tento príklad je hlúposť ,samozrejme).
Často sa mýlim na miestach kde to je smiešne.Celý čas trasiem nohou alebo držím v ruke písacie pero.
Dokonca si neviem zapamätať mená ľudí ktoré som počul pred 10 minútami.Ale zaujímavé že obrazy si pamätám pekne.Tváre rozpoznávať viem tiež.Ale ako som povedal,slová.jednoduché slová mi nejdu.
Matika chápem funkciám,algebre,rovniciam a dokonca už aj matice trochu aj keď sa ich neučíme,môj profesor sa zľutoval nad chybami a dal mi dvojku na polročnom aj keď vychádzala iná známka.Úplne zbytočné chyby.Dokonca aj zle zadanie napíšem.jediné kde som sa zlepšil je Slovenský jazyk :D
Prečo som písal že súrodenci?Druhý problém.Rodičia už ma viac menej ignorujú.
Sestričky majú po 2 roky.Obi dve.Lenže teraz mám také zvláštne pocity ako by som do tejto rodiny nepatril,že mám odísť.Trochu dlhšie som so sestrami nebol a teraz začali rozprávať,to je zmena pre mňa a veľká.Neviem ako sa stalo,vysvetlím.Mám rovnaký pocit ako keby ste sa zobudili a z 10 ročného súrodenca máte 20 ročného.Nechápem poriadne ničomu čo sa tu deje.Doslovne ako zlý sen.A ešte to počasie.Rozmýšľal som či to nie je stres od školy.Ale neviem,lebo ani neviem ako stres funguje.
Normálne by som si zbalil veci a letel do Nevady a nikdy sa nevrátil :D
No prosím nejaké rady.Nechcem nikoho zaťažovať zo svojho života.