Ake zamestnanie? Co robit?

Príspevok v téme: Ake zamestnanie? Co robit?
Poflakovac89

Ake zamestnanie si mam hladat, ked nic specificke neviem robit, nemam ziadnu zvlastnu schopnost a som aj lenivy? :) Rad spim, jem, sedim za PC a flakam sa po vonku sam alebo s kamosmi.

Mam skonceny gympel, vseobecne zameranie. Vysku neviem dokoncit, resp. ma to nebavi atd., a aj tak neviem co by som potom robil takze sa s dokoncenim ani velmi neponahlam.

Nerobim nic, len pomaham v ramci rodiny - chodim babke nakupovat, vozievam ju k doktorovi, nakupim upracem, vybavim okolo domacnosti ked nieco treba atd.

Obcas nejakemu znamemu spojazdnim, zlozim, precistim PC alebo notebook.

Neviem si predstavit ze by som bol niekde zamestnany, a kazdy den tam proste musel byt 8 hodin a robit nieco co mi niekto nakaze... Skusal som samozrejme aj brigadovat, ale bol som vzdy potom unaveny a zniceny (nebola to tazka robota), a vpodstate som travil dni len v praci a povalovanim doma, na nic ine som uz potom nemal energiu a chut.

Bojim sa co v buducnosti, neviem si proste predstavit pracu ktoru by som zvladal a vydrzal v nej, nieto aby ma este bavila...

tasty

riso
aj tvoji rodičia tu večne nebudú, aby na teba zarábali, tak potom o niekoľko desiatok rokov, kto ťa bude živiť? skadiaľ budeš mať peniaze?

Riso1988

Ako keby som seba videl. Tiez sa vacsinou len tesim co si dam na jedenie a potom ako sa vyspim, a ako zabijem cas za pocitacom do dalsieho jedenia. A v noci idem spat len ked som uz hladny a chcem sa rychlo "teleportovat" k ranajkam :D Mam stastie ze mam dobrych rodicov a este ma nevyrazili z domu, ale neviem sa sam zmenit alebo sa dakam pohnut, mne je vpodstate dobre ako to je a som rad ze lezim som syty a mam pokoj. Zijem len zo dna na den, tesim sa co si zajtra dam na obed, kam pojdem do restiky a tak :D

5.5 elsa

Panebože podnikanie-ivestície ťažké nie sú,ale len pre toho kto sa v nich vyzná,potom neviem o čom hovoríš investičné zlato,platina,diamanty?,zahraniční investori,financie,v jeho prípade nulových skúseností tam nemá šancu,môže začať napríklad na pobočke banky,alebo v banke privátnej,v jeho prípade by som volila niečo na smeny čo je 4 hodiny denne,alebo brigádu natrvalo nech zistí v čom sa pohybovať.....

Pane bože

No tak živiť sa niečím musíš =). Buďto sa dáš na vykorisťovanie systému, sedíš doma beháš po úradoch a pod. ale je otázne či na také niečo budeš mať nárok. Ďalej je tu zamestnanie akékoľvek na ktoré ťa môžu prijať, bez ak vravíš že máš málo skúsenosti tak bez dobrej dokončenej vysokej školy na to žeby si mal šancu na nejaké teplé miestečko môžeš zabudnúť (čo študuješ?). Toto sú tie najľahšie cesty čo poznám. No existujú aj tie omnoho ťažšie a riskantnejšie možnosti v oblasti podnikania, investícií a pod. . Základom je sa snažiť a niečo pre zmenu spraviť inak ostaneš zaseknutý tam kde si, záleží od teba s čím sa uspokojíš. Ako sa vraví Bez práce nie sú koláče. Možnosti máš veľa vyber sa za čímkoľvek.

nova25

ahoj LMarika, veľmi zaujímavné čitanie, príjemné. mohla by som ťa poprosiť mail, chcela by som sa ešte niečo popýtať. (moj je tweety178@gmail.com ďakujem :)

LMarika

Dalsia vec - gramaticke chyby pri rozpravani Rakusanom vobec neprekazaju. Casom ich odstranite, nebojte sa, no pre zaciatok bezpodmienecne plati, ze treba brblat, brblat a brblat, hoci aj s milion chybami, ale zato s odvahou! Lepsie je rozpravat vela a s chybami ako nepovedat nic, lebo si prave neviete spomenut, akeho rodu je slovo Tisch. Ak budete mlcat ako ryby, poslu vas do prdele, lebo si budu mysliet, ze neviete po nemecky. Takze suma sumarum, Vs-vzdelana osoba s cervenym diplomoom, ktora mala nemcinu na ZS, SS a VS - takzvana perfekcionistka, ktora by sa od hanby pod zem prepadla, keby mala urobit gramaticku chybu, tak radsej mlci, bude vyhodena, zatial, co jednoducha 55-rocna tetuska so ZS, ktora sa naucila zo slovnika nejakych 1000 najpouzivanejsich nemeckych slov, ale o sklonovani a casovani ani sajnu nema a neboji sa varenia, bude Rakusanmi vychvalena az do neba, vazne! Oni su na gramaticke chyby zvyknuti, dokonca ich aj ocakavaju a velmi by sa cudovali, keby ste ich nerobili. SKOLA: "Taka sprosta truba ako si ty, v zivote z tej nemciny nezmaturuje, prosim ta, vzdaj to a chod radsej maturovat z matematiky!" - povedala ucitelka zene, ktora urobila malu chybicku v gramatickom cviceni a dnes by jej recovy prejav nikto nerozoznal od recoveho prejavu original Rakusana, robi tam sestru v nemocnici a zaraba 2000 € v cistom - zacinala ako opatrovatelka v domacnosti na dvojtyzdnove turnusy. Preco? Lebo si isla za svojim cielom a vrieskajucu ucitelku, ktorej cielom bolo len ponizovat ziakov, nebrala vazne. Moja skusenost zo skoly: Mali sme super nemcinarku, fak milu a dobru, od prveho rocnika som jej hovorila, ze chcem ist maturovat z nemciny a nikdy s tym nemala problem, mala som jednotku. No vo stvrtom rocniku sme si volili z nemciny seminar (akoby dalsi predmet z nemciny povinny pre maturantov) a na seminar z nemciy sme dostali inu ucitelku - slahnutu vrieskajucu ucitelku, ktora sa v ponizovani ziakov doslova vyzivala, ALE JA SOM JU NEBRALA VAZNE!!! Raz mi ukazala obrazok, na ktorom bola tehotna zena pred ambulanciou lekara a opytala sa, co na nom vidim. Ja som nevedela, ze tehotna sa povie schwanger, lebo som sa za cele 4 roky s takym slovom akosi nestretla. Moja odpoved znela: "Auf dem Bild ist eine Frau, die zum Arzt geht, weil sie im grossen Bauch kleines Kind hat." A co sa stalo? Dostala som patku a na vysvedceni som mal zo seminaru z NJ dvojku a z normalnej NJ jednotku. Ked poviete Rakusanovi, ze vidite zenu, ktora ma v bruchu male dieta, tak on vas zato nevyhodi z roboty a neda vas vyhostit z krajiny, ale bude nadmieru spokojny, ze tomu, co ste povedali, porozumel. Cize poznate vyznam slova, dokazete ho povedat siedmimi roznymi sposobmi, ale slahnuty uciel vyzaduje prave to jedno slovo, ktore neovladate a ak ho neviete, dostanete patku a bude na vas navrieskane. A Rakusan ani len nepostrehne, ze to slovo neviete. Jemu staci, ze tomu porozumel. Takze ak mate nejaku zlu skusenost s vrieskajucimi nemcinarmi, ktorych jedinou radostou na tomto svete je len a len ponizovat ziakov a dokazat im bez dokazov, ze su debilni a ze nic nevedia a este im to aj neustale pripominat, tak si tuto skusenost z hlavy ale urychlene vymazte, kupte si rychlo nejaku nemcinu pre opatrovatelky, nemcinu pre samoukov - cize nejaku dobru knihu, ktora sa vam na ucenie hodi a UCTE SA - nie pre pocit, ze nechcete, aby bolo na vas v skole navrieskane (vsak uz do ziadnej nechodite), ale UCTE SA PRE SEBA A PRE SVOJU STASTNEJSU BUDUCNOST!

LMarika

Pracu najdete aj cez agentury - to sa hodi napriklad vtedy, ked chcete ist do Rakuska opatrovat seniorov na dvojtyzdnove turnusy (stari ludia zomieraju, ale aj po nemocniciach obcas chodia a v takych pripadoch treba menit rodinu/pytat inu rodinu na zastup, kym je vas starky napriklad dva mesiace v nemocnici, takze opatroatelstvo robit bez agentury by som neradila, lebo agenturu budete potrebovat kvoli takymto veciam a ag. rychlo zozenie rodinu napriklad na zastup, ci na novu pracu, ak vam napriklad starky zomrel...). Vacsinou to robia starsie zeny, ktore sa v skole ucili rustinu, ale najde sa aj vela mladych, ktore si tuto pracu chvalia a su s nou spokojne. Podmienkou je, ze treba mat bud strednu zdravotnicku skolu, alebo opatrovatelsky kurz cez Slovensky cerveny kriz (ak mate ten kurz, vtedy je jedno, aku mate skolu, agentury vas vezmu, nech by ste mali hoci len zakladnu a nic viac). Dalsou podmienkou je, ze treba mat zaklady nemciny. Fakt stacia uplne zaklady. Ostatne sa uz na vas nalepi v Rakusku pri komunikacii s ludmi. Dobra agentura je www.vavslovakia.sk Tato agentura organizuje aj kurzy nemciny pre opatrovatelky a vydala aj knizku - ucebnicu nemciny pre opatrovatelky, v ktorej najdete presne to, co potrebujete pri tejto praci vediet. Agentura pomoze aj s vybavenim zivnosti. Samozrejme, ze je aj mnoho inych agentur, je ich cela kopa, konkretne cez tuto som v davnej minulosti chodila ja a bola som spokojna, ale nebrala som opatrovatelstvo na rakusku zivnost ako pracu, ktoru by som chcela vykonavat cely zivot, takze teraz uz robim nieco celkom ine, ale to je jedno. Nejako treba zacat. Co mozte od takejto prace ocakavat? Budete pracovat v rakuskej rodine a starat sa tam o starceka/starenku dva tyzdne. Po dvoch tyzdnoch vas pride kolegyna vystriedat, zhrabnete nejakych 700 € a pridete na dva tyzdne domov na Slovensko. Cize mate len jednu kolegynu, s ktorou sa striedate. Ziadna praca v kolektive, kde byvaju na dennom poriadku ohovaracky a intrigy. Ked berieme do uvahy tu moznost, ze vasa kolegyna bude rovnako vystresovana tetuska so slabsou nemcinou ako ste vy sama, tak ohovarat vas asi nebude a intrigy sirit uz vobec nie, lebo bude rada, ze sa aspon ako-tak dokaze vykoktat z toho, co je pri rozhovore s rodinou najdolezitejsie - rozpravanie o svojej praci, o nejakych pripadnych problemoch, ktore so starkym nastali... Treba vediet trochu varit. Agetury sa zvyku pytat, ci viete varit tak povedzte, ze ano a hotovo. Rakusania varia vacsinou z polotovarov, napriklad sackove polievky, vseljake mrazene knedle, napriklad Marillenknödel (gula s marhulou uprostred - polotovar), ktore len vyberiete z krabice a chvilu povarite vo vode, a podobne. Takze ak ste aj mlade a vela toho uvarit neviete, tiez by nemal byt problem uchytit sa v nejakej tej rodine, lebo co sa varenia tyka, Rakusania ani len tolko nevedia ako vy, kedze namiesto varenia chodia po restikach a po mekacoch a mozno budete obcas s rodinou po mekacoch chodit aj vy, kto vie? Palacinky ale bezpodmienecne zvladnut musite. Krupicovu kasu a puding tiez. A rezne - Wienerschnitzel. Prve, co sa v Rakusku naucite varit, budu Semmelknödel. Rakusania nepoznaju nase dobre slovenske knedle z kysnuteho cesta, tak robia tie ich, ktore sa, mimochodom, robia omnoho jednoduchsie a su aj rychlejsie hotove ako tie nase. Len raz vam ukazu, ako sa to robi a uz budete vediet. Nepoznaju parene buchty, kolac z kysnuteho cesta a vobec, nepoznaju nic, co je z kysnuteho cesta - neopovazte sa im take veci vypekat a ucit ich na taketo dobrotky - vsak je to babracka a zaberie vam to po dna. Parene buchty robte radsej doma vasim vlastnym detom a vnucatam a hotovo. Rakusanom radsej upecte bublaninu a budu od radosti celi bez seba, lebo ani len to nepoznaju. Oni poznaju len rozmrazovane torty z MC Cafe, pripadne tie ich polotovary z mrazniciek supermarketov, ktore nazyvaju tortami, no tak ale v porovnani s tym je nasa dobra a hlavne cerstva bublanina neporovnatelne lepsia. Takze zhrnutie - treba mat opatrovatelsky kurz a vedomosti ohladom varenia a nemeckeho jazyka na urovni 12-rocneho slovenskeho dietata s priemernym IQ a uchytite sa. Neverite? Stavme sa!

nova25

ahojte všetci, skúšal niekto z Vás si nájsť niečo na stránke rakúskeho úradu práce? čo sem dala LMarika? dajte vaše skúsenosti.. tiež neviem čo robiť, či zostať tu, alebo ísť do zahraničia, snažím sa učiť nj. neviem kde začať..dajte nejaké rady, skúsenosti. Ď.