Moja mama je ako posadnutý maniak!

Príspevok v téme: Moja mama je ako posadnutý maniak!
wadjet

Viem, že prispevkov o matkách tu už bolo veľa, ale nemám nervy ešte ich hľadať. Prosím Vás, ako ste riešili to, že Vás mama kontroluje ako malé dieťa?
Mám 20 a študujem - znamená, nezarábam. Mám síce brigádu, ale to mi popri škole nezarobí ani na oblečenie. Takže mama má super argument - my ťa financujeme tak budeš poslúchať.
V poslednej dobe sa zmenila a stále ma kontroluje - prezerá mi Facebook, aj keď nemám ju v priateľoch, minule som nespravila poslednú skúšku, na ktorú mám ešte dva termíny - ale ona mi to stále vyhadzuje na oči, a že keby som sa neflákala s kamarátkami tak by som ju spravila, aká hanba a blabla. Dneska mi dokonca prezerala mobil, ktorý som nechala v kuchyni. Samozrejme našla sms kamarátovi, že fajčím, tak som mala celý deň počúvanie, ako mi ona nebude financovať cigarety - ktoré si nekupujem, raz za čas mi dá kamoška.
Každý deň na intraku jej musim presne v určitu hodinu volať, keď napríklad potrebujem ostať na intraku o deň dlhšie, hneď ďalšie počuvanie, že vôbec niesom doma.
Príšerne mi takéto kontrolovanie ide na nervy, už nemôžem ani mobil nechať niekde položený. Prosím čo mám robiť?
A nie, rozprávať sa s ňou o tom nedá, lebo - ona ma financuje a bodka.

Agnes989

Máš to ťažké, nie aby bola rada, že študuješ na VŠ, evidentne niečo z teba bude, nedroguješ, neťaháš sa s podivnými ľuďmi, neotehotnela si v 17-tke, to by bola hanba a nie to, že máš kamošky a chodíš s nimi von. Chápem, že na brigádach nezarobíš na živobytie, sú strašne slabo platené, však sama som na ne chodila. Jej to nevysvetlíš, stále ťa bude brať ako hlúpe decko. Zlepší sa to až keď odtiaľ odídeš a osamostatníš sa, začneš bývať sama. Asi ti neostane iné ako to zatiaľ nejako pretrpieť. Ja som to mala podobné, tiež som stále počúvala pokiaľ bývaš tu, budeš poslúchať. Ja som musela poslúchať aj keď som si už zarábala na seba, prispievala jej dosť peňazí na nájom aj stravu, nezarábala som ale dosť na to, aby som si našla vlastné bývanie. Môj vzťah s mamou sa zlepšil až potom, čo som odišla z domu a došla len občas na návštevu, vtedy som už bola vzácnejšia tak už mi nefrflala.

wadjet

to sa ale ľahšie povie než spraví. ako vravím, popri škole stíham len občasné brigády, a tak nemám peniaze na internát, jedlo a pod.