Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Mnohopocetne cysty na oblicke

Príspevok v téme: Mnohopocetne cysty na oblicke
Laik-007

Dobry den pan RNG rad by som sa vas spytal mam cysty na oboch oblickach nasadil som si ten Olah n v eterickom obale a musim priznat z je mi omnoho lepsie ale otazka znie berem ten pancreatin a davam si aj nejake lieky na tlak ale tlak si robi co chce kazdu chvilku iny chcel by som len radu ci mam tie lieky brat dalej alebo ich mam uplne vysadit.

tomas-3

Mám polycystické obličky, píšete, že pomáha na to pancreatín, chcem sa spýtať, kde ho objednávate a v akom zložení, resp. poraďte mi ako sa zbaviť cýst, robia mi vysoký tlak.

lombardo1981

A zase som na voľačo zabudla. :-D
Už dávnejšie som čítala jednu štúdiu, v ktorej sa zistilo, že kyselina lipoová (ciže vitamín B13), má priaznivé účinky pri ochoreniach obličiek. Predovšetkým pri obštrukčných nefropatiách (ochoreniach, ktoré nie sú spôsobené zápalmi). A jedným z účinkov je aj zníženie kreatinínu v krvi. Ja som to vyskúšala. Kreatinín klesol. Ale samozrejme, že som dodržiavala aj diétu.

lombardo1981

Kreatinín je jedna z odpadových látok metabolizmu proteínov. Problém spojený s ním je ten, že vzniká pri spotrebe energie svalmi. Takže sa jeho tvorbe nedá zabrániť. Dokonca ľudia s dobre vybudovanou svalovou hmotou ju majú normálne vyššiu.
Ja si ho v podstate znižujem veľmi prísnou nízkobielkovinovou diétou. A tým nemyslím len vyhýbanie sa mäsu a mäsovým výrobkom, mlieku a mliečnym výrobkom. Ale i strukovinám, pšeničným výrobkom, slnečnicovým semiačkam, ryži, ovsu... Veľa pijem, aby sa aspoň trochu zvýšilo vylučovanie kreatinínu močom.
Pokiaľ začneš chodiť na dialýzu, tak nie je dobré piť veľa vody. Dobré je si odmerať 24h množstvo moču a prirátať k nemu asi 500ml. To by malo byť množstvo prijímanej tekutiny.
A po prvej dialýze sa nediv, keď sa ti bude zdať, že si zhodil :-) Nie je tomu tak. Iba sa z buniek vylúčila zbytočne naviazaná voda. Pokojne to môžu byť aj 4kg. :-)
Drž sa.

Laik-007

Tak ja napisem takto ja som ten pancreatin od rng vyskusal a naozaj za mi polepsilo mne pred 8 rokmi vyletel krvny tlak 260 na 160 a nevedel som sa z tohomntlaku dostat a terz ten pancreatin mi velmi pomohol dal som si sice pauzu ale 11 idem na kontrolu tak som zvedavy ake budu vysledky a pom semnapisem aky som mal kreatin a uvidite samy ci pomohhlo

llek

Polycysticke oblicky su podmienene geneticky. To so smetiskom nema nic spolocne. Lombadro vie o com hovorim. Je to vedecky dokazane a nefrologovia vedia, ze maju ordiny s polycystickymi oblickami. Je to ale nieco ine ako ojedinele cysty v oblickach. Tieto vekom pribudaju a vacsina z nich je nezavazna. Su, no co, ved to ma mnoho ludi a nic to neznamena. Ziadne enzymy cycty z obliciek neodstrania. Odkedy sa robi bezne ultrazvuk, tak sa dozvedame o cystach v peceni, v oblickach, vascina z nich ale neznamena nic. Ako som napislala, polycyticke oblicky, to je nieco celkom ine. Dieta a opatrenia odporucane nefrologmi sa u tychto ludi oplati dodrziavat, moze to vyznamne oddialit zlyhanie obliciek a dialyzu

RNG

Nuz rad by som na to videl studiu, mne len tak tvrdenie jjp nestaci.
Na jod je v internete hromada utokov, podobne ako aj na bor a ine doplnky, co nase telo potrebuje, lebo ich je na normalnu funkciu v potrave primalo.
Aby som nezabudol, Vitaminy D-3, K-2 a doplnol boru vedia kalcifikaty kdekolvek v tele presunut z makkeho tkaniva do kosti. To je dolezite aj pre kalcifikaty c oblickach.

RNG

Nuz co pise na poskodene ladviny bezna literatura je
www.davita.com
tu je zaujimava diskusia na tu temu, kde je spomenuty aj jod v kladnom zmysle vo forme kelpu aj Lugolovho roztoku, ale vacsina sa toci okolo tazkych kovov a kalcifikatov as chelacie,
ted.earthclinic.com
Nuz neviem ,pre co by sa mal jod hromadit v tele, kedze vo forme KJ sa vylucuje velmi dobre.
V kazdom prepade pri silne poskodenych ladvinach treba casto kontrolovat krv.

lombardo1981

Laik-007, JÓD PREBOHA NEUŽÍVAJ!!! Enzýmy a selén ti pomôžu, ale jód už napríklad v 3. štádiu CHRI obličky väčšinou vôbec nedokážu vylúčiť!!!