Perinka pre bábätko - áno alebo nie?

Príspevok v téme: Perinka pre bábätko - áno alebo nie?
Johanka.54

ahojte, o mesiac mám termín pôrodu a pomaly začínam chystať výbavičku... väčšinu neutrálnych drobností som už nakúpila, teraz však premýšľam nad perinkou - je vôbec potrebná?
moja mama ma presviedča, že určite áno, bábätko je v tom pevne zabalené, má chránený chrbátik atd
väčšina kamarátok však tvrdí opak a perinka je vraj už len nemoderným prvkom, ktorý sa už nepoužíva - je to naozaj tak?
aký máte na to názor vy?

Bubliii

Nie vždy, moja sestra perinku nenávidela. Musela mať voľné ručičky aj nožičky :)
Každé bábätko je individuálne

stastnablcha

perinka je mega.. uvidis ked skusis, isto nejaku maj po ruke. ked je babo nespokojne, toto ho dokaze uplne skludnit.

gastanko2016

ja som mala perinku asi do štyroch mesiacov. Malý v nej lepšie spinkal, lebo sa nebudil na svoje ručičky. Neskoršie sa z nej už vedel vyvliecť, tak som ju používala len na prenášanie a cez deň na nej ležkal.

lemur_ka

Tak ja som mala veci ešte po nás s bratom, kadečo som podostávala a pokúpila, z môjho obľúbeného detského obchodu BabyBabo, tak všetko naraz kúpim, nemusím zháňať a mala som aj perinky asi 2. Jednu takú krásnu že na krst a potom takú na bežné dni. Ale poviem ti pravdu, nepoužívala som ich. Na krst fajn ale po obrade som ho vybalila a nebalila som do perinky. Perinka je len na to, aby si ho ty mala spevneného aby sa ti lepšie manipulovalo, inak pre dieťatko nič moc, lepšie ak je telo na telo. Doba sa zmenila aj vedomosti sú iné ako kedysi, čiže veľmi až tak na mamku nedaj.

hgcbn

boze zeny, co tu pisete za nezmysly. nemate ziadne odborne vedomosti, ale vypisujete tu jedna radost.
take nieco ako ze svaly chrbta sa dietatu spevnia vdaka tomu ze je zabalene v perinke.. to som este nepocula, naozaj. svaly sa spevnuju prave ich pouzivanim, aktivitami. ochabuju ked je telo neaktivne

[zruseny35]

ahoj..tiež som toho nazoru,že perinka ano...pokial sa do nej zmestí,po 4mes.to už ani nebude asi treba..a tiež vieim,že je to koli chrbtici a svalom okolo nej,aby sa spevnili a preto,že nbabetko si vdaka tým slabým svalom nedokáže držať hlavičku ešte...Susedka mala syna,ktoreho len nosievali ako mača,prehodene cez plece..celý čas čo som s nou vzdy prehodila reč v bráne,som sa nemohla pozerat na to,ako tá jeho hlávka "odkvacne" vzdy dozadu,(dúfam,že si nezlomí vez,alebo nezasekne nerv v krku),ako keby si držala velku ťažku boulingovu gulu v tenučkej deckej ručke..Nikto ju ale o tej perinke nevedel presvedčiť..Nakoniec sa začala chváliť,že s tým drobčaťom od 3 mesiacov chodí plávať..a vyliezol z nej dovod-,lebo jej to odporučil lekár-pre spevnenie chrbtoveho svalstva babatka.No povedz,je toto normálny rozum?

doubledog

perinka tohto druhu je sice prakticka, ale na dieta ma aj negativny vplyv.
obmedzuje jeho pohyb a celkovo jeho prejav, co moze mat za následok problemy s emóciami v dospelosti.
davajte si pozor na riesenia, ktore su prakticke pre vas.
vela z nich ma na dieta zly vplyv, ktory na zaciatku nevidno.

zewa

Podla mna na zaciatok perinku ano. Neviem ako velke to bude babatko, ale pokial nebude mat 4 kila, tak ocenis perinku aj pri drzani a prenasani babatka. Samozrejme nech v nej nieje stiahnute cely den. Vzdy ked ho prenesies, treba babo rozbalit ;)