Dobry den, v piatok idem k psychiatricke a chcela by som jej navrhnut, aby sme zmenili lieky. Po prve som poslednu dobu strasne ospala po nich na druhy den, ze ledva fungujem, po druhe ma neuspia tak ako na zaciatku liecby, jednoducho mi prestavaju "sediet". Beriem Trittico. Brala som celu tabletky, tj 3/3, teraz som sama znizila na jednu tretinu. Mozno to nebolo mudre odo mna, ale ledva som fungovala...
Este vas chcem poziadat o radu, ci nepoznate nejake AD, ktore uvolnuje dopamin a nie serotonin? To by mi moc pomohlo. Dakujem
Zmena antidepresiv
Dostala som dnes Wellbrutin. Nevie mi niekto k nemu povedat nieco viac? Dakujem
a aky typ schizofrenie mas..?
ja som Tianeptin musela zmenit :D lebo som ho zneuzivala ;)) ved to je uplny opiat, ked si das viac tbl, to nevies :D ale ja som chora na hlavu, som zjedla aj plato na posedenie atd...
ako dlho si cisty?
Tak, to sme na tom podobne. Aj ja som bol zavislý na Tramale a som odsúdený do konca života užívať antidepresíva. Beriem Venlafaxín + Tianeptín + ďalšiu liekovú polievku okolo, vzľadom na to, že mám aj schizu. Prvé roky abstinencie som mal neskutočný Craving, dnes už to mám pod kontrolou, aspoň si to myslím...
lebo si myslim, ze moje depresie su predovsetkym sposobene tym, ze som bola zavisla na pervitine... kvoli ktoremu mam zrejme velmi nizku hladinu dopaminu... a okrem toho, niekedy, ked si to Trittico dam, tak vo chvili, ked mi zacne posobit mi z neho dojde normalne uz trochu zle psychicky, ako keby som si dala extazu a mam miestami naznaky takej slabsej panickej poruchy, proste mi to nerobi uz dobre... ale inu moznost nemam, nez brat antidepresiva, benzodiazepiny mi nepredpisu, lebo som bola zavisla na drogach, a na druhej strane ich ani nechcem, lebo mam za sebou aj 4rocnu silnu zavislost na nich... to je tiez pekne svinstvo... dakujem za radu
Ano, Bupropion sa u nás predáva pod názvom Wellbutrin
Ahoj Ninni
Napíš, akú máš diagnózu.Od toho sa odvíja celá liečba. Ak užívaš len Trittico, tak to s tebou nie je až také zlé, pretože tento liek sa predpisuje hlavne na dobrý spánok, ako na jeho antidepresné účinky. Tie sú pri tomto lieku minimálne. A prečo chceš viac dopamínu, ako serotonínu? Serotonín pôsobí komplexnejšie ako dopamín. Ale existujú lieky, ktoré prinavracajú produkciu všetkých troch náladových amínov - dopamínu, noradrenalínu a serotonínu vo vyvážených množstvách. Napríklad Valdoxan, Mirtazapín, alebo zrejme najúčinnejší Venlafaxín patria do tejto kategórie liekov. Ale, ak chceš za každú cenu užívať dopamín, tak si zožeň Selegilín...
Prosim vas, predpisuju aj na Slovensku Bupropion?