Vaginalny problem

Príspevok v téme: Vaginalny problem
iriska:*

Dobrý deň. Mám 17 a už dlho ma trápi pálenie a svrbenie tam dole.. Mám biely výtok tvarohovity. Mám ju začervenanú a pri vstupe do pošvy sa mi vytvorili pľuzgieriky ktoré na dotyk strašne bolia. Objavuje sa mi to už asi 3 mesiace a po menstruacii to zmizne. Čítala som že to môže bť mykoza alebo niečo podobné. Pohlavný vstyk som už mala. Mám sa zdôveriť svoje mema ? Alebo mám ísť ku gynekologovi ? Ešte som nikdy nebola . Ták č sa za vyšetrenie platí ? A či môžem ísť ku ktorému koľvek ? Za oodpovede vopred ďakujem .

Maoam

ten 'vstyk' je super ;-)

ak mas recidivujuce pluzgierky zvlast v oslabenom obdobi ako napr. tesne po MS, treba vylucit genitalny herpes

drzim palce

salalalalala

no vsak aj mne doktor saha na pisulu, aj tak su vsetky pisule rovnake a ten doktor ich denne vidi 100, su to dve minuty, treba sa premoct :-)

salalalalala

gynekologa mas tam, kde si ho vyberies. Ak mas menstruaciu, uz davno si u nejakeho mala byt vedena - nehovoriac o tom, ze uz si mala aj styk. nechapem preco mlade zeny zanedbavaju kontroly

Biela Kobra

Ahoj. Máš vaginálnu mykózu, s pľuzgierikmi je to už vážny stav, to už nemôžeš ani poriadne spávať. Nechytila si to od nikoho - spóry tejto mykózy sú vo vzduchu, takže to môžeš chytiť hocikde, ak bol v blízkosti niekto, kto to má. Choď do lekárne a kúp si mastičku Candibene, je lacná a nie je na lekársky predpis. Kúp si aj Rosalgin - je to taký roztok na oplachovanie, predáva sa to vo vrecúškach, ktoré si podľa návodu rozrobíš v letnej vode, a oplachuješ. Dostať k tomu aj takú pumpičku, do ktorej naleješ rozrobený roztok a zavedieš si ju do pošvy a vypláchneš aj zvnútra, ak si už mala pohlavný styk, tak to nebude problém. Rob to po umytí - pri sprchovaní, a už si to potom neoplachuj. Následne si to natri tým krémom Candibene. V lekárni si vypýtaj aj probiotiká, porozprávaj sa s lekárničkou, ktoré by ti poradila. (Probiotiká sa jedia :)) Malo by ti to priniesť úľavu. Cez a po menštruácii ti to zato prestane, lebo v tomto období máš iné Ph (kyslosť) prostredia v pošve, čo táto mykóza neznáša, ale keď sa ti kyslosť upraví do normálu, mykóza sa zasa objaví. Náchylnejšia si na ňu v strese, keď si chorá a hlavne keď ješ antibiotiká, pretože tie ničia aj normálnu "dobrú" bakteriálnu flóru v pošve, a mykóza má potom raj. Tiež to majú cukrovkárky, ale keby si mala cukrovku, asi by si to už vedela. Ak by sa ti to neupravilo do troch dní, navštív hociktorého gynekológa - nepíšeš, kde bývaš, ale snáď si poradíš, pohľadaj si na googli alebo sa opýtaj kamarátok. Gynekológ ti predpíše tabletky na vkladanie do pošvy, ktoré sú v kombinácii s krémom účinnejšie. Treba potom nosiť vložku, lebo to bude vytekať von. Ak to bude dobrý gynekológ alebo gynekologička, tak už pri nej zostaneš, zavedú ti kartu a budeš mať ku komu v budúcnosti chodiť. Vyšetrenia sa neboj, je to hlúpe len na prvýkrát, ale raz bude z teba matka, a na takéto veci si zvykneš.

iriska:*

A to mi bude musieť pozerať tam dole ? Ábo mi to len predpise ? A neplatí nič ? Ja ani neviem kde tu máme vlastne gynekologa

geekz

Pokial sa ti to objavuje 3 mesiace tak chod za gynekologom, tiez mam 17 bola som unho dal mi masticku (canesten) a tabletku (mykomx sa to tusimze vola) a pocase to preslo. Bude sa ti to vracat pokial budes nosit prilis obtiahnute tesne nohavice zo syntetickych latok a pokial budes jest priliz vela cukru.