Dobrý den,
prosím poradte mi. Som tehotná začala som 4.mesiac a silné migreny moj neurolog mi nechce nič dať že musím vydržať no to sa nedá, ASI migrenu nezažil ked dokáže povedať takéto niečo!Každý migrenik vie čo to obnáša.3-4 neprijemná trhavá bolesť vracanie ved to viac škodí bábätku.Potom sa ešte 2dno z toho dostávam.Moj gyn. mi dovolil šumivý panadol, beriem panadol ultra rapit no za mesiac aj 10tabl. niekedy mi zaberu 2 naraz inokedy si musím dať za 6 hodín dalšie dve.Prosím poradte, dakujem
Migreny v tehotenstve
Shayleen horčík beriem koli tetánii.Vodu pijem len dojčenskú.Spánku mám dostatok, vetrám stále, je pravda že na vzduch chodím málo,radšej by som išla na tehotenskú masáž ale neviem kde v NR robia ani google mi nevyhladal.Kávu musím piť 1denne slabu nescu inak by ma bolela denne.Ani teplé ani studené obklady mi nepomáhajú.Teplá voda na hlavu a krk nepomáha.Ani vela vody piť.Hladám niečo ohladom aloe to je ževraj výborné na migreny len neviem či sa može v tehu.Matový olej nemám.Skúšala som vietnamskú mastičku,tigrí olej,čajovníkový a nič. Zázvorový čaj mi ju zvýraznuje.čaj pijem len ovocný kolko denne sa može kamilkový?a može sa v tehu?
horčík (magnéziové tablety, šumivé tablety, ako doplnok sa hodia aj minerálne vody s obsahom horčíka)
pravidelná denná rutina (denné činnosti)
dostatok spánku
akupunktúra (môžete sa však stretnúť aj s opačným názorom, klinicky nebola potvrdená žiadna účinnosť)
svalová relaxácia podľa Jacobsena (tzv. Joga smiechu a cvičenia)
pobyt na čerstvom vzduchu
dostatočné vetranie v byte
obmedziť alebo vylúčiť kofeín
Pomoc bez užitia liekov:
mätový olej alebo rastlinný olej na čelo, krk, spánky
odpočinok v tmavšej miestnosti s otvoreným oknom (prípadne okuliare pri extrémnej citlivosti na svetlo)
masáž
v prípade, že nechcete ležať, pohodlne si sadnite, vyložte nohy
omotajte si okolo hlavy a cez oči zrolovaný uterák
ochladenie ľadom
teplá sprcha
Ja keď som mávala migru tak som pila kamilkovy čaj. Skus možno aj tebe pomôže