Nasiel by sa tu luteran ktory mi pomoze?

Príspevok v téme: Nasiel by sa tu luteran ktory mi pomoze?
erin4

Ahoj, nasli by sa tu nejaki luterani ktori by boli ochotni sa so mnou pobavili o ich viere? Ja som katolicka, no poviem uprimne, citala som knihu o Martinovi Lutherovi a mimoriadne ma zaujali jeho nazory, som doslova ohurena. Rada by som sa o tejto viere dozvedela viac od niekoho, kto k luteranskej cirkvi patri, no neviem, kde takychto ludi hladat. Vazne uvazujem o zmene viery.
Ak by sa tu nasiel niekto ochotny mi poradit, bola by som vdacna. :-)

NO2

Ja som poznal jednu Luteránku. Že p. Mária mala údajne viac detí, spovedajú sa všetci naraz. Neviem, či aj menej platia, to by si si mala zistiť, lebo asi to bude pre teba podstatné, že?
Keď je medzi v podstate tými istými vierami taká nevraživosť, tak čo potom vzťah k iným vierám? To si radšej ani nechcem predstavovať...

NO2

Ja mám k tomu len toľko. Ak nás všetkých pochovávajú do zeme, tak z mŕtvych nevstane nikto, čiže je aj jedno, čomu budeš veriť:-)

Chaella

Ahoj, ja som luteránka- evanjelička (augsburskeho vyznania) :) nechodím do kostola sice často- u nas je to benevolentnejšie, ale ak by si chcela rada ti zodpovedám otazky.

hoposo

Ak chces napis mi mail a pokecame. Ja som luteran ale chodim obcas aj do katolickeho kostola. karl_karlson@centrum.sk

laura36

ked chces byt zajtra budhista, mozes byt, aj moslim aj co chces, ide o to, v co chces verit, je to len na tebe. Mozes ale verit aj sam sebe a svojmu vnutornemu vedeniu a k tomu nepotrebujes ziadneho sprostredkovatela akehokolvek nabozenstva.