mam socialnu fobiu ,,,,od začiatku som si myslel že som proste brutálne hamblivý ale nechapal som tomu, že aj v normalných situáciach som sa hambil a to hambenie sa mi spôsobovalo paniku a uzkosť a tak som sa trochu pohral s googlom a našiel som pre to názov , že "sociálna fobia" - čítal som dosť príspevkov s podobním problémom ja mam takí problém že napriklad idem von a vopred si prehravam v hlave situaciu napr. nejakí kontakt z ludmi a potom kedže na to myslím a nwm ako sa mam chovať potom tak sa hambim čo sposobí uzkosť a paniku a tim padom sa ta moja predpoved aj splní čo som si prehral v hlave a začne sa mi ten dotiční s ktorím som si prectavoval situaciu smiať -----chcel by som sa skamošiť z nejakými ludmi čo majú podobní problém píšte mi na mail : stano.hangurbadzo@gmail.com pre tých čo sa hambia a majú problém s kontaktom z ludmi a nevedia či trpia socialnou fobiou tak tu vam vipíšem priznaky tejto fobie Ľudia trpiaci sociálnou fóbiou sa obávajú a majú nepríjemný pocit v týchto situáciách:
V situáciách, ktoré zahŕňajú interakcie s druhými ľuďmi (prejav na verejnosti, spoznávanie nových ľudí…)
Ťažkosti hovoriť na verejnosti
Byť sledovaný pri nejakej činnosti
Obava z trápneho alebo hanebného správania
Telefonovanie
Písanie a hovorenie na verejnosti
Byť doberaní či kritizovaní
Požiadať o niečo
a ďalšie
Prejavy
Ťažkosti pri pohľade z očí do očí
Negatívne myslenie
Návaly horúčavy