Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Mnohopocetne cysty na oblicke

Príspevok v téme: Mnohopocetne cysty na oblicke
Laik-007

Dobry den pan RNG rad by som sa vas spytal mam cysty na oboch oblickach nasadil som si ten Olah n v eterickom obale a musim priznat z je mi omnoho lepsie ale otazka znie berem ten pancreatin a davam si aj nejake lieky na tlak ale tlak si robi co chce kazdu chvilku iny chcel by som len radu ci mam tie lieky brat dalej alebo ich mam uplne vysadit.

lombardo1981

To nie je pravda, že sa robí iba pri zničených obličkách. Existuje i tzv. akútna dialýza, kde väčšinou postačí 5 až 6 sedení. Potom to pre pacienta končí.
www.bbraun.com
Ak má polycystické ochorenie obličiek, tak to je autozomálne ochorenie, pri ktorom zaniká funkčný parenchým a neskôr i nedostatočnosť.

RNG

Dialyza prichadza do uvahy len pri znicenycy oblickach. Cysty sa daju odstranit bez znicenia obliciek chemiou,. Tak isto sa daju odstanit rozne nakazy, co mozu znicenie obliciek sposobit. A tam treba konat co najrychlejsie, lebo niektore nakazy vedia poskodit oblicky velmi rychlo. Na cvistenie obliciek je dobry caj z byliny chanca piedra, octy, stava z limetky a podobne.

lombardo1981

Ešte by som chcela dodať, že napríklad varením sa obsah kália znižuje aj o polovicu tým, že sa vylúči do vody. Závisí to od druhu potraviny. Takže potom stačí zliať vývar.

lombardo1981

Viem, že mňa si sa nič nepýtal, ale nedá mi neozvať sa a upozorniť na to, že ľudia, ktorí majú chronické ochorenie obličiek, by sa užívaniu jódu mali vyhýbať. Pretože vylučovanie jódu je veľmi narušené, takže dochádza ku jeho kumulácii v organizme a následne vzniknutej toxicite.
Selén je pre obličky naozaj prospešný. I keď je jeho pôsobenie pri pacientoch na dialýze trochu odlišné. Napríklad sa nepodieľa na likvidácii oxidačného stresu.
Neviem, či ťa čaká akútna či chronická dialyzačná liečba, ale ľudia na dialýze by sa mali vyhýbať potravinám obsahujúcim vyššiu koncentráciu kália, kalcia a fosforu. Ako sú napríklad hrach banány, marhule, melón, hrozno, šošovica, fazuľa, orechy, arašidy...

Laik-007

RNG este jednu otazku mam tie enzymy si rreguluju same tlak krvy alebo ako si to mam vysvetlit bo my dost skace raz j vyssi a raz mi dost padne asi tao kazdu chvilku nac a to lezim som v klude a nie co my to vyvadza v bruchu :)

Laik-007

Enzymy nmeozu nijak uskodit organom ? Mal som pred dializou ale ako som zacal brat ten pancreatin tak sa mi nenormalne polepsilo mam pocit ze som strasne lahky :) a este by som radu ako to mam presne uzivat v 1 tablete je 1400 mg.Dakujem

RNG

Nuz ja neviem ake lieky beries a na co, vobec v liekoch sa velmi nevyznam, na to si musim o nich vzdy precitat, co robia dobre a co zle.
Ale vseobecne, ked mas v tele rozne nefunkcne objekty/tkaniva, potrebujes pouzivat enzymy, aby si ich odstranil. Pripadne odporucam aj brat extra jod a selen, kedze tieto sa tiez podielaju okrem ineho na tvoreni aj ciastiacich enzymov