Ahojte, už druhý deň ma trápi silný kŕč v lýtku. Pociťujem ho nonstop, aj v noci som sa budila, mala som unavené a boľavé kĺby a celkovo nohy keď som ležala v posteli. Kŕč ma drží aj dnes, je to už vyše 24h vkuse.
Menštruáciu momentálne nemám ani ju nemám dostať, takže tie kĺby z toho nebudú. V posledných dňoch som nevykonávala žiadnu fyzicky náročnú činnosť.
Čo s tým? Mám ísť k lekárovi?
Ďakujem!
Silný kŕč v lýtku
Najčastejšou príčinou je porucha regulácie soli a vody v organizme. Stáva sa to najmä po väčšej telesnej námahe s potením (preťaženie svalu) a pri pití malého množstva tekutín(dehydratácia, stres, únava). Porucha metabolizmu/látkovej výmeny v svalových bunkách spôsobuje kŕčovité stehy svalových vlákien, môže to súvisieť vekom alebo nadváhou.
Niekedy aj lieky vyvolávajú kŕče napr. antikoncepcia, ktorá patrí k zlodejom vitamínu B. Pôvod môže byť i v nervovej sústave. Nedostatok draslíka, vitamínu B2, horčíka. Niekedy i keď to preženiete s konzumáciou mliečnych výrobkov
Nuz ja by som zobrale istotu serrapeptazu alebo nattokinazu, kdeby si niekde mal zrazeninu a tiez doplnok draslika(napr kalinat alebo solit KCl), nielen horcika
No ja nie som lekár, ale myslím si že natiahnutý sval to nie je....keď mám nohu v kľude je to fajn, akonáhle sa pokúšam kráčať strašne to bolí... na dotyk to bolí, snažili sme sa to rozmasírovať ale bez zmeny... od včera to bolí viac.... a cieva...čo ja viem, na pohľad nič nevidím, kŕčové žily nemám...neviem veru ale prestáva sa mi to páčiť.
a je to urcite krc? dufam ze to nie je nejaka upchata cieva :/ alebo krcova zila... mozno by si mala zvazit este toho lekara...
redka - mám skúškodvé, takže stres aj áno...pijem dosť, horčík si dopĺňam, mám problémy s kŕčmi v rukách...
je to strašne bolestivé a neviem chodiť, najprv som si myslela že mám natiahnutý sval ale toto je úplne iná bolesť :/ neviem už čo s tým, od bolesti skoro plačem ale nechcem letieť na pohotovosť a tam sa budú na mňa pozerať ako na hysterku.....
dopln si mineraly - horcik, draslik, vitamin B6 alebo aj cely b komplex... hlavne ale ten horcik... kup si nejake magne B6 alebo nieco podobne a daj si vyssiu davku... nemala si nejake stresovejsie obdobie? nejedla si vela cukru? pijes dost vody?