Aky je v tom rozdiel?

pc-pc

Dobre takze
mam video a chcem ho dat na youtube a ked chcem aby sa ludom zobrazovalo cez prehliadavac tak dam k nemu tag napr. plavba morom, pustanie sarkana atd. Ale da sa to aj na blogu nie?
A hashtag ze mam dany prispevok alebo fotku atd. tak ak chcem aby ho naslo co najviac ludi tak dam k nazvu fotky, prispevku len znacku #.
Pochopila som spravne? Dufam ze hej :)
Tak dikez za vysvetlenie.

embryo

samotna idea tagovania (oznacovania) na webe je ta, ze nam roztriedi jednotlive videa, fotky, clanky atd. do skupin... pre lepsie pochopenie ti uvediem dva priklady zo "zivota" :-)

pri nahravani videa na youtube sa videu priradzuju tagy, nahravas video, kde mas svojho psika, hadzes mu lopticku a hafan ti ju poslusne nosi k noham... videu priradis tieto tagy: pes, *plemeno psa*, aport, lopta, ked si da niekto vyhladat na youtube vyraz "aport *plemeno psa*" tak je sanca, ze mu vyhlada aj tvoje video (este sa tam zohladnuju aj dalsie drobnosti ako pocet vzhliadnuti, datum nahratia a pod.)

hashtag pouziva trebars facebook a twitter na oznacovanie fotiek, prispevkov, videi... priklad - vyfotis si selfie pred sikmou vezou v Pise, pocas nahravania otagujes fotku a priradis k nej hashtagy: #selfie, #‎towerofpisa‬

nasledne sa tvoja fotka objavi tu: www.facebook.com

a tu:

www.facebook.com

snad by to mohlo byt jasnejsie :-)

pc-pc

Embryo dakujem. Ja som hladala tie pojmy na webe ale mne vyhodilo same vyklady ktorym som nerozumela dobre :)
Cize ak som ta dobre pochopila tak uvediem priklad
tag je vo vete slovo: ozonizacia
hashtag je vo vete slovo: #ozonizacia
Spravne to chapem?