Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Mám povedať áno?

Príspevok v téme: Mám povedať áno?
tinabrej

Dobrý deň, neviem ako mám začať, mám jeden problém. Priatel ma požiadal o ruku, sme spolu už 8 rokov ( od kedy som mala 15 ), máme krásny vzťah a milujem ho najviac na svete. Nikdy som ho nepodviedla a určite ani on mňa, cítim že je to moja láska na celý život. Síce sa občas pohádame ale sú to len také malé hádky kôly v podstate ničomu, hneď si všetko odpustíme. Bývame spolu už 3 roky a vážne nám vždy všetko klapalo. Čiže asi by som ani nemala váhať a povedať mu áno. Ale teraz k tomu problému. Je veľmi žiarlivý a nemôžem sa ani rozprávať s inými, nekričí potom na mňa ale na nich. Občas sa mi zdá že je vážne veľmi agresívny, aj na ženy. Veľa krát mal už aj problémi keď zbil nejakých chlapov, proste mi to je všetko veľmi divné, na mňa ani len nezvýši hlas, chráni ma a vydím že ma veľmi ľúbi, ale bojím sa manželstva s ním. Bojím sa či nebude potom takýto agresívny aj na mňa. Mám z toho aj takú menšiu traumu pretože keď som bola malá môj otec bil moju mamu. Preto sa tak toho všetkého bojím. Rozprávala som sa o tom aj s mojou sestrou a s ľúďmi ktorí sú my najbližší, ale všetci vravia že by mi neublížil pretože vidia jeho lásku ku mne. Ale aj tak mám stále zmiešané pocity. Už neviem čo mám robiť. Viem že by bol aj dobrý otec, viem že má rád malé deti keďže aj jeho sestra práve porodila dcérku a stále sa s ňou hrá, stále mi opakuje že chce už mať aj so mnou dieťa. A háčik je ešte aj v tom že má strašne veľa peňazí ( samozrejme s ním niesom kôly tomu, milujem ho ), ale už keď sme spolu začali chodiť a mala som 15 tak sa všetkým predvádzal, samozrejme teraz už taký nie je, to bola puberta. :D Ale bojím sa že ak sa vezmeme tak že si bude myslieť že keď má veľa peňazí môže mať aj veľa žien. No ja neviem :/ Prosím poraďte mi. Som už vážne zúfalá. A rešpekt tomu kto si to celé prečítal :D Ďakujem za každý komentár. :) P.s. - je starší o 5 rokov :) Ale pre mňa je vek len číslo. Napíšte aj čo si myslíte o tom vekovom rozdiele.

tinabrej

Jano z domu, ako som už spomínala, nekontroluje mi notebook ani mobil, históriu si mazať nemusím. :) Agnes, v niečom máš naozaj pravdu, a som si vedomá aj toho že raz sa jeho peniaze môžu otočiť proti mne. Ja ho strašne ľúbim ale určite nebudem rozmýšľať len srdcom, treba aj pohnúť rozumom :)

tinabrej

Murak, on skoro vôbec nepije, ale keď si vypije tak nieje vôbec agresívny. A nie, zase nieje nejaký psychopat že bije každého pre nič za nič. :D Ale ľahko sa nechá vyprovokovať .. To je najhoršie .. Už som sa s ním o tom veľa krát rozprávala, vravela som že tak to nepôjde ďalej ak bude taký žiarlivý, ale on sa potom stále ospravedlňuje .. A aj jeho sestra, už na začiatku nášho vzťahu, mi povedala že nie je taký, že ak niekoho ľúbi tak na 100%, a áno, že má chyby, že je žiarlivý, občas agresívny, ale na ženu by ruku nezdvihol.

Jano z domu

To čo malo byť povedané bolo povedané. Skúsená diskutérka Agnes989 to zhrnula dokonale. Dobrá rada na záver. Na konci dňa keď si nájdeš kontakt na odborníka, ktorý ti s tým erudovane a odborne poradí si v prehliadači vymaž celú históriu. Bez konzultácie s odborníkom zásadne nehovor áno.

Agnes989

tamaraka on predsa svoju pravú tvár až tak veľmi netají. Či ti príde normálne že je to mlátička, čo zmláti takmer každého, kto sa mu pripletie do cesty, hoci ju zatiaľ nie? A napriek tomu, že ho dobre poznala už predtým, ako sa dali dokopy jej vtedy nezaplo, že chlap, ktorý každého len bije asi nebude dobrý manžel a otec detí. To, že je milý a dobrý na cudzie deti nič neznamená, cudzie predsa nebude biť, títo muži si trúfnu len na svoje. Dievča už ale čiastočne dozrelo a uvedomuje si, že s ním niečo nie je v poriadku. Už len dotiahnuť to do konca. Ja nenavrhujem rozchod, ale návštevu psychologičky, ktorá jej najlepšie poradí. My všetci sme tu len nevzdelaní a riadime sa svojimi pocitmi, psych. má ale na to jednak roky štúdia a jednak už si čo to od svojich klientov vypočula. tinabrej by raz mohla dopadnúť tak, že ak ju naozaj bude týrať a budú už mať deti a ona sa rozhodne od neho odísť, on jej tie deti vezme. Treba si prečítať tú knihu čo som spomínala, takýto ľudia sú schopní kúpiť si svedkov, ktorí pred súdom dosvedčia, že je nemožná matka a nevie sa starať o deti. Za peniaze sa dá kúpiť všetko a on ich má dosť. Tými peniazmi je dnes zahŕňaná, ale neskôr sa jeho peniaze môžu obrátiť veľmi tvrdo proti nej.

Agnes989

Už teraz tebou manipuluje, obmedzuje ťa a potom ti povie, že sa len bojí, že by ťa stratil a že bez teba by nemal nič. Takto sa vážne vyjadrujú hlavne manipulátori, normálny chlap ti jednak nebude zakazovať baviť sa s niekým a jednak ti nebude hovoriť, že bez teba by nemal nič. Môže ti povedať: "si pre mňa najdôležitejšia" ale nie "si pre mňa všetko a bez teba nemám nič". Je to citové vydieranie, aby si ho ľutovala a aby ťa ani nenapadlo ho opustiť. S ním si ešte užiješ, ak by si sa náhodou rozhodla dať mu kopačky, môžeš sa pripraviť na vyhrážanie sa samovraždou.

tamaraka

obaja su z rozbitej rodiny tak sa asi dobre vo vsetkom chapu .. poviem pravdu, aj sa som z rodiny kde otec bil matku .. a teraz som rozvedena pretoze som si vzala taktiez muza ktory si nevazil manzelku ... poznali sme sa len rok a uz sme sa brali .. a bol to velky omyl mojho zivota to priznavam .. preto taku chybu uz neurobim .. ale ona s nim chodi osem rokov a pozna ho este dlhsie ved bola stvrtacka ci kolkacka .. tak si myslim ze to uz je zrely cas nato aby vedela o nom vsetko .. dokazal by muz tajit svoju pravu tvar 8 rokov ? pochybujem velmi.. to nedokaze asi nikto .. a vobec tie znamky tyrana nepasuju na neho pretoze on doma ani k nej nie je agresivny jedine co robi je ze ziarli na muzov ale nic viac ... ved to je uplne bezna vec .. aj zeny ziarlia ... a co teraz ? .. navyse mu nic ani nezrobil proste mu normalne povedal ze nechce aby sa s nou stretaval ale tak kebyze ho dobije do krvi tak nic nepoviem ale ved nic mu nezrobil .. a to ze sa na zakladke bil so spoluziakmi ? .. preboha ved to robi kazdy chlapec v tom veku .. sice ta 4 zo spravania je vazne dost ale co .. puberta je puberta .. a zvlast u chlapca ktory vyrastal v podstate sam

Murak

Co sa tyka ziarlivosti, tak to je problem, ktory sa podla mna bude len zhorsovat, ak s tym nieco nespravis. Co sa tyka tej agresivity voci inym chlapom, treba vediet detaily. Je rozdiel, ak niekoho bezdovodne napadol a mlatil hlava nehlava. A je rozdiel, tak napadol niekto jeho, a on sa branil, pripadne branil niekoho ineho.Ste spolu uz dlho a spominala si, ze na teba nikdy nekrical. Z mojho pohladu, ak by to bol nasilnik, tak by sa prejavil uz aj na tebe za taku dlhu dobu. Otazka je, ako je na tom s alkoholom. Ak je agresivny ked si vypije, tak je mozne, ze raz pride k tebe takyto opity a prepne mu. Ja ti odporucam sa s nim o tom uprimne porozpravat.Povedz mu co ta trapi a uvidis jeho reakciu.

Jano z domu

@tinabrej - Každý muž sa po rokoch manželstva bude k svojej žene správať presne tak, ako sa vždy správal k iným ženám. Ak si ich ctil, vážil a rešpektoval, tak taký bude aj k manželke. Ak bol k nim hrubý, agresívny, tak presne taký bude k vlastnej manželke. Nebude celý život zamilovaný, nebude ťa nosiť na rukách, láska rýchlo vyprchá a príde štandard. A ty vieš aký je jeho momentálny štandard k predavačke, čašníčke, alebo upratovačke. A ver tomu, že muž sa v základných veciach nemení.

Delete

Agnes pekný príspevok :) A Jano má tiež pravdu..

Pouvažuj...zlatá klietka je občas aj fajn ale taká železná je určite horšia.

kafe

tinabrej, zavolaj si na linku pomoci týraným ženám a popros ich o kontakt na psychologičku, čo reálne pracuje s takýmito prípadmi. Povedz jej svoje obavy, zážitky z detstva, popíš správanie priateľa.. podľa mňa by ste k nej kľudne mohli ísť aj s priateľom. Nech preklepne jeho, prípadne nech pracuje s vami OBOMA - aby si ty spracovala blbé zážitky z detstva a neťahala si ich do vzťahu a priateľ aby robil niečo s agresivitou. Ona najlepšie zhodnotí, ako to s vami je a čo ťa môže čakať. Prípadne dokáže s vami pracovať, aby ste sa dostali ako tak do normálu.