Zdravím, už dlho seriózne uvažujem nad tým že by som šla študovať kriminalistiku alebo niečo ohľadom polície... LENŽE... neviem či mám šancu sa tam vôbec dostať, či netreba mať kontakty na to dostať sa na Policajnú akadémiu a potom sa následne kvalitne uplatniť v živote. Ďalej problém je ten že som DIEVČA a musím tiež nosiť okuliare takže aj to je istá nevýhoda lebo vraj niekde chcú 100percentný zdravotný stav a mužov dokážu využiť na viac smerov ako ženy... Prípadne chcete/ študujete tu niekto z vás práve toto? alebo nemáte nejakého známeho? Budem vďačná za akékoľvek info
Mám byť policajtkou?
Ako keby som seba videla,pred 7rokmi :)
Neviem ako to je so známosťami,nasi sa poznali rovno s riaditelom kriminálky isteho obvodu ale dnes policajtkou predsa niesom.
Chodila som v tom čase na VS,mali sme v bande kamarata ktorý na policajnu školu chodil -tiež kriminálka.Lenže on začal chodiť seriozne do posilky,asi rok pred nastupnými fyzickými testami-ja som mala necelých 48 kíl :)
Dalsie, čo bolo doležite,že policajti musia vedieť plávať .Ja mam žial fobiu z toho - ako malinke dievčatko som sa skoro utopila..Dnes to vraj už zrušili,lebo ani by si neverila kolko mužov plávať nevie :)
No a posledné, čo som zase od kamoša celá vyjavená z vytreštenými očami počúvala, boli "zážitky z pitevne "- podržať si ludske srdce,atd..Okrem tohoto policajti maju z tajnu povinnosť-pozerať si "krvilačne video"(nesmiem konkretizovať)-to som nezvládla..
Síce som "hlavička" a milujem spravodlivosť, na toto nemám.
hlavne treba vela vyskolenych ktori sa nebudu bat ist jednat a robit ist poriadik na Lunik lx a ostatne romske osady a mala by si odvahu?
Veľa ti toho povedať neviem, ale ak chceš byť kriminalistkou, bude treba VŠ. Akú, to si skús vygoogliť. Ako dievča to budeš mať bohužiaľ ťažšie, napriek tomu, že v zahraničí na západ od nás je normálne, že pohlavie pri takejto práci nie je dôležité, u nás stále preferujú chlapov. Ale nemožné to nie je, len musíš byť ešte lepšia ako chlapi.